Mix and Match: Τι πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Ερμιόνη Σαρρή
Mix and Match: Τι πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Ιδέες διακόσμησης για κάθε σπίτι

Μπορεί το mix and match να το λατρεύετε στο ντύσιμό σας και να χαζεύετε ατελείωτες ώρες τις fashion bloggers για να πάρετε ιδέες, ωστόσο το αποφεύγετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Φοβάστε μήπως τελικά δε φέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αντί να στολίσετε το σαλόνι σας με την παλιά πολυθρόνα της γιαγιάς, το μετατρέψετε σε ένα προσωπικό... τσίρκο.

Υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε και να κάνετε τους πάντες να πιστεύουν πως ξοδέψατε αρκετές ώρες για τη διακόσμηση του σπιτιού σας και φυσικά είχατε τη βοήθεια των καλύτερων διακοσμητών.

Το αιώνιο ερώτημα του... χρώματος: Κάνατε επιδρομή στο σπίτι της θείας και κλέψατε την παλιά της πολυθρόνα. Όνειρο που έγινε πραγματικότητα, καθώς στα καταστήματα τη βρίσκατε να πουλιέται... υπέρογκα. Τώρα όμως το θέμα είναι που θα τη βάλετε και πώς; Αν θέλετε να την τοποθετήσετε δίπλα στο μοντέρνο σας καναπέ, τότε πρέπει κάπως να ταιριάξετε το χρώμα. Ένα ίδιο κίτρινο κάλυμμα ή ένας μονόχρωμος (καφέ, μαύρος ή εκρού) καναπές με αρκετά κίτρινα μαξιλάρια θα έφτιαχναν την απόλυτη αρμονία. Μία άλλη ιδέα είναι να στολίσετε τον τοίχο σας με ένα μοντέρνο έργο τέχνης στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις ή να τη συνοδεύσετε με ένα φωτιστικό δαπέδου. Σύγχρονο και κλασσικό θα γίνουν... ένα.

13efcdd88caf7344b2194b587290cf39

Κρατήστε ισορροπία: Όταν έχετε να συνδυάσετε αντικείμενα διαφορετικού στιλ και εποχών σίγουρα είναι δύσκολο να κρατήσετε μία ισορροπία. Αυτό όμως που οφείλετε να κάνετε για ένα πετυχημένο mix and match είναι να διαλέξετε ποια τάση θέλετε να κυριαρχεί και ποια απλά να υπάρχει μέσα στο χώρο. Ένα vintage, για παράδειγμα, σπίτι μπορεί να έχει απλώς διακοσμητικά στοιχεία από τις σύγχρονες τάσεις διακόσμησης.

52713e1e697ab01bec001fc8. w.540 s.fit

Αναζητήστε την τάξη: Πολλοί ακούγοντας τη συγκεκριμένη τάση διακόσμησης θεωρούν πως το σπίτι πρέπει να είναι σε... αταξία. Πεταμένα πράγματα από εδώ και από εκεί, δεν κάνουν το σπίτι mix and match. Ένα vintage κομοδίνο χρειάζεται απλά και μόνο ένα μοντέρνο βάζο πάνω του για να δείξει και όχι όλη την... περιουσία σας. Το ίδιο ισχύει και για το τραπεζάκι του σαλονιού σας. Και τέλος, μην αρχίσετε να πετάτε μαξιλάρια από εδώ και από εκεί, απλά δημιουργήστε μία γωνία στο χώρο για εσάς και τους καλεσμένους σας.

7afd779f925de4540e713f9fde4fd63f

Και μην ξεχνάτε πως στόχος σας είναι να αναζωογονήσετε το σπίτι σας αναμειγνύοντας το παρελθόν με το... παρόν. Ποιο από τα δύο όμως θα... υπερισχύσει; Η απάντηση είναι... δική σας!

Δείτε στην παραπάνω gallery μερικές επιπλέον ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας

Διαβάστε ακόμα:

Θα εκπλαγείτε! Η Kate Moss μας δείχνει το σπίτι της και είναι... ονειρικό

Διακόσμηση μπάνιου: 4 tips που θα το μετατρέψουν στον πιο αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας