Είμαι 4 χρόνια μόνη μου και νιώθω ότι δεν θα βρω ποτέ αυτό που ψάχνω. Τι φταίει;

Είμαι 4 χρόνια μόνη μου και νιώθω ότι δεν θα βρω ποτέ αυτό που ψάχνω. Τι φταίει;

Γεια σας,

Το θέμα μου είναι πως έχω μείνει μόνη αρκετό καιρό, 4 χρόνια περίπου, αφού χώρισα από τον μεγάλο μου έρωτα, μια αρκετά καταστροφική σχέση για μένα. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο και άντρες με τους οποίους όμως είχα σύντομες και όχι ουσιαστικές σχέσεις καθώς στη πορεία η κατάσταση άλλαζε είτε απ' τη δική μου μεριά είτε γιατί εκείνοι δεν ήθελαν κάτι παραπάνω.
Πιστεύω πως είμαι αρκετά εμφανίσιμη και με αρκετά θετικά στοιχεία πάνω μου, όμως ώρες ώρες νιώθω πως δεν θα βρω πότε αυτό που ψάχνω και κυρίως κάτι αμοιβαίο και απ'τον αλλο.
Δεν ξέρω ανυπάρχει κάποιο μυστικό για να κάνεις τον άλλον να σε θέλει και να διαρκέσει μια σχέση αλλά και πάλι προσπαθώ να δείχνω αυτό που είμαι. Θα ήθελα μια γνώμη αν γίνεται μήπως και αντιληφθώ την πηγή του προβλήματος.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητή φίλη,

Στην αρχή, έτσι όπως διάβασα το γράμμα σου, ψιλοτρόμαξα. Απλά μετά κατάλαβα πως όταν έλεγες «μόνη» εννοούσες χωρίς μια σχέση με νόημα. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά, αλλά δεν είναι και τόσα πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 35 ετών και ακόμα δεν έχουν κάνει ούτε μια σχέση με νόημα. Τι να πουν και αυτοί;

Ωστόσο το θέμα αφορά εσένα. Κοίτα να δεις, ναι υπάρχει ένα μυστικό προκειμένου να διαρκέσει μια σχέση: ονομάζεται χημεία. Και για να συνεχίσει να διαρκεί η σχέση το μυστικό είναι η κατανόηση, η αγάπη, οι υποχωρήσεις κτλ κτλ.

Οκ, αυτό που θα σου πω μπορεί να σου ακουστεί κλισέ και να σκεφτείς «άσε με και εσύ τώρα με τα τετριμμένα» και άλλα τέτοια ωραία. Όμως ισχύει... Υπομονή, κανείς δεν πάει χαμένος. Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν βγαίνεις έξω ψάχνοντας στο τέλος δεν βρίσκεις. Και όταν πας χαλαρά σου εμφανίζονται όλα μπροστά σου.

Υπομονή και μην σε παίρνει από κάτω. Και συνέχιζε να είσαι ο εαυτός σου. Και να διασκεδάζεις.