Διακόσμηση μπάνιου: 4 tips που θα το μετατρέψουν στον πιο αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας

Ερμιόνη Σαρρή
Διακόσμηση μπάνιου: 4 tips που θα το μετατρέψουν στον πιο αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας

Ανέξοδα και γρήγορα!

Είναι ο πρώτος χώρος που επισκέπτεστε μόλις ξυπνήσετε και ο τελευταίος πριν κοιμηθείτε. Κάνετε το πρωινό σας ντους, περιποιείστε τον εαυτό σας για να λάμπετε μέσα στην ημέρα και επιστρέφετε και πάλι για ένα... αφρόλουτρο. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, το μπάνιο σας πρέπει να είναι τακτοποιημένο και διακοσμημένο για να σας φτιάχνει τη διάθεση.

Δείτε 4 ιδέες διακόσμησης που έχουμε για εσάς και μεταμορφώστε το στο άψε- σβήσε:

Τοποθετήστε λουλούδια: Τα άνθη κακά τα ψέματα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Είτε βρίσκονται στο χώρο του μπάνιου είτε στο σαλόνι, το άρωμα τους μας ανανεώνει. Ιδιαίτερα όμως ο συνδυασμός τους με ένα χαλαρό μπάνιο, μπορεί να τονώσει την διάθεση μας και να μας κάνει να χαμογελάμε καθημερινά. Υπάρχουν ειδικά είδη φυτών που αντέχουν σε χώρους με υγρασία και μπορείτε να τα τοποθετήσετε δίπλα στον καθρέφτη ή σε μία γωνία της μπανιέρας σας για ένα πιο ρομαντικό στιλ.

f1e255b8712a45f928be090ed03d28ba

Δώστε φως στο χώρο: Το πρωί θέλετε το φως του ηλίου να εισρέει σε κάθε σημείο του μπάνιου σας ενώ το βράδυ ζητάτε επίμονα μία χαλαρωτική διάθεση. Αρχικά, τοποθετήστε μερικά λευκά κεριά μέσα στο χώρο (αρωματικά ή μη) και ανάψτε τα λίγο πριν από το βραδινό σας μπάνιο. Επίσης, δώστε στιλ στο χώρο με ένα φωτιστικό δαπέδου, το οποίο και θα δώσει τον απαραίτητο φωτισμό που χρειάζεστε μέρα και νύχτα.

candles

Επιλέξτε μόνο ένα χρώμα: Τo μίνιμαλ είναι η τάση που πρέπει να διακρίνει κανείς μέσα στο μπάνιο σας. Μπορεί να μην είναι ο χώρος που θα δει κανείς με το που μπει στο σπίτι σας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τον υπερφορτώσετε και να τον μεταμορφώσετε σε τσίρκο. Αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί, σκεφτείτε ποιο χρώμα σας εκφράζει περισσότερο και υιοθετήστε το. Ένα χαλάκι, πετσέτες, ένας χρωματιστός καθρέφτης, ακόμη και ένα κίτρινο, για παράδειγμα, ντουλάπι θα κάνει τους καλεσμένους σας να μην μπορούν να φύγουν λεπτό από εκεί μέσα.

d91f0505e10b694cfabe953ee8a2bb65

Οργανώστε τα προσωπικά σας αντικείμενα: Η εποχή επιτάσσει γυναίκες και άντρες να γεμίζουν το μπάνιο τους με καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Βαμβάκια, μπατονέτες, κρέμες προσώπου και make up γεμίζουν το νιπτήρα σας και γενικώς επικρατεί ένας χαμός. Τοποθετήστε τα όλα μέσα σε γυάλινα βαζάκια ή μικρά κουτάκια. Θα ξέρετε πάντα που βρίσκονται και δε θα χάνετε ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο σας.

jars

Δείτε μερικές επιπλέον ιδέες διακόσμησης στην παραπάνω gallery.

Διαβάστε ακόμα:

5 ιδέες διακόσμησης για να ανακαινίσετε πλήρως το σπίτι σας χωρίς πολλά χρήματα

Το σπίτι σας είναι κάπως σκοτεινό; 4 ιδέες διακόσμησης που θα του δώσουν φως!