Φυσικό φως: η νέα τάση για την καλή ενέργεια του χώρου σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Φυσικό φως: η νέα τάση για την καλή ενέργεια του χώρου σου

Η νέα διακοσμητική τάση του 2021 είναι γεμάτη φως!

Όλοι αγαπάμε το φυσικό φως. Είναι η ενέργειά του που κάνει καλό στην ψυχική μας ισορροπία, είναι που φωτίζονται όλα και γίνονται πιο ζεστά και θετικά. Η νέα διακοσμητική τάση λοιπόν για το 2021 φωνάζει με όλο της το είναι «φως»!

Η είσοδος φυσικού φωτός στο σπίτι είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερους αναζωογονητικούς χώρους μέσα περιβάλλον τους. Εάν δεν μπορείς να προσθέσεις λοιπόν περισσότερα παράθυρα ή φεγγίτες στο σπίτι σου, ένας απλός τρόπος για να φωτίσεις το χώρο που σε περιβάλλει καθημερινά είναι να προσαρμόσεις τα παράθυρα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διαχέουν το φως με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Η επιλογή διάφανων ή ημιδιάφανων κουρτινών σε ουδέτερα χρώματα μπορεί να αφήσει περισσότερο φως να εισχωρήσει μέσα στο σπίτι σου ενώ σου δίνει παράλληλα στυλ αλλά και τη δυνατότητα της προστασία της ιδιωτικής σου ζωής. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τόσο τους χώρους χαλάρωσης όσο και τους χώρους εργασίας.

fotinoi xoroi

Μιλώντας για χώρους εργασίας, επειδή δεν έχουν όλοι έναν ξεχωριστό χώρο ως γραφείο μέσα στο σπίτι τους, η ανάγκη για πολυλειτουργικούς χώρους αποτελεί πάντα ένα «υψηλό στοίχημα» κάθε εποχή. Καθώς οι περισσότερες από εμάς θα θέλαμε έναν άνετο χώρο για να εργαζόμαστε από το να βάζουμε απλώς το laptop μας στο τραπέζι της τραπεζαρίας ή της κουζίνας, η νέα τάση αποκαθιστά τις ισορροπίες, δημιουργώντας μικρές φωτεινές γωνιές για εργασία και δημιουργία.

Ποιες είναι οι λύσεις; Σκέψου τυχόν αχρησιμοποίητους χώρους στο σπίτι σου που θα μπορούσαν να επαναπροσδιοριστούν, όπως μια γωνιά στην κουζίνα, στο χολ, στο σαλόνι ή ακόμα και στην αποθήκη σου. Θυμήσου πως ο Χάρι Πότερ όχι απλώς είχε ένα γραφείο κάτω από τη σκάλα αλλά χωρούσε εκεί ακόμα και το κρεβάτι του για να κοιμάται!

Με λίγη καλή διάθεση, θέληση και φαντασία όλα μπορούν να μετατραπούν σε κάτι μαγικό!

Καλή και δημιουργική χρονιά λοιπόν με πολύ...φως!