Είμαστε μαζί 1,5 χρόνο, όμως τελευταία αυτός δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ. Τι να κάνω;

Είμαστε μαζί 1,5 χρόνο, όμως τελευταία αυτός δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ. Τι να κάνω;

Γεια σας,

Είμαι σε σχέση εδώ και 1,5 χρόνο περιπού με το αγόρι μου. Σπουδάζουμε στο ίδιο πανεπιστήμιο και ενώ ξεκινήσαμε τρελά ερωτευμένοι και κάναμε sex κάθε μέρα, τώρα πια έχει μειωθεί στις 2 φορές το μήνα περίπου. Η αλήθεια είναι ότι μένω πολύ συχνα στο σπίτι του, μαζί με τους γονείς του, αλλά φεύγουν συχνά δίνοντας μας πολύ χώρο.
Πιστεύω πως έχει αρχίσει να με βαριέται γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να τον προσεγγίσω στο θέμα μου λέει μια διαφορετική δικαιολογία. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι με καμία άλλη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και είμαι πολύ στεναχωρημένη.
Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Αγαπητή φίλη,

Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Σε ορισμένα προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις υπάρχουν μερικές «συνταγές» προκειμένου να λυθούν, αν και ποτέ τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Όταν όμως το πρόβλημα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αφορά το σεξ, τότε όλα είναι σχετικά και ανοικτά. Κοίτα να δεις, σπάνια ακούω τη φράση «το αγόρι μου βρίσκει δικαιολογίες για να μην κάνουμε σεξ», γιατί το κλισέ θέλει τις γυναίκες να αγαπούν τις δικαιολογίες σε αυτό το θέμα. Ωστόσο δεν είναι και η πρώτη φορά που διαβάζω ένα γράμμα, που έχει σχέση με τη μη διάθεση ενός άνδρα για σεξ.
Πολλά μπορούν να φταίνε - το άγχος, οικογενειακά προβλήματα, πιέσεις, άλλη γυναίκα. Σέβομαι που θεωρείς πως δεν υπάρχει κάποια άλλη στο ζωή του, αλλά μπορείς να το πεις με σιγουριά;
Εγώ στη θέση σου θα το συζητούσα μαζί του. Προφανώς είναι κάτι που σε ενοχλεί και λογικό είναι.

Κοίτα να δεις, πάντα υπάρχουν ορισμένα θέματα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και η καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτό είναι η συζήτηση. Χωρίς υπερβολές και φωνές πιστεύω ότι πρέπει να τα πείτε λιγάκι. Πες του τους προβληματισμούς σου και τι σε στεναχωρεί και δες που θα πάει αυτό. Δεν λέω ότι πάντα υπάρχει happy end, αλλά καλύτερα από το να μην γνωρίζεις τι γίνεται.