Deco tips που μας ανοίγουν την όρεξη για φθινοπωρινό cocooning με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Deco tips που μας ανοίγουν την όρεξη για φθινοπωρινό cocooning με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

To φθινόπωρο μας εμπνέει να γίνουμε λίγο πιο… σπιτόγατες και είναι η ιδανική περίοδος για να πραγματοποιήσουμε μερικές μετατροπές στον προσωπικό μας χώρο.

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του φθινοπώρου, η θερμοκρασία πέφτει μέρα με τη μέρα, η πόλη «βάφεται» με χρυσαφένια χρώματα, η ατμόσφαιρα «πλημμυρίζει» από το μελαγχολικό άρωμα του βρεγμένου χώματος και εμείς, το μόνο που θέλουμε πραγματικά είναι να χουχουλιάζουμε ολημερίς στον καναπέ του σπιτιού μας, αγκαλιά με τον σύντροφο, το τετράποδο φιλαράκι μας και το αγαπημένο μας βιβλίο.

Κατά κάποιον τρόπο το φθινόπωρο μας εμπνέει να γίνουμε λίγο πιο… σπιτόγατες, να μοιραστούμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή εναλλακτικά, να απολαύσουμε μία ζεστή φιλοξενία στα σπίτια των δικών μας ανθρώπων. Με λίγα λόγια, λοιπόν, είναι η ιδανική περίοδος για να πραγματοποιήσουμε μερικές μετατροπές στον προσωπικό μας χώρο, οι οποίες θα μεταμορφώσουν το σπίτι μας σε ένα φθινοπωρινό «καταφύγιο» που θα μας ανοίγει την όρεξη για ατελείωτο cocooning, ενώ θα κάνει τους επισκέπτες μας να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Αντλώντας ιδέες και έμπνευση από τα deco tips που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και πραγματοποιώντας μία online επίσκεψη στο μεγαλύτερο ελληνικό marketplace για όλες εμάς που ψάχνουμε κάτι διαφορετικό και θέλουμε να βελτιώσουμε την αισθητική του προσωπικού μας χώρου με unique διακοσμητικά items & είδη για το σπίτι, δηλαδή το jamjar.gr.

Επιλέγοντας ένα ξεχωριστό άρωμα για έναν unique χώρο όπως το σπίτι μας

Αρκεί να σκεφτούμε πως η όσφρηση είναι μία αίσθηση που επιδρά καθοριστικά στη διάθεση, τη μνήμη και τη συναισθηματική μας κατάσταση, για να καταλάβουμε ότι το άρωμα που αναδύει ο προσωπικός μας χώρος, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε εμείς και οι άλλοι μέσα σε αυτόν. Περνώντας το κατώφλι ενός σπιτιού, η μυρωδιά που φτάνει στη μύτη μας είναι αυτή που μας καλωσορίζει, μας «αγκαλιάζει» και αναπόφευκτα, μας δημιουργεί εντυπώσεις. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε τους τρόπους που θα χαρίσουν ένα μοναδικό άρωμα στον χώρο μας, ένα άρωμα που θα μας γαληνεύει, θα μας ξεκουράζει και θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Για παράδειγμα, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα ξεχωριστό αρωματικό κερί από το ελληνικό brand Let's greek iT, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από το πάθος για τις λέξεις, τις εικόνες και τα μέρη που αυτές μπορούν να μας οδηγήσουν. Το ίδιο περίπου κάνουν και τα αρωματικά κεριά που παράγει, τα οποία φέρουν πρωτότυπες και εύστοχες ετικέτες όπως «The smell of unsaid words», «Τhe smell of midnights thoughts», «The smell of unexpected hug» και μας προσκαλούν σε ένα παιχνίδι λέξεων, εικόνων, αισθήσεων και συναισθημάτων, σε ένα «ταξίδι» φαντασίας, ενώ καθόμαστε αναπαυτικά στο σαλόνι μας.

deco tips2

Μία εξίσου απολαυστική, σπιτική εμπειρία μας προσφέρει και το Neniawaxmelts, το brand που ειδικεύεται στην παραγωγή αρωματικών κεριών, ράβδων διάχυσης και wax melts, θέλοντας να μας προσφέρει μία ευρεία γκάμα αρωμάτων, που υπόσχονται να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά μας με ευωδιαστές, λεπτές «πινελιές» τριαντάφυλλου, καρύδας, γιασεμιού, ανανά και όχι μόνο! Πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο jamjar.gr, το σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψουμε μία «πλούσια» συλλογή από αρωματικά pots και wax melts, ώστε να επιλέξουμε εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στα γούστα αλλά και την αισθητική του χώρου μας.

