10+2 μυστικά για μια αληθινά ευτυχισμένη σχέση!

10+2 μυστικά για μια αληθινά ευτυχισμένη σχέση!

Η Ευτυχία είναι στα χέρια μας!

Η Ευτυχία είναι Απόφαση, μια Απόφαση για Συνειδητή Εφαρμογή όσων μπορούν να συμβάλουν στην κοινή μας χαρά και ευχαρίστηση.


Γι' αυτό ας δούμε παρακάτω τους 10+2 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τον συντροφό μας και εμάς ευτυχισμένους μέσα στη σχέση :


1. Εμπιστεύομαστε απόλυτα τον συντροφό μας.
Χωρίς εμπιστοσύνη μια σχέση δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι σαν να προσπαθείς να μετακινήσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη. Είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον συντροφό μας διαρκώς, όχι μόνο για τις πράξεις του αλλά και για τις προθέσεις και το οραμά του για τη σχέση. Εμπιστοσύνη=βενζίνη, μπορείς να το γράψεις με μεγάλα γράμματα σε ένα σημείωμα και να το κρεμάσεις στο ψυγείο σου.

2. Δυναμώνουμε, κάνοντας "μάθημα" το αρνητικό.
Ένα από τα συναρπαστικότερα κομμάτια στη σχέση, που πολλές φορές όμως έχουμε την τάση να το αποφεύγουμε, είναι το πώς από μια αρνητική εμπειρία ή από κάτι που δε δούλεψε ιδανικά μεταξύ μας, να παίρνουμε ένα "μάθημα" για την συνέχεια. Μια σχέση για να αντέξει στο χρόνο και να έχει ωρίμανση χρειάζεται να εστιάζει στην εξέλιξη της, ακόμα και μέσα από τις δυσάρεστες και απαιτητικές εμπειρίες.


3. Σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλο.
Ο σεβασμός μαζί με τον θαυμασμό και τη δημιουργικότητα είναι οι κολώνες της ερωτικής αγάπης. Πώς άλλωστε μπορούμε να είμαστε μαζί ή ακόμα χειρότερα να κάνουμε έρωτα με έναν άνθρωπο που δεν εμπνέει το σεβασμό μας;


4. Καλλιεργούμε την ειλικρίνεια μεταξύ μας.
Το πιο σημαντικό σε μια σχέση είναι να μπορείς να κοιτάς τον ανθρωπό σου στα μάτια. Και για να έχεις ήσυχη την συνείδησή σου, χρειάζεται να ποντάρεις στην ειλικρίνεια. Ακόμα και αν κάποιες φορές έχεις κάνει ένα λάθος, ή βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση, η ειλικρίνεια είναι το όπλο που δεν θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα και θα κρατήσει ανοιχτή την κεραία της επικοινωνίας.


5. Βρίσκουμε την Ευτυχία ακόμη και στα πιο "μικρά".
Δυο άνθρωποι που μπορούν να είναι ευτυχισμένοι ακόμη και στη διακοπή ρεύματος, χωρίς παροχή internet ή εξωτικές διακοπές, είναι πραγματικά ευτυχισμένοι εσωτερικά μέσα τους και αυτή την ευτυχία σίγουρα μπορούν να την μεταδώσουν στο ταίρι τους. Η αγκαλιά, τα χάδια, η τρυφερότητα, τα όμορφα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα ενώ μας δίνουν τα πάντα.

6. Αγκαλιάζουμε τις διαφορετικότητές μας.
Τα διαφορετικά μας στοιχεία και ο τρόπος που θα τα χειριστούμε είναι αυτό που θα καθορίσει όχι μόνο αν θα είμαστε ευτυχισμένοι στη σχέση αλλά και το αν θα μείνει ζωντανή η σχέση στο χρόνο. Αν πραγματικά επιδιώκουμε το "μαζί" χρειάζεται να γνωρίζουμε πώς το τέλειο δεν υπάρχει αλλά με το να αγαπάμε τα διαφορετικά μας κομμάτια, μπορούμε να το προσεγγίσουμε.


