Macrame style: Εκεί όπου οι κόμποι κάνουν το θαύμα τους

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Macrame style: Εκεί όπου οι κόμποι κάνουν το θαύμα τους

Δεν είναι trend, είναι πραγματική δημιουργία!

Για την τεχνική του macrame έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Αποτελεί τον πρωταγωνιστή του bohemian style, είναι μια τεχνική που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί αποπνέει δημιουργία, ρομαντισμό και ονειροπόληση.

Μπορεί στα νεότερα χρόνια να ξεκίνησε ως τεχνική που είχαν εφεύρει οι ναυτικοί για να διακοσμούν διάφορα προσωπικά αντικείμενά τους όμως η προέλευση της χρονολογείται από τον 13ο αιώνα από τους Άραβες υφαντουργούς (γι' αυτό η ονομασία της τέχνης αυτής προέρχεται από τη λέξη «migramah», που σημαίνει «διακοσμητικό κρόσσι»).

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο Instagram με τη λέξη #macrame θα βρεις αυτή τη στιγμή 5,744,609 κοινοποιήσεις ενώ στο Pinterest τα Pins είναι αμέτρητα. Όπως αντιλαμβάνεσαι πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα deco trend. Τα macrame είναι ρομαντισμός, ηρεμία, καθαρότητα και γείωση με τη φύση!

Πόσα σχέδια, πόσα χρώματα και για πόσες ιδέες μπορείς να βρεις που πραγματικά δίνουν τον δικό τους -ξεχωριστό- χαρακτήρα στον χώρο σου! Τα δημοφιλέστερα σχέδια του macrame είναι οι κύκλοι και τα μοτίβα που πλέκονται μεταξύ τους με ιδιαίτερους περίτεχνους κόμπους που μοιάζουν σαν ζωγραφιά.

Και όχι, δεν θα δεις αυτά τα σχέδια μόνο σε κάποιον τοίχο αλλά μπορούν να διακοσμήσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Η τεχνική του macrame μάς ταξιδεύει στα όνειρα, στις νεράιδες μέσα στα δάση, στα παραμύθια και σε μια άλλη διάσταση που πάντα θέλαμε να υπάρχουμε, ως αερικά πλάσματα!

Σήμερα έχω διάθεση να πάρουμε ιδέες για να κάνουμε τον δικό μας προσωπικό χώρο σαν παραμύθι. Όχι όμως με ψεύτικα υποκατάστατα αλλά με αληθινή δημιουργία. Εξοπλίσου με τις αγαπημένες σου κλωστές και πάμε να συλλέξουμε ιδέες για να σχηματίσουμε τα πιο υπέροχα σχέδια, για κάθε γωνιά του σπιτιού μας!