12 ιδέες για να κάνεις το δωμάτιό σου έναν παράδεισο ζεστασιάς και γαλήνης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
12 ιδέες για να κάνεις το δωμάτιό σου έναν παράδεισο ζεστασιάς και γαλήνης

Ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σου προάγει μια θετική διάθεση είναι να αντανακλά το στυλ σου. 

Ως Αρχισυντάκτρια του Queen αλλά και ως Deco expert, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πιστεύω πως ο καλός σχεδιασμός ενός σπιτιού έχει τη δύναμη να προωθήσει μια θετική διάθεση. Αλλά υπάρχει επίσης και ένα αρκετά μεγάλο πλήθος ειδικών που υποστηρίζει αυτή την άποψη!

Για παράδειγμα, μια έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Association for Psychological Science αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η συναισθηματική τους ευεξία επηρεάζεται (και σε ορισμένες περιπτώσεις, ρυθμίζεται) από την ατμόσφαιρα ενός δωματίου.

Ψάχνεις το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο; 5 tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις


https://www.instagram.com/p/CVu5yzTL32A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και δεδομένου ότι το υπνοδωμάτιό μας είναι το μέρος όπου πηγαίνουμε να ξεκουραστούμε και να αποσυμπιεσούμε μετά από μια πολύ έντονη και φορτισμένη ημέρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να πετυχαίνει απόλυτα τον σκοπό του.

Ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου σου προάγει μια θετική διάθεση είναι να αντανακλά το στυλ σου. Πώς θα το πετύχεις; Είναι εύκολο! Ενσωμάτωσε τα αγαπημένα σου υλικά, τα χρώματα αλλά και τα σχέδια που σε ξεκουράζουν. Άφησε το φως να είναι διάχυτο προκειμένου να μεγιστοποιεί τον χώρο.



Εάν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση για να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου, έχεις κάνει κλικ στο σωστό άρθρο. Βρήκα 12 ιδέες που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τον δικό σου ιδανικό χώρο ανάπαυσης. Ανεξάρτητα από το πόσο τολμηρή θέλεις να είναι η επιλογή σου, πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιό σου ή ποια είναι η σχεδίασή του, αυτές οι ιδέες διακόσμησης είναι βέβαιο ότι θα απογειώσουν ακόμη και τα όνειρά σου!

Πηγή φωτογραφιών: housebeautiful.com