7. Διαφωνούμε, αλλά δεν τσακωνόμαστε.
Άλλο διαφωνώ, άλλο τσακώνομαι. Υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Το μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα της επικοινωνίας και στη διατήρηση της. Όταν αντί για γεγονότα μοιράζομαι συναισθήματα, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, εκρηκτικά.


8. Απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.
Ένα χαμόγελο, μια ανάσα, μια ματιά, ένα χάδι, είναι ικανά να "ανάψουν" την φωτιά της επιθυμίας μας για τον σύντροφό μας. Κάθε στιγμή μας "κρατάει" ένα δώρο και σε μας μένει να το ανακαλύψουμε.


9. Πανηγυρίζουμε μαζί τις νίκες μας.
Δεν είμαστε απλά μια ομάδα, είμαστε ομαδάρα και ανεξάρτητα ποιος από τους δυο μας "έβαλε το νικητήριο 3ποντο" είναι σημαντικό να πανηγυρίζουμε και να γιορτάζουμε τις νίκες μας μαζί. Μια θετική απάντηση σε ένα email για μια καινούργια συνεργασία, μια προαγωγή, μια χορηγία, μια κλεισμένη πώληση, μια νέα συμφωνία. Φωνάξτε, χαρείτε, παρασυρθείτε και μεθύστε από το νέκταρ της επιτυχίας ο ένας του άλλου. Κάτι που μου αρέσει να κάνω πριν ανακοινώσω μια μεγάλη μου επιτυχία στη γυναίκα μου, Τζιλ, είναι πάντα να πανηγυρίζω πρώτα απέναντί της, λες και πέτυχα το σημαντικότερο καλάθι όλων των εποχών.

10. Αγαπιώμαστε συνολικά, ακόμα και με τα αρνητικά μας
Τα ζευγάρια έρχονται μαζί από τα κοινά χαρακτηριστικά τους και μένουν μαζί αν είναι διατεθειμένα να δουλέψουν τα διαφορετικά τους. Η πραγματική αγάπη και το δώρο της, η Ευτυχία, δεν διαχωρίζει, ούτε κρίνει, τις ανθρώπινες προσωπικότητες και είναι διατεθειμένη πάντα να κάνει υπερβάσεις.

11. Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη που "βρήκαμε" ο ένας τον άλλο.
Αλήθεια πόσες φορές εκτιμάμε πραγματικά την ύπαρξη του συντρόφου μας στη ζωή μας. Είναι δεδομένη; Υπάρχει το "για πάντα"; Πόσο μπορεί μια σχέση να δουλέψει στον "αυτόματο πιλότο"; Και αν όχι πόσες φορές έχουμε επιλέξει να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το ότι απλά και μόνο βρίσκεται στη ζωή μας και μοιράζεται μαζί μας ότι πιο ανώτερο διαθέτει, την ερωτική του αγάπη.

12. Είμαστε "εκεί" πάντα για τον ανθρωπό μας, ακόμα και στα πιο δύσκολα
Πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε το συναίσθημα της αλληλουποστήριξης και πόσο σπάνιο είναι να αισθανόμαστε μέσα στη σχέση ότι ο σύντροφός μας είναι εκεί πάντα για εμάς, με αποδοχή, στοργή και κατανόηση. Το να είσαι μια ανοιχτή αγκαλιά για τον συντροφό σου ακόμα και στα πιο δύσκολα δεν είναι κάτι που μαθαίνεται αλλά σίγουρα είναι κάτι που καλλιεργείται.

Info: Ο Νικόλας Ουρανός είναι Σύμβουλος Σχέσεων και μπορείτε να τον "βρείτε"
στο www.nikolasouranos.com
Στο Facebook: http://www.facebook.com/nikolasouranos
Στο Twitter: https://twitter.com/nikolasouranos
Στο Instagram: http://instagram.com/nikolasouranos
Email: info@nikolasouranos.com Skype: nikolas.ouranos