Τα 5 βήματα για να δημιουργήσεις ένα super στυλάτο coffee table

Τα 5 βήματα για να δημιουργήσεις ένα super στυλάτο coffee table

Και να δώσεις ένα stylish twist στον χώρο σου.

1
2
b6f47bd4147b472bd66e5d399bcf51bd

Μετά τον καναπέ (ή και πριν από αυτόν), το τραπεζάκι του καθιστικού ή του σαλονιού σου είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του δωματίου, που καθορίζει δυναμικά το στυλ του χώρου. Και το μόνο που έχεις να κάνεις για να δημιουργήσεις ένα coffee table εφάμιλλο εκείνων που βλέπεις στο Pinterest είναι να ακολουθήσεις τους παρακάτω 5 κανόνες:

1. Χρησιμοποίησε έναν δίσκο
Μπορείς να διαλέξεις έναν σε έντονο χρώμα ή κάτι πιο ουδέτερο, έναν ξύλινο ή με βάση από καθρέφτη – όλα εξαρτώνται από το στυλ του υπόλοιπου χώρου.

2. Διαμόρφωσε τον δίσκο σε διάφορα οριζόντια επίπεδα
Ξεκίνα με κάτι «ψηλό», για παράδειγμα ένα βάζο με λουλούδια (απόφυγε τα κλασικά κυλινδρικά δοχεία, θα κάνουν το αποτέλεσμα πολύ κλασικό) ή ένα άλλο διακοσμητικό. Συνέχισε με πιο χαμηλά αντικείμενα (κεριά, σουβέρ, τασάκια), μη σταματήσεις ωστόσο να παίζεις με το ύψος των περιεχομένων του δίσκου.

3. Πρόσθεσε coffee table books
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα coffee table books, το ρητό «μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο» δεν ισχύει. Διάλεξε hardcover βιβλία με ιδιαίτερες φωτογραφίες ή γραφικά στο εξώφυλλό τους –πες «ναι» στο έντονο χρώμα για πιο pop αποτέλεσμα ή παίξε με την πιο σοφιστικέ αντίθεση του λευκού και του μαύρου.

4
6d27b0bf6a0e6fc5f4a11276a05d696c

Extra tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βιβλία σαν μια οριοθετημένη επιφάνεια αντί για τον δίσκο του βήματος #1 και να τοποθετήσεις πάνω τους άλλα αντικείμενα, όπως πχ κεριά ή ένα βάζο. Φυσικά, μπορείς απλώς να τοποθετήσεις τα βιβλία μέσα στον δίσκο!

4. Βάλε κάτι με «χαρακτήρα»
Δώσε προσωπικότητα στη διακόσμηση του τραπεζιού, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο αντικείμενο (πχ έναν Βούδα ή κάποιο άλλο μικρό γλυπτό).

5. Δημιούργησε ένα χώρο αποθήκευσης
Φυσικά, στο τραπεζάκι του καθιστικού σου πρέπει να υπάρχουν και πιο χρηστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές. Ειδικά για τις μέρες που θέλεις λοιπόν το σπίτι σου να είναι άψογο για τους καλεσμένους σου, μπορείς να τα αποθηκεύεις σε ένα ωραίο διακοσμητικό κουτί, το οποίο μπορείς να έχεις κάτω από το τραπεζάκι σου (ή κάπου κοντά σε αυτό).

Δες επίσης: Τα 3 πιο σημαντικά tips διακόσμησης, σύμφωνα με μία interior designer