Τα φυτά που αν τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου, διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα φυτά που αν τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου, διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Τι μπορείς να κάνεις αν θέλεις να αποτρέψεις φυσικά τα κουνούπια.

Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία! Τα κουνούπια αποτελούν τον Νο1 δυσάρεστο επισκέπτη στη βεράντα μας και όσο κι αν προσπαθούμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, αυτά βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να μας ενοχλούν.

Αν είσαι κι εσύ -όπως εγώ- ένας από αυτούς τους ανθρώπους που προσελκύουν τα κουνούπια το καλοκαίρι, θα χρειαστείς ένα μαγικό όπλο που θα σε βοηθήσει να τα κρατήσεις μακριά. Τα εντομοαπωθητικά είναι μια λύση αλλά είναι μόνο η αρχή.

Μπορείς να επενδύσεις σε μια λάμπα εξωτερικού χώρου, να καις φιδάκι κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες ή να ψεκάσεις με ειδικά απωθητικά τους εξωτερικούς χώρους και στο γκαζόν (αν έχεις).

Τι γίνεται όμως αν θέλεις να αποτρέψεις φυσικά τα κουνούπια;

Όπως αποδεικνύεται, πολλά φυτά που έχουμε στο περβάζι μας αποτρέπουν τα κουνούπια. Ορισμένα έντονα μυρωδικά, βότανα και χόρτα μπορεί να λειτουργούν ως απωθητικά απλά επειδή τα κουνούπια δεν αρέσκονται στο άρωμά τους. Πολλοί γεωπόνοι πιστεύουν ότι μπορούμε να κάψουμε κάποια μέρη του φυτού για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότερο αποτρεπτικό για τα κουνούπια.


https://www.instagram.com/p/CPMT47wg3-D

Είτε επιλέξεις λοιπόν να διακοσμήσεις το σπίτι, τη βεράντα ή την αυλή σου με έντονα αρωματικά φυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια φυτά μπορεί να έχουν το πρόσθετο απωθητικό όφελος που επιθυμείς.

Η Citronella, η λεβάντα, τα κατιφές και πολλά άλλα μπορούν να αποτρέψουν τα κουνούπια

Το πρώτο φυτό που πρέπει να σκεφτείς για να προσθέσεις στον κήπο σου είναι το citronella grass. Επίσης, γνωστό ως λεμονόχορτο, η σιτρονέλλα είναι ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σε πολλά αντικουνουπικά σπρέι και αλοιφές, έχοντας μια ξεχωριστή, έντονη και κάπως λεμονάτη μυρωδιά.

10 ιδέες για να δώσεις στο μπαλκόνι σου την καλοκαιρινή διάθεση που χρειάζεται

Το φυτό Citronella είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια ζεστή, ηλιόλουστη περιοχή. Δεν θα πρέπει να το μπερδέψεις με τα άλλα φυλλώδη πράσινα φυτά που μυρίζουν σαν λεμονόχορτο και χαρακτηρίζονται ως «φυτά citronella». Αυτά είναι στην πραγματικότητα μια ποικιλία γερανίου και δεν κάνουν πολλά όσον αφορά την απώθηση των κουνουπιών.



Άλλα φυτα που απωθούν τα κουνούπια

Η λεβάντα είναι άλλη μια καλή προσθήκη στον κήπο μας ενάντια στα κουνούπια. Αυτό το ζωντανό μωβ βότανο απωθεί επίσης τους σκώρους, τους ψύλλους, τις μύγες και τις αράχνες. Η λεβάντα θέλει πολύ ήλιο και σπάνιο πότισμα. Οι κατιφές, που μεγαλώνουν ετησίως και απαιτούν λίγη συντήρηση, μπορεί επίσης να αποτρέψουν το πάρτι των κουνουπιών στην αυλή μας. Αυτά τα λουλούδια προσθέτουν μια πινελιά έντονου χρώματος στην βεράντα μας και φαίνονται όμορφα κοντά σε μια είσοδο.

Ποια άλλα φυτά μπορούν να διώξουν τα κουνούπια; Δες τα στη gallery που ακολουθεί...