6 deco trends των 70's που κάνουν μεγάλο comeback (αλήθεια, τα θυμάσαι;)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 deco trends των 70's που κάνουν μεγάλο comeback (αλήθεια, τα θυμάσαι;)

Τα αγαπούσε η μαμά σου, τώρα θα τα αγαπήσεις κι εσύ! 6 τάσεις στη διακόσμηση από την δεκαετία του 70 που έρχονται για να μείνουν.

Το vintage επιστρέφει! Κι όταν μιλάμε για retro εποχές, ας κάνουμε μια στάση στη δεκαετία του 70. Τότε που κυριαρχούσε μια ανατρεπτική ματιά σε όλα και που ακόμη και η διακόσμηση των σπιτιών άρχισε να γίνεται διαφορετική, γεμάτη με προσωπικά στοιχεία, με την ελευθερία της έκφρασης και των συναισθημάτων που αντικατοπτρίζονταν σε κάθε έκφανση της ζωής μας να κυριαρχούν.

Λουλούδια, ρομαντισμός αλλά και νεοτερισμοί, μοτίβα ψυχεδελικά αλλά και disco επιρροές, έκαναν τα 70's να αφήσουν το στίγμα τους ως μια δεκαετία που πάντρεψε το χθες ...με το αύριο. Η ηλεκτρονική μουσική και το αναλογικό σήμα καθόρισαν την καθημερινότητα των ανθρώπων καθώς τόσο τα κασετόφωνα όσο και η τηλεόραση αποτέλεσαν key item για τη διακόσμηση κάθε σπιτιού.

Οκτώβρης: 7 ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού μας

Λίγη νοσταλγία δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν, πόσο μάλλον όταν μερικά από τα μεγαλύτερα διακοσμητικά trends εκείνης της εποχής επιστρέφουν! Ας πατήσουμε λοιπόν το κουμπί της μηχανής του χρόνου κι ας μεταφερθούμε σε αυτά που αγαπήσαμε αλλά και όλα εκείνα που επιστρέφουν ...για να μείνουν!

1. Πλακάκια με patterns

patima 70s

Δεν υπήρχε πάτωμα κουζίνας και μπάνιου στη δεκαετία του '70 που να μην είχε αντίστοιχα μοτίβα σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας. Αυτό που τα έκανε τόσο βαριά στο μάτι ήταν τα χρώματα και η τοποθέτησή τους σε όλη την επιφάνεια του πατώματος και των τοίχων. Τώρα αυτά τα πλακάκια επιστρέφουν αλλά είναι πιο μεγάλα σε διάσταση και προτιμώνται να τοποθετούνται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά του χώρου μας.

2. Πουφ

Poyf

Κανένα σαλόνι δεν ήταν ολοκληρωμένο (ακόμη και υπνοδωμάτιο θα προσθέσω εγώ) αν δεν είχε ένα μεγάλο πουφ για να πρωταγωνιστεί στον χώρο. Τώρα αυτές οι τεράστιες μαλακές πολυθρόνες έρχονται σε απίστευτα σχέδια και χρώματα και λέμε ξεκάθαρα ΝΑΙ στην επαναφορά τους! Το relax σε όλο του το μεγαλείο.

4. Ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους


https://www.instagram.com/p/CRjga5cLfym

Το λεγόμενο ραμποτέ που είχε φέρει την επανάσταση στον εσωτερικό σχεδιασμό. Δεν θα δεις κανένα σπίτι εκείνης της εποχής που δεν έντυσε με ξύλο κάποιον τοίχο ή οροφή. Τώρα το trend επανέρχεται με μια άλλη μορφή τοποθέτησης, δίνοντας έμφαση στο ανοικτόχρωμο ξύλο και στις πιο εκλεπτυσμένες επιφάνειες.

5. Πέτρινες επενδύσεις στα τζάκια

petrina tzakia

Η πέτρα στα τζάκια εκείνης της εποχής ήταν το Νο1 trends στη διακόσμηση. Με τα χρόνια αυτό άλλαξε και οι κατασκευαστές κινήθηκαν σε πιο minimal υλικά και σχέδια. Τώρα η πέτρα επιστρέφει για να δώσει μεγαλοπρέπεια και στυλ.

6. Αιωρούμενες σκάλες


https://www.instagram.com/p/CQ0i2PqNur2

Όταν είχε πρωτοεμφανιστεί αυτή η προοπτική των αιωρούμενων σκαλοπατιών, είχε κάνει θραύση. Κάθε καινούργια κατοικία έπρεπε να διέπεται από αυτό το καινούριο trend. Με τα χρόνια οι ξύλινες αυτές κατασκευές πήραν άλλη κορφή, ενώ τώρα το trend επανέρχεται με υλικά όπως το plexiglass και το γυαλί.

skales

Τι λες; Εσύ ποιο απ' όλα θα οικειοποιηθείς στο σπίτι σου;