Ώρα για να αλλάξεις την διακόσμηση του σπιτιού σου; 7 έξυπνες και οικονομικές προτάσεις

Παυλίνα Μητροφάνη
Ώρα για να αλλάξεις την διακόσμηση του σπιτιού σου; 7 έξυπνες και οικονομικές προτάσεις

Και όμως! Μπορείς να ανανεώσεις την διακόσμηση του σπιτιού σου χωρίς μεγάλο κόστος.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ καθόμαστε στο σπίτι μας απολαμβάνοντας λίγες ώρες ηρεμίας μέσα στην ημέρα, παρατηρούμε τον χώρο μας και ταυτόχρονα σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε ν΄αλλάξουμε για να μοιάζει πιο όμορφος!

Τι μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε για να τον ανανεώσουμε και να κάνουμε το σπίτι μας ακόμα πιο cozy και εντυπωσιακό ανάλογα φυσικά με την αισθητική που μας αντιπροσωπεύει .

12 ιδέες για να κάνεις το δωμάτιό σου έναν παράδεισο ζεστασιάς και γαλήνης

Έφτασε η ώρα για μια...αλλαγή

Ίσως να είχες δοκιμάσει μερικές τάσεις που πλέον δεν σου φαίνονται τόσο in fashion όσο κάποτε ή ίσως το χρώμα του τοίχου που κάποτε λάτρευες τώρα να φαίνεται άτονο ή ξεπερασμένο.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα νιώσεις έτοιμη να ανανεώσεις το σπίτι σου με νέες και εμπνευσμένες ιδέες. Ωστόσο, μερικές φορές οι προϋπολογισμοί μας δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο τα κίνητρά μας για μια μεγάλη αλλαγή.



Και καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι ένας βασικός λόγος που σε «μαγκώνει» και σε πάει πίσω από το να κάνεις το επόμενο βήμα για το σπίτι σου.

Υπάρχει τρόπος

Τα καλά νέα; Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξεις την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου και μάλιστα, χωρίς μεγάλο κόστος. Προσωπικά θα σου προτείνω 7, από τους οποίους μπορείς να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις εκ νέου το σπίτι που ονειρεύεσαι.

Άλλαξε το υλικό των σκευών σου

Είναι πραγματικά εκπληκτικό τι διαφορά μπορούν να δώσουν στον χώρο σου νέες βρύσες, συσκευές, ακόμη και το υλικό χειρολαβών θυρών στη συνολική αισθητική του σπιτιού. Οι επιλογές που μπορείς να έχεις σε αυτή την περίπτωση είναι ατελείωτες και προσιτές.

https://www.instagram.com/p/Bg41HIEBlet/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Να σου δώσω μια ιδέα; Μπορείς να προσθέσεις κεραμικά πόμολα με σχέδια στις πόρτες ή τα έπιπλά σου αντί για τις απλές βασικές επιλογές.

Ταπετσαρίες

Μια ταπετσαρία, αρκεί για να κάνεις την πιο μεγάλη αλλαγή στον χώρο σου και δεν χρειάζονται ούτε πολύ προσπάθεια αλλά ούτε και πολλά χρήματα. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια που μπορείς να δεις, και να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε σένα και στην αισθητική που θες να δώσεις στο σπίτι σου.

wallpaper one copy

Εάν δε, σκέφτεσαι να βάψεις τον τοίχο σου αλλά δεν είσαι τόσο σίγουρη για το χρώμα και στο μέλλον υπάρχει η πιθανότητα να το μετανιώσεις, τότε η ταπετσαρία «έρχεται» για να σου δώσει την λύση. Είναι μια πολύ καλή επιλογή, η οποία δεν σε δεσμεύει κιόλας.

Άλλαξε τις κουρτίνες στο σαλόνι σου

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο αδιάφορη σαν λύση, αλλά πίστεψέ με, μια αλλαγή στις κουρτίνες σου μπορεί να είναι η αιτία για να σου αλλάξει όλο τον χώρο.

https://www.instagram.com/p/BSmWDsihEL6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν θες να φωτίσεις το σαλόνι σου, τότε ιδανικά θα επιλέξεις ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ενώ αν θες να μπεις σε ένα πιο χειμερινό και κλειστό mood τότε ξεκίνα να ψάχνεις για κουρτίνες που χρωματικά είναι πιο σκουρόχρωμες και σε υφή πιο χοντρές.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια και τα ριχτάρια, είναι must have για το σαλόνι σου. Ανάλογα με τη διάθεσή σου και την εποχή, μπορείς να τα αλλάζεις και αυτομάτως θα μεταμορφώνουν τον χώρο σου.



Εάν θεωρείς πως το σαλόνι σου έχει ανάγκη από λίγο ζωντάνια, τότε σκέψου το ενδεχόμενο του να προσθέσεις μερικά μαξιλάρια σε ζωηρά χρώματα για να δώσεις έτσι μια πιο χαρούμενη διάθεση στο καθιστικό σου.

Καινούργιο χαλί

Τα χαλιά έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να προσθέτουν ζεστασιά και ευκρίνεια στους χώρους στους οποίους βρίσκονται. Έτσι, αν θέλεις να αναγνώσεις τον χώρο σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τοποθετήσεις στο σαλόνι σου ένα καινούργιο χαλί.

https://www.instagram.com/p/BgkOQu6lqlL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φυσικά τα χρώματα και τα σχέδια του χαλιού που θα επιλέξεις είναι σημαντικά, αλλά η τοποθέτηση του θα κάνει τη διαφορά στον χώρο σου.

Γέμισε τον τοίχο σου

Η τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας μπορεί να είναι από τους σημαντικούς τρόπους για να αλλάξει τελείως ο χώρος σου, αλλά δεν είναι ο μόνος. Μπορείς επίσης, να τοποθετήσεις μερικά αιωρούμενα ράφια στον τοίχο σου και να τα διακοσμήσεις με μικρά φυτά, βιβλία η ακόμα και κορνίζες.

Άλλαξε την εμφάνιση του κρεβατιού σου

Το κρεβάτι είναι ουσιαστικά το κεντρικό στοιχείο της κρεβατοκάμαράς σου. Επομένως, αν θέλεις να δώσεις περισσότερη ένταση στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου σου, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το να αποκτήσεις ένα σετ με καινούργια σεντόνια ή μια νέα θήκη για το πάπλωμά σου.



Ένα άνετο κρεβάτι, από μεγάλες άνετες κουβέρτες μέχρι χαρούμενα χρώματα και συναρπαστικές υφές, μπορεί να αλλάξεις τελείως την εικόνα του υπνοδωματίου σου.