Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ακολουθούμε τα deco trends της εποχής

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ακολουθούμε τα deco trends της εποχής

Για να δεις τι πρέπει να αποχαιρετήσεις και τι να κρατήσεις, εδώ είναι 5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν σχεδιάζουμε το σπίτι των ονείρων μας.

Το σπίτι του καθενός αποτελεί το ιερό καταφύγιό του! Είναι ο χώρος που μας αντιπροσωπεύει, που διέπεται από την αισθητική, το γούστο και τη φιλοσοφία μας και που στο τέλος της ημέρας δημιουργεί την ιδανική φωλιά για να ηρεμίσουμε!

Ακόμη κι αν δεν το έχεις με τη διακόσμηση, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείς τα έπιπλα και τα προσωπικά σου αντικείμενα στο σπίτι, αποκαλύπτει την προσωπικότητά σου. Για τις περισσότερες από εμάς η δημιουργία ενός σπιτιού που αντιπροσωπεύει το μοναδικό στυλ μας είναι σίγουρα ένας στόχος ζωής - γιατί τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι σε έναν χώρο που είναι πραγματικά ... εσύ;

Υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη με 7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού μας

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνεις ν' ανανεώσεις τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου και αναζητάς ιδέες για να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό που οι περισσότερες σκεφτόμαστε είναι τα hot deco trends της εποχής. Χρώματα, συνδυασμοί, σχέδια, υλικά, patterns και ένα σωρό ιδέες έρχονται και «μπουκώνουν» στην προσπάθειά μας να πετύχουμε με το τέλειο αποτέλεσμα.

Πολλές τάσεις έχουν έλθει και παρέλθει μέσα στον χρόνο. Για να δεις τι πρέπει να αποχαιρετήσεις και τι να κρατήσεις, έχω συγκεντρώσει 5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν σχεδιάζουμε το σπίτι των ονείρων μας. Γιατί καμία τάση δεν έχει βαρύτητα αν δεν αντικατοπτρίζει τη δική σου αισθητική.

Βαρέθηκες τους τοίχους του σπιτιού σου; Ζωγράφισέ τους και κάνε καλό στην ψυχολογία σου

1.Τρελαινόμαστε με τα πιο δημοφιλή design trends

deco trends1

Ενώ είναι ωραίο να ακολουθείς τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό όταν πρόκειται για το εσωτερικό του σπιτιού σου, η υπερβολή σε πάρα πολλά μοντέρνα αντικείμενα μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει αντίθετα από αυτά που επιθυμείς. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι είναι συχνά ανασφαλείς και κοιτούν τι συζητούν όλοι οι άλλοι αντί να κάτσουν να ρωτήσεις, τι πραγματικά αγαπούν οι ίδιοι.

2. Δε βάζουμε τα έπιπλά μας σε διαφορετικά ύψη

Η κλίμακα και η αναλογία είναι το ιερό δισκοπότηρο του σχεδιασμού. Αν όλα είναι στο ίδιο μέγεθος ή αν είναι είτε πολύ μεγάλα είτε πολύ μικρά, το δωμάτιό σου θα φαίνεται σαν ένα χάος. Το πιο εύκολο κόλπο είναι να σκεφτείς τον χώρο σου και να τον γεμίσεις με ένα συνδυασμό ύψους και αναλογιών.



3. Σε μικρούς χώρους, πρέπει ν΄αποφεύγεις τα σκούρα έπιπλα

mayro

Εάν βρίσκεσαι σε ένα μικρότερο δωμάτιο ή μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείς τα πιο σκούρα έπιπλα στο χώρο. Σύμφωνα με τον Houzz, τα πιο σκούρα έπιπλα μπορούν επίσης να δώσουν σε ένα δωμάτιο μια πιο θαμπή αισθητική.

4. Τα κάδρα είναι κρεμασμένα ή πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν επιλέγεις έργα τέχνης για το σπίτι σου, από τον προϋπολογισμό έως το στυλ. Το Apartment Therapy σημειώνει ότι το να κρεμάσεις έναν πίνακα πολύ ψηλά είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες.

5. Δεν υπάρχει σωστός φωτισμός

Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι στα σπίτια τους, είναι ο ελλιπής φωτισμός ή λάθος τοποθέτηση φωτός! Ο φωτισμός μπορεί να φωτίσει έναν διάδρομο χωρίς παράθυρο, να ανεβάσει τη διάθεσή σου (ειδικά κατά τη διάρκεια της σκοτεινής χειμερινής περιόδου), ακόμη και να αναδείξει εξωτερικά χαρακτηριστικά. Ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει εντελώς έναν χώρο, να τον αναβαθμίσει ή να τον καταστρέψει!