deco tips3

Αναβαθμίζουμε το σπίτι μας σε ένα «καταπράσινο» περιβάλλον ευεξίας

Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τη διαρκή αλληλεπίδρασή μας με το αστικό τοπίο, μας δημιουργούν την επιθυμία να αποκτήσουμε μία βαθύτερη επαφή με τη φύση. Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, από το να δημιουργήσουμε «πράσινες» γωνιές στο σπίτι μας και να διαμορφώσουμε ένα υγιές περιβάλλον ευεξίας, τοποθετώντας φυτά εσωτερικού χώρου και διακοσμητικά που συνάδουν με τη φιλοσοφία μας για έναν πιο eco-friendly τρόπο ζωής;

Σανσεβιέρια, πόθος, κάκτος, αγλαόνημα, είναι μόνο μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας, αλλά και τον χώρο μας εν γένει. Μάλιστα, για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα φυτά μας, μπορούμε να προμηθευτούμε μοντέρνα, minimal κασπώ από το CONCRETE AFFAIRS the elegant side of concrete, το brand της Δικαίας Δεσποτάκη, μίας ταλαντούχας δημιουργού με μοναδική αισθητική, η οποία μέσα από τα προϊόντα της θέλει να αναδείξει την κομψή πλευρά του τσιμέντου. Το deconcrete από την άλλη πλευρά, δημιουργεί κασπώ φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά με βάση το σκυρόδεμα. Το συγκεκριμένο brand συμμετέχει στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του οικοσυστήματος, κατασκευάζοντας προϊόντα με ηθικό τρόπο και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

deco tips4

Το ίδιο ισχύει και για το Ecoconut bowls and natural gifts, το brand που εισάκουσε την επιθυμία μας για μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, δημιουργώντας μοναδικά χειροποίητα διακοσμητικά και χρηστικά δώρα από φλοιό καρύδας, τα οποία είναι 100% οργανικά και οικολογικά. Κι όμως, ένα ανθεκτικό jumbo μπολ κατασκευασμένο από ψίχα και γάλα καρύδας, είναι το unique item που λείπει από το τραπεζάκι του σαλονιού μας για το φετινό φθινόπωρο, μέσα στο οποίο θα προσφέρουμε στους φίλους μας τα λαχταριστά homemade σνακ που θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας.

deco tips5

Δημιουργώντας ανεξίτηλες σπιτικές αναμνήσεις «πλημμυρισμένες» από φως

Ο φωτισμός ενός χώρου είναι αυτός που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό και τον χαρακτήρα του. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και ένα στοιχείο που σε βάθος χρόνου, μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη διάθεσή μας. Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας, λοιπόν, πως η επιλογή της λάμπας χρειάζεται να γίνεται σύμφωνα με τη χρήση που κάνουμε σε κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, στην είσοδο, το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο του σπιτιού μας, καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε λάμπες θερμού φωτός, οι οποίες δημιουργούν μία ευχάριστη, φιλόξενη αίσθηση και μία διάχυτη ζεστασιά. Αντίθετα, στην κουζίνα και το μπάνιο, μία λάμπα με ουδέτερο φως, θα φωτίσει ακόμη και τα πιο σκιερά σημεία, κάνοντας πιο λειτουργικούς τους χώρους μας.

Σε κάθε περίπτωση, σε δωμάτια όπως το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, το φωτιστικό που θα «ντύσει» τη λάμπα οροφής ή τα πορτατίφ μας, είναι αυτό που θα αναδείξει την ατμόσφαιρα του χώρου, αλλά και το προσωπικό μας γούστο. Ακριβώς για αυτό, μπορούμε να απευθυνθούμε στο Oxygen, το ελληνικό brand από την Καλαμάτα, το οποίο έχει μία πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του φωτισμού και δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα φωτιστικά οροφής για όλες εμάς που θέλουμε να δώσουμε «κάτι» διαφορετικό στον χώρο μας. Ωστόσο, το καλύτερο δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως το μοτίβο του φωτιστικού οροφής που θα επιλέξουμε, έχουμε τη δυνατότητα να το συνδυάσουμε με ένα ασορτί πορτατίφ και ένα άνετο μαξιλάρι. Το σίγουρο είναι πως πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή βόλτα στο jamjar.gr θα ανακαλύψουμε μια τεράστια συλλογή από ξεχωριστά φωτιστικά οροφής και μοτίβα, που δεν θα βρίσκαμε εύκολα αλλού.

deco tips6

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε έναν φιλόξενο, ζεστό χώρο, ο οποίος θα καθιερωθεί ως το απόλυτο στέκι της παρέας για το φετινό φθινόπωρο, τότε το jamjar.gr, το ελληνικό marketplace που μας συστήνει 2.500 δημιουργούς, είναι το σημείο από όπου θα ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας. Πίνακες κάθε στυλ, ιδιαίτερα μαξιλάρια, φωτιστικά με ύφος & χαρακτήρα, είδη για το γραφείο, αλλά και για την κουζίνα είναι μερικά μόνο από όσα μπορούμε να βρούμε στο jamjar. Μέσα από χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και προϊόντα, είναι βέβαιο ότι θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε καθημερινά σπιτικές, cocooning στιγμές με όσους αγαπάμε!