Έχεις άγχος; Βάψε το διαμέρισμά σου με τα τέσσερα χρώματα και θα ξεγνοιάσεις

Πατούλια Κατερίνα
Έχεις άγχος; Βάψε το διαμέρισμά σου με τα τέσσερα χρώματα και θα ξεγνοιάσεις

Τα χρώματα στο σπίτι που διώχνουν το στρες

Ξέρουμε πολύ καλά πως το πώς είναι το σπίτι μας, μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή μας. Ένα σπίτι τακτοποιημένο μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση, ένα σπίτι ζεστό και γεμάτο φίλους μπορεί να σε κάνει χαρούμενη και φυσικά τα χρώματα με τα οποία θα βάψεις το νέο σου διαμέρισμα και κάθε δωμάτιο, μπορεί να διώξει το στρες μακριά σου.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Minnesota State University, υπάρχουν πραγματικά χρώματα τα οποία μπορούν να αυξήσουν το στρες που νιώθεις μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο δωμάτιο δεν είναι η καλύτερη ιδέα για σένα που παθαίνεις πανικό με το παραμικρό.



Ποια χρώματα να προτιμήσεις στη διακόσμηση και στους τοίχους του σπιτιού:

Μπλε:

Το χρώμα της γαλήνης και της ηρεμίας, μπορεί να σε βοηθήσει να αδειάσεις τις σκέψεις σου, να μειώσεις το άγχος και την πίεση που νιώθεις, ακόμα και να ρίξεις παλμούς. Το μπλε είναι ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι και προσπάθησε να το επιλέξεις σε μια παστέλ απόχρωση.

Το πράσινο:

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, άνθρωποι που πέρασαν χρόνο σε πράσινα δωμάτια, είχαν λιγότερο στρες σε σχέση με άτομα που πέρασαν χρόνο σε κόκκινα δωμάτια. Το πράσινο χρώμα σε συνδυασμό με παστέλ κίτρινο και μπεζ είναι η καλύτερη επιλογή για λιγότερο στρες.

Παστέλ ροζ

Το φούξια μπορεί όπως και το κόκκινο να αυξήσει το άγχος που νιώθεις, όμως το παστέλ ροζ ή το ροζ της πούδρας είναι ιδανικό για να νιώσεις ηρεμία και γαλή.

Λευκό:

Και το λευκό είναι ιδανικό για να διώξεις το στρες αλλά οι διαφορές στον τόνο του λευκού μπορεί να φέρουν διαφορετικό ψυχικό αποτέλεσμα. Πρέπει να επιλέξεις ένα καθαρό και φωτεινό λευκό που δεν θα έχει ούτε ψήγμα μαύρου.