Wabi-sabi ή αλλιώς ο νέος τρόπος διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου στιλάτο

Ερμιόνη Σαρρή
Wabi-sabi ή αλλιώς ο νέος τρόπος διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου στιλάτο

Γιατί πρέπει να πεις ένα μεγάλο «ναι» στη νέα αυτή διακοσμητική θεωρία;

Οι Ιάπωνες μπαίνουν ξαφνικά στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή την κουζίνα μας. Η κοσμοθεωρία τους γύρω από το ανεπιτήδευτο και τις ατέλειες γίνεται η νέα τάση διακόσμησης για το επόμενο έτος. Το 2018 τα σπίτια μας δεν πρέπει να είναι διακοσμημένα σαν ''εξώφυλλο περιοδικού'' ούτε σαν αυτά που χαζεύουμε στις εκθέσεις σπιτιών. Το σαλόνι μας πρέπει να είναι δροσερό και η ομορφιά του να κρύβεται στο ''μη τέλειο''. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να έχεις όλα σου τα αντικείμενα σε στοίχιση και να αγχώνεσαι ώστε να είναι πάντα στην πένα. Life is easy!

Τι χρειάζεται κάνεις για να ακολουθήσεις το deco αυτό trend;

1. Αντικείμενα αγγειοπλαστικής: Κάποιο βάζο, ένα τασάκι ή κάποιο διακοσμητικό από πυλό χρειάζεται το spot του κάπου μέσα στο σπίτι σου. Ίσως έχεις κάποιο αναμνηστικό από τις διακοπές σου στο αγαπημένο σου νησί αλλιώς μία βόλτα στις ανοιχτές αγορές της Αθήνας θα σε βάλεις σε μεγάλα διλήμματα.

2. Απόφυγε την συμμετρία: Μοτίβα σε περίεργους ρυθμούς και ακανόνιστα σχέδια έχουν την θέση τους στην wabi-sabi διακοσμητική θεωρία. Όπως βλέπεις, και το παρακάτω τραπέζι κουζίνας δεν έχει ούτε γωνίες ούτε ακολουθεί ευθείες γραμμές.

was6

3. Λινά υφάσματα: Γενικώς η τάση αυτή επενδύει σε αέρινα υφάσματα όπως το λινό. Υφάσματα που τσαλακώνονται και περνούν το μήνυμα του ''μη τέλειου''. Το ξέρουμε πως κάπου εδώ παίρνεις ανάσα ανακούφισης σχετικά με το σιδέρωμα το σεντονιών. Και εμείς.

Στην παρακάτω gallery θα πάρεις αρκετές wabi-sabi ιδέες διακόσμησης!