Ψάχνεις το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο; 5 tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ψάχνεις το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο; 5 tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Γιατί κάθε δωμάτιο χρειάζεται τη δική του απόχρωση για να αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση! 

Τώρα που έχουμε φτάσει ήδη στα τέλη του Σεπτέμβρη, οι στιγμές για οργάνωση και ανανέωση κάθε γωνιάς του σπιτιού μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Αλλαγή γκαρνταρόμπας, εκκαθάριση αντικειμένων και αξεσουάρ, μετατόπιση επίπλων και φυσικά φρεσκάρισμα των τοίχων κάθε δωματίου.

Αυτή η αλλαγή στο χρώμα που πρωταγωνιστεί σε κάθε τοίχο του σπιτιού μας αποτελεί την πιο σημαντική πινελιά που καθορίζει την αισθητική αλλά και τη διάθεσή μας.

Τα 3 μυστικά που θα φωτίσουν έναν χώρο χωρίς παράθυρα, εύκολα και γρήγορα

Μετά την καραντίνα (που έκανε όλους να στραφούν στο DIY) οι περισσότερες από εμάς έχουμε αγαπήσει την πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού μας και διαρκώς αναζητάμε ιδέες για να ανανεώσουμε το σπίτι μας. Και ένα από τα βασικά make over ενός χώρου είναι φυσικά το χρώμα με το οποίο θα τον ανανεώσουμε.

Πριν λοιπόν αποφασίσεις να κάνεις αλλαγές σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, στήριξε τις επιλογές σου με βάση τις 5 συμβουλές που σου δίνω παρακάτω. Πάμε ν' ανανεωθούμε;

Μπλε, πράσινο, ροζ: Τα 3 χρώματα που εξασφαλίζουν έναν ήρεμο χώρο

1.Βρες την παλέτα που αγαπάς

Το προσωπικό γούστο είναι κάτι που δεν μπορεί αμφισβητήσει κανείς. Για να δημιουργήσεις λοιπόν έναν χώρο που θα σε εμπνέει, κάνε πρώτα στον εαυτό σου μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το τι σου αρέσει: ποια χρώματα αγαπάς να φοράς, ποια σε χαλαρώνουν και ποια σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη. Οι απαντήσεις που θα λάβεις θα σε βοηθήσουν πολύ να επιλέξεις την παλέτα στην οποία μπορείς να κατευθυνθείς.

2. Δες τι χρώμα ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο

Θέλεις να χαλαρώσεις και να νιώθεις ήρεμη στον χώρο σου; Επίλεξε απαλά χρώματα όπως ροζ και ροδακινί. Πρόκειται για το δωμάτιο που δημιουργείς ή δουλεύεις; Επίλεξε πιο δροσερούς τόνους όπως γαλάζια και πράσινα. Για τις γωνιές που σου αρέσει να διασκεδάζεις, σκέψου φωτεινότερες αποχρώσεις όπως κίτρινο ή πορτοκαλί. Τα χρώματα για ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου. Εκεί πρέπει να δώσεις φως, πολύ φως, καθώς πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο βρίσκεσαι όλες τις ώρες της ημέρας.

3.Πάρε έμπνευση από δωμάτια που έχεις λατρέψει στο internet ή σε ταινίες

Πριν κατευθυνθείς στο πλησιέστερο κατάστημα για να επιλέξεις τα χρώματα που αγαπάς, τι θα έλεγες πρώτα να εμπνευστείς από πράγματα που σ΄έχουν εντυπωσιάσει στο παρελθόν; Αποχρώσεις που είδες σε κάποιο περιοδικό, από ένα δωμάτιο που λάτρεψες σε μια ταινία ή από φωτογραφίες που αποθήκευσες στο κινητό σου καθώς αναζητούσες ιδέες διακόσμησης.

4.Φτιάξε μικρά δείγματα

Η δοκιμή των χρωμάτων είναι το κλειδί για την επιτυχία: βάψε δείγματα από κομμάτια ξύλου ή από παλιές ταπετσαρίες, χαρτόνια και υφάσματα για να δεις στην πράξη ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων ταιριάζουν με την αισθητική σου. Επίσης μπορείς να κρεμάσεις πολλά δείγματα του ίδιου χρώματος στον τοίχο, για να δεις πώς φαίνεται το κάθε χρώμα καθώς αλλάζει στο φως.

5 .Σκέψου το περιβάλλον

Πολλές εταιρίες (αν όχι οι περισσότερες) έχουν δημιουργήσει φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα που είναι καλύτερα για εμάς αλλά και τον πλανήτη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα οικολογικό χρώμα που δεν μυρίζει και δεν δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον. Όσο για τις αποχρώσεις που μπορείς να βρεις; Είναι αμέτρητες...



Πάρε έμπνευση από χρώματα που αγαπώ στη gallery που ακολουθεί...