Νιώθω ότι ο φίλος μου με θεωρεί δεδομένη και του γκρινιάζω συνέχεια. Πώς να ηρεμήσω;

Νιώθω ότι ο φίλος μου με θεωρεί δεδομένη και του γκρινιάζω συνέχεια. Πώς να ηρεμήσω;

Γεια σας!

Είμαι 23 χρονων και εδώ και 9 μήνες είμαι μαζί με ενα παιδί πολύ γλυκό και γενικά αισθάνομαι πολλά για εκείνον. Είναι ο πρώτος που ολοκλήρωσα μαζί του γιατί με αυτον ένιωσα πως θέλω να το κάνω. Στην άρχη της σχέσης μας εγώ ήμουν σχετικά χαλαρή (όχι αδιάφορη), δεν βλεπόμαστε αρκετά συχνά επειδή μένουμε σε διαφορετικά μερη και αυτό δημιουργεί γκρίνιες απο την μεριά μου τις πιο πολλές φορες με αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε ακόμα και σε καθημερινή βαση.
Οι φίλες μου με συμβουλευουν να ηρεμήσω και το ίδιο μου λέει και αυτός αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Οταν αυτός απο την αρχή μου έδειχνε τοσο πολύ το ενδιαφέρον του και τωρα με έχει δεδομένη και έχει ''αναπαυθεί'' είναι νομίζω λίγο δικαιολογημένη η συμπεριφορά μου. Θέλω πραγματικά να ηρεμήσω γιατι έχω ''πέσει'' πάνω του και του γκρινιάζω και δεν μου αρέσει ο εαυτός μου. Είναι πολύ γλυκος και μου δείχνει πως με αγαπάει απλά δεν θα ήθελα να με θεωρεί δεδομένη. Φτασαμε σε σημείο να χωρ;iσουμε εξαιτίας μου και δεν θέλω να ξαναγίνει.
Εσεις τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω; Ποια είναι τα ''βήματα '', αν υπάρχουν, για να είμαι πιο χαλαρή και να ηρεμήσω για να βρει και η σχέση μου την ηρεμία;

Αγαπητή φίλη,

Μακάρι να ζούσαμε στον κόσμο του Harry Potter, όπου υπήρχαν μαγικά φίλτρα που τα έπαιρνες και γινόταν αυτό που ήθελες. Αλλά στη πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, όσο τόσο εύκολες δεν είναι ούτε οι αντιδράσεις μας, ούτε το τι νιώθουμε.

Προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχουν "βήματα" προκειμένου να χαλαρώσεις στη σχέση σου. Βήματα με τη λογική "1, 2, 3". Εκτός αν αποφασίσεις να το ρίξεις στη yoga άρα θα χαλαρώσεις εντελώς! Όμως υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να ηρεμήσουν τα νεύρα σου και να σταματήσει η γκρίνια.

Καταρχήν γιατί θεωρείς ότι σε έχει δεδομένη; Μόνη σου λες ότι είναι γλυκός και σου δείχνει ότι σε αγαπάει. Άρα; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, γιατί αν νιώθεις δεδομένη τότε αυτό στο βγάζει ο άλλος. Βρες τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει και συζήτησέ το μαζί του, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Αν πάλι είναι μέρος του... μυαλού σου αυτό το "με θεωρεί δεδομένη", τότε θα πρέπει να δεις τα γεγονότα και να καταλάβεις ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Όσο για τις γκρίνιες. Πίστεψέ με, δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία γυναίκα που γκρινιάζει. Και ναι, και οι άνδρες γκρινιάζουν και αυτοί πάρα πολύ. Τι κάνεις εδώ; Προτού ανοίξεις το στοματάκι σου, για να τσακωθείς και να γκρινιάξεις, σκέψου μέσα στο μυαλό σου κατά πόσο έχει λογική και βάση αυτό που κάνεις. Και πώς θα αντιδρούσες εσύ αν στο έκανε εκείνος.

Έφτασες να χωρίσεις μια φορά για αυτόν τον λόγο, μην ρισκάρεις κι έναν δεύτερο χωρισμό. Κρίμα είναι.