8 εσωτερικοί χώροι με τσουλήθρες που θυμίζουν την παιδική χαρά των ονείρων σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
8 εσωτερικοί χώροι με τσουλήθρες που θυμίζουν την παιδική χαρά των ονείρων σου

Κάθε χώρος είναι διαφορετικός όμως τους ενώνει η κοινή αγάπη για τις... τσουλήθρες! 

Μπορεί οι επαγγελματικοί χώροι στους οποίους εργάζεσαι να μοιάζουν με ψυχρές αίθουσες, όμως υπάρχουν και χώροι που αποτελούν ...τη χαρά της ζωής! Ίσως δεν θα καταφέρουμε ποτέ να βρεθούμε -πόσο μάλλον να εργαστούμε- σε ένα τέτοιο μέρος, όμως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τέτοιες γωνιές στα δικά μας σπίτια.

Κι ενώ μπορεί να έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τις τσουλήθρες μόνο στην παιδική χαρά, αυτά τα έργα που θα δεις παρακάτω, δείχνουν πως μπορούν να αποτελέσουν μια διασκεδαστική προσθήκη σε κάθε χώρο, τόσο σε γραφεία όσο και σε σπίτια.

Το σπίτι από γυαλί με θέα τα χωράφια της Κίνας δίνει την αίσθηση πως αιωρείται στο κενό


https://www.instagram.com/p/CVFeOJ9spqs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1.GG Apartmeny, Ουκρανία, από το KI Design Studio

Tsoulithra1

Η κυματιστή διαφάνεια που συνδέει τους δύο ορόφους σε αυτό το ουκρανικό διαμέρισμα προστέθηκε για να κάνει το σπίτι πιο διασκεδαστικό. Η τσουλήθρα, η οποία λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στην υπάρχουσα σκάλα, κατεβαίνει στον τελευταίο όροφο μέσω της κουζίνας και του σαλονιού.

2.MR Design Office, Ιαπωνία, από τους Schemata Architects

Tsoulithra2

Το ιαπωνικό στούντιο Schemata Architects έκρυψε μια τσουλήθρα πίσω από έναν τοίχο με καθρέφτη, δημιουργώντας μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που σίγουρα θα εκπλήξει τους επισκέπτες, καθώς φαίνεται μόνο το τελικό σημείο της τσουλήθρας. Για να χρησιμοποιήσουν αυτή την τσουλήθρα οι υπάλληλοι του γραφείου ανεβαίνουν την άσπρη σκάλα που βλέπεις δίπλα, όπου οδηγεί στο μπάνιο.

3. Walker House, Καναδάς, από την Reflect Architecture

Tsoulithra3

Το Walker House στον Καναδά διαθέτει μια ανοιχτόχρωμη pastel μπλε τσουλήθρα στο κέντρο του, που συνδέει το επίπεδο του υπογείου με το ισόγειο. Η Reflect Architecture σχεδίασε την τσουλήθρα για να ζωντανέψει το χαμηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να μη νιώθει κανείς πως βρίσκεται σε υπόγειο, φέρνοντας φυσικό φως μέσω του μεγάλου ανοίγματος που απαιτούσε η κατασκευή της.

4. Γραφείο Ekimetrics, Γαλλία, από την Estelle Vincent

Tsoulithra4

Η τσουλήθρα σε αυτό το γραφείο οδηγεί από την είσοδο σε μια υπέροχη και φωτεινή αίθουσα γραφείων. Δεν είναι υπέροχο;

5. Οικογενειακή παιδική χαρά, Ταϊβάν, από το HAO Design

Tsoulithra5

Αυτό το σπίτι στην Ταϊβάν διαθέτει έναν ειδικό χώρο παιχνιδιού στην κουζίνα του, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κάνουν παρέα με τους γονείς τους ενώ μαγειρεύουν. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού οι αρχιτέκτονες HAO Design σχεδίασαν μια τσουλήθρα η οποία μπορεί να προσεγγιστεί από μια ξύλινη σκάλα.

6. Panorama House, Νότια Κορέα, από τον Moon Hoon

Tsoulithra6

Μια ξύλινη τσουλήθρα τοποθετημένη σε μια σκάλα με ράφι σχεδιάστηκε για το Panorama House, ένα τριώροφο σπίτι όπου ζει μια οικογένεια με 4παιδιά. Η τσουλήθρα επιτρέπει τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες να μετακινηθούν γρήγορα από το σαλόνι στον χώρο μελέτης και στη βιβλιοθήκη.

7. Skyhouse, ΗΠΑ, από τους David Hotson και Ghislaine Vinas

Tsoulithra7

Μέσα σε αυτό το ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, μια σωληνοειδής χαλύβδινη νεροτσουλήθρα συνδέει 4 ορόφους. Ξεκινώντας από μια σοφίτα στο επάνω μέρος του διαμερίσματος, φτάνει με μια σύντομη στάση στον επόμενο όροφο. Εδώ, οι κάτοικοι μπορούν είτε να κατέβουν είτε να επιστρέψουν μέσα για να γλιστρήσουν στους άλλους τρεις ορόφους.

8. Lego PMD, Δανία, από τους Rosan Bosch και Rune Fjord

Tsoulithra8

Η δανέζικη μάρκα παιχνιδιών Lego πρόσθεσε μια ιδιαίτερη μεταλλική τσουλήθρα. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κατεβούν γρήγορα από έναν κεντρικό διάδρομο που συνδέει τα ανώτερα επίπεδα του ανοιχτού χώρου εργασίας.

Όχι πες, δεν τα ζηλεύεις;

Πηγή φωτογραφιών: dezeen.com