Το σπίτι στο λόφο

Το σπίτι στο λόφο

Απόλυτα προσαρμοσμένο στο τοπίο, το σπίτι στο λόφο είναι μίνιμαλ και γεμάτο καμπύλες.

Από τους Ιάπωνες αρχιτέκτονες Mutsue Hayakusa κατασκευάστηκε αυτό το σπίτι, με την ονομασία «το σπίτι στο λόφο». Πρόκειται για μια βίλα στη Gunma της Ιαπωνίας, στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου που βλέπει νότια.

Το σχέδιο επιδιώκει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από το φυσικό τοπίο, σκάβοντάς το διακριτικά και αφήνοντάς το να το προσδιορίσει. Μία ξύλινη εξωτερική αυλή με δέντρα τριγύρω γεμίζει το κενό ανάμεσα στο φυσικό τοπίο και την είσοδο του σπιτιού.

Η οροφή υποστηρίζει δομικά το οίκημα, δημιουργώντας μια αίσθηση χώρου προβάλλοντας το εσωτερικό προς τα έξω. Παράλληλα, οι δοκοί έχουν επεκταθεί πέρα από το περίβλημα της κατοικίας για να δημιουργηθεί μία καμπυλωτή προεξοχή.

Ο σχεδιασμός του σπιτιού εξασφαλίζει μια πανοραμική θέα του εθνικού πάρκου που βρίσκεται τριγύρω, ενώ ελάχιστοι διαχωριστικοί τοίχοι έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του. Έτσι, μπορεί κάποιος να δει κατά μήκος σχεδόν ολόκληρου του οικήματος, ενώ μέσω διαφορετικών επιπέδων, σκαλοπατιών και πάγκων, ακολουθεί το σχήμα της βουνοπλαγιάς. Δείτε τις φωτογραφίες στη Photo Gallery.