Το όμορφο πακέτο

Το όμορφο πακέτο

Το αμπαλάρισμα αναλαμβάνει όλο και ισχυρότερο ρόλο στο marketing.

 

Δεν πιστεύω ότι είσαι επιφανειακός τύπος όταν σε ενδιαφέρουν οι σακούλες που κυκλοφορείς τα ψώνια σου. Και για να μην παραξηγηθώ δεν εννοώ οι τσάντες σου να αναγράφουν πομπώδη και εντυπωσιακά brand names, ίσα ίσα αυτό πια μπορεί να φαίνεται ενίοτε άσχημο. Εννοώ ότι είναι ωραίο να κρατάς μια ωραία χαρτοσακούλα ας πούμε από το μανάβικο ή από τα μαγαζί που ψώνισες τα παπούτσια σου.

Οι εταιρείες πια αποφεύγουν εκείνες τις απαίσιες πλαστικές σακούλες και προτιμούν είτε χάρτινες είτε εκείνες που αποσυντίθενται γρήγορα, μάλιστα γνωστή αλυσίδα σουπερμαρκετ έχει τέτοιες και σε λίγες μέρες αν τις έχεις φυλάξει θα διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει τρίμματα. Από την άλλη υπάρχει ακόμα κατάστημα καλλυντικών που για κάποιο λόγο και χωρίς αισθητικό ή οικολογικό επιχείρημα επιμένει να κυκλοφορεί άσχημες πλαστικές σακούλες που πραγματικά αν πάρεις δώρο πρέπει να την αλλάξεις.

Ανακάλυψα πρόσφατα το ρετρό περιτύλιγμα της κούτας της Lager Lovell’s και διαπίστωσα ότι δεν έχει σημασία το προϊόν για να ντύσεις κάτι με φαντασία και φινέτσα. Άσε που μακροπρόθεσμα αυτό που θα έχεις πληρώσει για τους γραφίστες θα το πάρεις πίσω με τη διαφήμιση που θα σου έχουν κάνει μοστράροντας τα κουτιά σου με λουλούδια στα μπαλκόνια έτσι για το γούστο.