Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν φυτεύουμε (αλλά εσύ μπορείς να τ' αποφύγεις)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν φυτεύουμε (αλλά εσύ μπορείς να τ' αποφύγεις)

Ωραία η ενασχόλησή μας με τα φυτά όμως πρέπει να γνωρίζουμε τις παγίδες που κρύβουν οι απροσεξίες μας!

Εάν η καραντίνα μας ενέπνευσε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας στο DIY, η άνοιξη και το καλοκαίρι μας έκαναν να επιδωθούμε στην περιποίηση των φυτών στο μπαλκόνι μας. Πόσες όμως από εμάς δεν αναζητήσαμε στο youtube αμέτρητα how to videos για το πώς πρέπει να περιποιηθούμε και να φυτέψουμε τα λουλούδια και τα μυρωδικά που αγαπάμε!

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες με κηπευτικά είδη σε όλο τον κόσμο σημειώνουν άνοδο των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένης αύξησης των παραγγελιών κατά 270% στα είδη κήπου, φυτών και λουλουδιών.

Γιατί μας αρέσει να παίζουμε με το χώμα, να πειραματιζόμαστε με τα φυτά και τα λιπάσματα αυτόν τον καιρό; Σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από το προφανές. Η κηπουρική είναι ένα αποδεδειγμένο αγχολυτικό που μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενισχύοντας την ηρεμία στο σώμα μας.

Ποιος δεν χρειαζόταν αυτά τα οφέλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Όλοι μας. Οτιδήποτε μπορούσε ν΄αποτελέσει πηγή αποφώρτισης, ήταν αγαπημένη μας ασχολία. Αλλά παρόλο που η απλή κηπουρική είναι μια καταπληκτική ιδέα για την υγεία μας, μπορεί στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε και να φυτέψουμε ένα φυτό να κάνουμε κάποια κοινά λάθη που εμποδίζουν την άνθησή του.

Τα φυτά που αν τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου, διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Τα μεγαλύτερα λάθη που όλοι κάνουν

Ένα από τα μεγαλύτερα; Είναι ξεκάθαρα το πότισμα. Σύμφωνα με τα Better Homes & Gardens όταν χρησιμοποιείς το λάστιχο για να ψεκάσεις με νερό τα φύλλα, κινδυνεύεις να μην φτάσει στις ρίζες του φυτού. Επιπλέον, τα υπερβολικά υγρά φύλλα μπορούν να γίνουν «έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες και ασθένειες». Αντ 'αυτού, δοκίμασε ένα αυτόματο πότισμα ώστε να βεβαιωθείς ότι το νερό φτάνει εκεί που χρειάζεται περισσότερο και ότι τα φύλλα παραμένουν υγιή.

parteri

Οι παγίδες που πρέπει ν΄αποφύγεις

Φυσικά, η κηπουρική είναι διασκεδαστική. Ωστόσο, πρόσεξε να υπερβάλεις με το ψέκασμα των ζιζανιοκτόνων, συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Τα χημικά ζιζανιοκτόνα δηλητηριάζουν το έδαφος και μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος για χρόνια», δηλώνει στο περιοδικό Real Simple η Ivette Soler, αρχιτέκτονας τοπίου. «Η υπερβολική χρήση αυτών των χημικών ουσιών σημαίνει ότι το χώμα σας δεν θα αναπτύξει ζιζάνια ... ή φυτά ή λουλούδια ή λαχανικά γενικότερα». Αντ 'αυτού, η Soler προτείνει ένα σπιτικό σκεύασμα για την καταπολέμηση των ζιζανίων.



DIY αγάπη μου

Ρίξε ένα μείγμα ίσων μερών ζεστού νερού και ξυδιού πάνω στην προβληματική περιοχή, μία φορά την ημέρα, για μερικές ημέρες. Το ξίδι σκοτώνει όλα τα ζωύφια που προκαλούν βλάβη στο χώμα.