Θες να έχεις το πιο Instagrammable σπίτι; Το terrazzo είναι η απάντηση που ζητάς

Νατάσσα Σχοινά
Θες να έχεις το πιο Instagrammable σπίτι; Το terrazzo είναι η απάντηση που ζητάς

Δες πώς να υιοθετήσεις το απόλυτο trend της διακόσμησης

Όσον αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Δε γίνεται να επιλέξεις τυχαία πράγματα απλά για να πεις ότι τα έβαλες. Η αισθητική του χώρου σου πρέπει να ταιριάζει με τη δική σου λογική και την προσωπικότητά σου, γιατί γυρνώντας κουρασμένη από τη δουλειά και θέλοντας να χαλαρώσεις, μία όμορφη και κατά τα δικά σου πρότυπα διακόσμηση θα βοηθήσει πολύ στη συνολική βελτίωση της διάθεσής σου.

Μία τάση που φαίνεται να πρόκειται να κυριαρχήσει στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και θα αποτελέσει το απόλυτο trend είναι το terrazzo ή αλλιώς μωσαϊκό. Τους τελευταίους μήνες, το μωσαϊκό αρχίζει να εδραιώνει την παρουσία του στα σπίτια των, ντύνοντας με την εμφάνισή του τα πάντα, από πάγκους και μικρές επιφάνειες μέχρι ολόκληρους τοίχους.

Η τάση του μωσαϊκού επιτάσσει ένα μείγμα βότσαλων και μαρμάρου μέσα σε τσιμέντο, κάτι το οποίο σου δίνει σαν τελικό αποτέλεσμα την αίσθηση πιτσιλιών πάνω στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και μία τιμή που δεν πηγαίνει σε παράλογα επίπεδα, επομένως είναι πιο προσιτό για κάποιον να το υιοθετήσει.

Το μωσαϊκό αποτελούσε για χρόνια αγαπημένο υλικό και ντύσιμο του πατώματος σε πολλά σπίτια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ το η πιο φρέσκια πρόταση για τη φετινή χρονιά είναι wallpapers που δε χρειάζονται τίποτα από υλικά, παρά μόνο το ίδιο το προϊόν που μπορείς να κολλήσεις στον τοίχο.

Μπες στην gallery που βρίσκεται στη συνέχεια για να πάρεις ιδέες.

Photo credits (κεντρική): @celinehassenpro