Χωρίσαμε πριν 1 χρόνο, συνεχίσαμε να βρισκόμαστε αλλά δεν πάει άλλο. Τι πρέπει να κάνω;

Χωρίσαμε πριν 1 χρόνο, συνεχίσαμε να βρισκόμαστε αλλά δεν πάει άλλο. Τι πρέπει να κάνω;

Γεια σας,

Ειμαι 21 χρονών και χώρισα πριν ενα χρονο περίπου όμως βρισκόμασταν που και που γιατί το θέλαμε και οι 2.'Ημασταν μαζί 2 χρονια από απόσταση γιατί σπουδάζουμε και οι 2 μας!Χωρίσαμε γιατί είχε πολλές πιέσεις και δεν μου έδινε τη σημασία που ήθελε να μου δίνει όπως παλιά. Είχε προβλήματα με την οικογένεια του και εγώ ενώ προσπαθούσα να το σεβαστώ και να τον καταλάβω γινόμουν πιεστική χωρίς να το θέλω και όταν μου έλεγε πως δεν μπορεί να με δει εγώ γκρίνιαζα.
Βασικά ότι κοροίδευα από σχέσεις, γκρίνιες, παράπονα κλπ τα έκανα εγώ. Μέσα στον ένα χρόνο επειδή μου ήταν πολύ απότομος ο χωρισμός (και για τους δυο γιατί μου είπε πως δεν θα χωρίζαμε),εγώ συνέχιζα να του στέλνω να του μιλάω σαν να μην χωρίσαμε, όπως κι αυτός. Τώρα,αυτό το διάστημα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε γιατί αυτός δεν θέλει να με χάσει, ουτε κι εγώ όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δηλ. ούτε φίλοι μπορούμε να είμαστε αλλα ούτε και απλοί γνωστοί.
Θέλω να δοκιμάσω ξανά κάτι μαζί του χωρίς να φοβάται πως δεν θα τον καταλαβαίνω. Πριν χωρίσουμε πάντα έκανε το πρώτο βήμα για να τα ξανααβρούμε, αλλά μετα τον χωρισμό μας επειδή "τα ανέλαβα όλα εγώ" να το πω ετσι, πήρα εγώ την πρωτοβουλία να του στέλνω μηνύματα να τον ψάχνω κλπ πλέον περιμένει μόνο από μένα! Δεν του δείχνω πως αμα θέλω μπορώ να τον αφήσω και στην ουσία να δει ότι με χάνει.
Τι νομίζετε πως θα ήταν το καλύτερο;

Αγαπητή φίλη,

Ναι, έχω ακούσει για αυτά τα ζευγάρια που χωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να έχουν επαφές μετά, γιατί νιώθουν πολλά ο ένας για τον άλλον. Το καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι υπάρχει κάτι δυνατό ανάμεσά τους. Το κακό είναι ότι κάποια στιγμή αυτές οι επαφές θα πρέπει να οδηγήσουν κάπου.

Από την ώρα που θέλεις να προσπαθήσεις ξανά, για μένα δύο τρόποι υπάρχουν.

1. Ο game τρόπος: Κάνεις εσύ το πρώτο βήμα κάθε φορά; Ε, τότε ήρθε η ώρα να το κόψεις και να δεις πώς θα ανταποκριθεί. Αν όντως δεν μπορεί χωρίς εσένα, τότε θα κάνει αυτός την κίνηση για να δει τι έγινε. Αυτό δείχνει ότι σε αγαπάει, άρα «κερδίζεις».
2. Ο σωστός τρόπος: Την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε, καλό είναι και να μιλήσετε. Σοβαρά και ουσιαστικά. Δηλαδή πες του ότι έμαθες από τα λάθη της προηγούμενης φοράς, θέλεις να είστε μαζί, αλλά δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο που το κάνετε τώρα. Και από εκεί περιμένεις αντιδράσεις.

Δες τι σε βολεύει και διάλεξε. Εγώ πάντως θα έπαιρνα τον τρόπο Νο.2. Τα games μερικές φορές παρεξηγούνται και χαλάνε τη κατάσταση.