10+1 DIY advent calendars... γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστουγέννα ξεκινά από τώρα!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
10+1 DIY advent calendars... γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστουγέννα ξεκινά από τώρα!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και τα δώρα έχουν την τιμητική τους! Για να μην περιμένεις μόνο τον Άγιο Βασίλη για να σου φέρει αυτό που επιθυμείς...

Έχουμε συνηθίσει -χρόνια τώρα- να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα! Εξάλλου αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες (και πίστεψέ με, ξέρω πως μετράς αντίστροφα από τον Νοέμβρη κιόλας!).

Κι ενώ από αύριο μπαίνουμε και τυπικά στον απόλυτο εορταστικό μήνα του χρόνου, αποφάσισα να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση με υπέροχες κατασκευές που μπορείς να κάνεις μόνη αλλά και με τα παιδιά σου.

Τα advent calendars αποτελούν την ωραιότερη ιδέα για δώρα, διασκέδαση και χαμόγελα. Είναι αυτή η μαγική στιγμή στον χρόνο που τη μικρή έκπληξη που προορίζεται για εσένα (και μόνο για εσένα) και ξέρεις πως ακόμη κι αν είναι μικρής χρηματικής αξίας, εντούτοις μεταφράζεται σε μεγάλη συναισθηματική αξία γιατί πλημμυρίζει χαμόγελα και χαρίζει όνειρα και ελπίδα.

porta decor

Τα Χριστούγεννα από την πόρτα φαίνονται! 10 ιδέες για να την κάνεις πιο festive από ποτέ

Τα Advent calendars είναι μια μόδα που μας έρχεται από το εξωτερικό, η οικειοποίησή τους όμως τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας δεν είναι τυχαία. Λατρεύουμε να γιορτάζουμε κάθε μέρα μέχρι να έρθει το πολυπόθητο δώρο του Άγιου Βασίλη, εκείνο που περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο, μικροί και μεγάλοι.

Τι είναι τα advent calendars

Αυτά τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης (όπως μεταφράζονται στα ελληνικά) μπορείς να τα βρεις έτοιμα και σε διάφορα σχέδια στην αγορά. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με δώρα όπου κάθε ημέρα κρύβει και τον δικό της μαγικό θησαυρό. Τα τελευταία χρόνια ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο τους beauty δημιουργούν advent calendars με καλλυντικά, κάνοντας κάθε γυναίκα να αποκτά ακόμα και σε small size τα αγαπημένα της προϊόντα. Τα advent calendars θα τα βρεις παντού! Περιέχουν τα πάντα: από σοκολατάκια και μικρές κουκλίτσες (που αγαπούν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά) μέχρι κοσμήματα και ακριβά δώρα. Στα advent calendars αξία έχει η έκπληξη και όχι το κόστος του δώρου.

Χειροτεχνώντας τα Χριστούγεννα με τα δικά σου DIY ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, να φτιάξεις εσύ το ωραιότερο advent calendar για τα παιδιά ή τους φίλους σου που θ' αφήσει εποχή με την πρωτοτυπία του.

Εγώ έφτιαξα το δικό μου! Με ξύλα και πολύ φαντασία, δημιούργησα ένα ημερολόγιο που θα κρατώ για πάντα μέσα στο σπίτι μου!


https://www.instagram.com/p/Bb_stzZhJ4X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι λες για ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο DIY project λοιπόν; Το ομαδικό πνεύμα βέβαια σταματάει μέχρι την κατασκευή, γιατί το γέμισμα με μικροδωράκια γίνεται πάντα μόνο από την μαμά. Πώς θα έχει νόημα εξάλλου η έκπληξη;

Πάμε να πάρουμε ιδέες για τα πιο εύκολα και δημιουργικά advent calendars που θα κάνουν δημιουργική τη σημερινή ημέρα και θα σκορπίσουν χαρά και χαμόγελα κάθε μέρα μέχρι να έρθει ο Άγιος Βασίλης!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Christmas trends 2021: 4 στυλ για να κάνεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να ξεχωρίζει

Μπες σε Christmas mood: 7 στολισμένα σαλόνια που θέλουμε να αντιγράψουμε αμέσως

Πηγή φωτογραφιών: housebeautiful.com