Υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη με 7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού μας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη με 7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού μας

Πώς μπορείς να λες πως μπαίνει ο Οκτώβρης αν το σπίτι σου δεν έχει βάλει τα φθινοπωρινά του; 

Το φθινόπωρο είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε την καλοκαιρινή διακόσμηση και τα ψάθινα έπιπλα πιο πέρα και να βγάλουμε τις κουβέρτες, καλάθια με τους αποξηραμένους καρπούς και τα μυρωδάτα μπαχαρικά.

Πολλοί θεωρούν το φθινόπωρο την αγαπημένη τους εποχή και δεν έχουν άδικο αφού είναι μια ζεστή εποχή του χρόνου, γεμάτη με υφάσματα, κεριά, μυρωδιές και γήινα χρώματα που αγκαλιάζουν με νοσταλγία τη διάθεσή μας! Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ωραιότερη εποχή από το φθινόπωρο, καθώς μας επαναφέρει στη ζεστασιά της συνείδησής μας και μας κάνει πιο ευτυχισμένου!

8 eco items για τη διακόσμηση του σαλονιού εμπνευσμένα από τα χρώματα του φθινοπώρου


https://www.instagram.com/p/CUZ8A5_LnUc

Μήλα, κανέλες, πορτοκάλια, τα αρώματα της αποξηραμένης γης και της υγρασίας της πρώτης βροχής, είναι αισθήσεις και εικόνες που γεμίζουν ζεστασιά τη διάθεσή μας και το σπίτι μας.

Μπορείς κι εσύ να κάνεις το σπίτι σου όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο αυτό το διάστημα, διακοσμώντας το σαλόνι σου με υλικά και ιδέες για το φθινόπωρο. Για να σε βοηθήσω να μετατρέψεις τον χώρο σου σε ένα άνετο σαλόνι, συγκέντρωσα 7 ιδέες που θα ταιριάξουν υπέροχα στη φθινοπωρινή -διακοσμητική- σου διάθεση.

Άλλαξε διακόσμηση στο σαλόνι σου αλλά και διάθεση- 5 tips για να εμπνευστείς

1. Λευκές κολοκύθες

Όπως και να το κάνεις οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους. Αν τις βάψεις και λευκές, τότε το αποτέλεσμα θα απογειωθεί!


https://www.instagram.com/p/CUZ1MPnMkyb

2. Φθινοπωρινά μαξιλάρια

Η διακόσμηση του φθινοπώρου θα ήταν πολύ βαρετή αν δεν είχαμε μαξιλάρια για να εντάξουμε σε κάθε μέρος του σπιτιού μας. Έντονα χρώματα σε γήινους τόνους και υφάσματα που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.

3. Hello Fall ταμπέλες

Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με νέα υλικά και στυλ, τι θα έλεγες να προσθέσεις μια diy ταμπέλα ή καδράκι που θα καλωσορίζει το φθινόπωρο... στο σπίτι σου;



4. Ομόρφυνε τα καναπεδάκια σου

Το φθινόπωρο θέλει υλικά, θέλει φορτωμένες συνθέσεις και χρώματα. Μην αφήσεις τίποτα ακάλυπτο και παραμελημένο! Ακόμη και στην είσοδο του σπιτιού σου!

5. Φθινοπωρινές γιρλάντες παντού


https://www.instagram.com/p/CUb2DGfqQf6

Πάρε σπάγκο και καρπούς και φτιάξε μόνη σου την πιο ωραία γιρλάντα που θα στολίσει το τζάκι σου!

6. Υπέροχα καλάθια με αποξηραμένα φρούτα και μυρωδικά στο τραπέζι του σαλονιού σου

Ώρα για deor: καλάθια σε κάθε τραπέζι του σπιτιού. Γέμισέ τα με μυρωδικά, αποξηραμένα φρούτα και φύλλα και κάνε κάθε γωνιά να μυρίζει φθινόπωρο!

7. Φτιάξε μπουκέτα

Μια σύνθεση από φύλα του φθινοπώρου αποτελούν την ωραιότερη διακοσμητική πινελιά σ' έναν χώρο που επιβάλλεται να αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση!