Τα 3 μυστικά που θα φωτίσουν έναν χώρο χωρίς παράθυρα, εύκολα και γρήγορα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα 3 μυστικά που θα φωτίσουν έναν χώρο χωρίς παράθυρα, εύκολα και γρήγορα

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από έναν φωτεινό χώρο που να μας εμπνέει.

Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται (πόσο μάλλον να μένει) σ' ένα σπίτι που να τον κάνει να νιώθει λυπημένος! Αλήθεια, έχεις φανταστεί ποιο είναι αυτό το «κάτι» που εναλλάσσει τα συναισθήματά μας μέσα σ΄ έναν χώρο;

Ο νους σου ίσως πάει σε χρώματα, υλικά και ενέργειες. Δεν είσαι πολύ μακριά από την αλήθεια γιατί το φως περικλείει λίγο πολύ όλα αυτά.

Ναι, το φως είναι ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού όσον αφορά την ψυχολογία μας. Πώς όμως θα κάνουμε ένα δωμάτιο, το σαλόνι, ακόμη και τον διάδρομο του σπιτιού μας να είναι φωτεινά ακόμη κι αν δεν υπάρχουν παράθυρα στον χώρο; Γιατί μπορεί να μην έχεις την πολυτέλεια ενός φωτεινού χώρου σε όλα τα δωμάτια του σπίτι σου, όμως θέλεις να νιώθεις πως υπάρχουν μέρη και γωνιές που εκπέμπου μόνο θετική ενέργεια.

Μπλε, πράσινο, ροζ: Τα 3 χρώματα που εξασφαλίζουν έναν ήρεμο χώρο

Ένας χώρος χωρίς παράθυρο μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε ένα «ημιτελές» μέρος του σπιτιού που χρειάζεται ακόμα κάποια πινελιά για να αναζωογονηθεί.



Τα καλά νέα

Δε χρειάζεται να ζεις συνεχώς σε αυτό το σκοτεινό δωμάτιο μιας και υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το φωτίσεις (ακόμη και χωρίς παράθυρο).

Πάμε να δούμε 3 μυστικά που δεν έχεις φανταστεί πως

1.Τεχνικό φως


https://www.instagram.com/p/COdJm45FMrr

Ο φωτισμός είναι το κλειδί για να φωτίσεις έναν διάδρομο χωρίς παράθυρα. Εάν αισθάνεσαι σαν να μένεις μέσα σε μια σπηλιά,τώρα μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα μέσα στον χώρο. Ενσωμάτωσε ένα σωστό φωτιστικό που θα παρομοιάζει το φως του ήλιου. Απλίκες τοίχου, οροφής αλλά και επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να λειτουργήσουν εξαιρετικά δημιουργώντας ένα φωτεινό χώρο που θα σου δίνει την αίσθηση πως έχεις ένα μεγάλο παράθυρο στην οροφή.

2. Κάνε τον χώρο σου -ακόμη και χωρίς παράθυρα- να έχει ενδιαφέρον


https://www.instagram.com/p/CRvRCZrMLdg

Αν και δεν μπορείς μαγικά να προσθέσεις ένα παράθυρο, τροποποίησε τον χώρο έτσι ώστε να δείχνει πιο φιλόξενος και ενδιαφέρον. Προσθέστε μοναδικά και εντυπωσιακά στοιχεία διακόσμησης που θα κάνουν την είσοδο αλλά και την παραμονή μέσα σε αυτόν συναρπαστική. Εάν ο διάδρομός σου για παράδειγμα έχει χώρο, τι θα έλεγες να προσθέσεις ένα μοναδικό τραπέζι, μια ασυνήθιστη λάμπα ή να επικεντρωθείς στην επιμέλεια μιας ενδιαφέρουσας «γκαλερί» στον τοίχο;

3. Πρόσθεσε καθρέφτες

kathreftis

Οι καθρέφτες συμβάλλουν στην ανάκλαση του φωτός, έτσι μπορούν να κάνουν έναν διάδρομο χωρίς παράθυρα να μοιάζει λίγο πιο φωτεινός. Μεγιστοποίησε τη φωτεινότητα τοποθετώντας έναν καθρέφτη ακριβώς μπροστά από ένα φωτιστικό για να διαχέεται καλύτερα το φως σε όλο το δωμάτιο. Μη ξεχνάς πως οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και δημιουργούν επίσης την ψευδαίσθηση του βάθους σ' ένα δωμάτιο, κάνοντας το μάτι να πιστεύει ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.