6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 trends που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση το 2022

Νέος χρόνος, νέες ιδέες, καινούριες προτάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού μας για να ομορφύνει η διάθεση αλλά και... τα μάτια μας!

Βρισκόμαστε αισίως στην πρώτη ημέρα του 2022 και από σήμερα κιόλας θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα! Μια νέα αρχή σηματοδοτεί όλα τα όμορφα που θέλουμε να έρθουν στη ζωή μας, να πετάξουμε όσα μας κούρασαν και ν΄ανανεωθούμε. Τι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσουμε την αλλαγή αυτή από το σπίτι μας;

Το 2022 έρχεται γεμάτο υποσχέσεις και νέα δεδομένα. Έχουμε μια ανάγκη -περισσότερο από ποτέ νομίζω- να αφήσουμε να εισχωρήσει στη ζωή μας ένα νέο πνεύμα αισιοδοξία, αναθεώρησης και ουσίας. Αυτό ακριβώς πρεσβεύουν και οι νέες τάσεις στη διακόσμηση που έρχονται τόσο αποφασιστικές όσο ποτέ άλλοτε, να κάνουν moto μας την ουσία της ζωής, την ανεμελιά και την αλήθεια που θέλουμε να διέπει κάθε τι που κάνουμε και αισθανόμαστε!

Οι τάσεις της διακόσμησης προσφέρουν όλη την έμπνευση που χρειαζόμαστε για να επαναπροσδιορίσουμε το σπίτι μας, όχι μόνο ως έννοια αλλά και ως χώρο, ως συναίσθημα... Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από κάτι μικρό και να απλωθεί σε όλο το σπίτι. Μια μικρή ανανέωση μπορεί να φέρει κύμα επανασχεδιασμού καθώς όπως είπα, το σπίτι μας είναι φέτος σε πρώτο πλάνο σε γενικότερο πλαίσιο.

japandi1

Japandi: Το νέο deco trend που προάγει το neutral και την απλότητα μέσα στο σπίτι μας

Οι αναδυόμενες νέες τάσεις για ιδέες σαλονιού το 2022 έχουν κάτι για όλους

Μπορείς να επιλέξεις τις ήρεμες, χαλαρωτικές αποχρώσεις που σε κάνουν να ενσωματώνεις στον χώρο σου γήινα χρώματα είτε να διανθήσεις κάθε γωνιά με παχύφυτα ή μαξιλάρες. Όποια και αν είναι η τάση που θα επιλέξεις, δεν μπορεί να κάνεις κάτι λάθος! Όλα έχουν να κάνουν με την έκφραση του εαυτού μας και αν τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή ενός χαρούμενου σπιτιού.

1. Ζώνες για παιχνίδι, ξεκούραση και εργασία

xara

Αν το καλοσκεφτείς, δε χρειάστηκε ποτέ να δουλέψουν πιο σκληρά από ό,τι τα τελευταία χρόνια, μέσα στο σπίτι μας (ειδικά μέσα από το σαλόνι μας που ξαφνικά μετατράπηκε σε γραφείο, κόμβος εκπαίδευσης και παράλληλα χώρος ψυχαγωγίας). Ως αποτέλεσμα, η νέα αναδυόμενη τάση με ζώνες-γωνιές πρόκειται να καλύψει αυτή ακριβώς την ανάγκη μας: να διασφαλίσουμε ότι το σαλόνι μας θα ταιριάζει απόλυτα στον πολύπλευρο τρόπο ζωής μας.

2. Japandi: το trend της απόλυτης χαλάρωσης και αρμονίας

japandi

Το Japandi είναι ο συνδυασμός της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και του ιαπωνικού rustic μινιμαλισμού που δημιουργεί μια art αισθητική, ένα design φύσης και απλότητας μαζί. Αυτή η συγχώνευση δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό λειτουργικότητας ενός χώρο, εστιάζοντας σε καθαρές γραμμές, φωτεινούς χώρους και ανοιχτά χρώματα. Μία από τις πτυχές των εσωτερικών χώρων Japandi είναι η επανασύνδεση με τη φύση για να ενισχύσουμε τη συνολική μας ευημερία. Βάλε στην τραπεζαρία σου ένα μεγάλο δρύινο τραπέζι φαγητού, λινό τραπεζομάντιλο, πήλινα σερβίτσια και ξύλινα μαχαιροπίρουνα. Θα δεις την αλλαγή...

3. Μπλε ουρανός

Ble

Για το 2022 η Pantone αποφάσισε πως το έντονο και σαγηνευτικό μοβ- ένα βαθύ μοβ που ακροβατεί σε μπλε έντονους τόνους και ενισχυμένο κόκκινο- θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νέας χρονιάς. Πρώτη φορά, η Pantone δημιούργησε έναν ολοκαίνουριο τόνο βαφής, σηματοδοτώντας νέα ξεκινήματα και αλλαγές και το ονόμασε Very Peri.
Η χρονιά εμπνέεται από τον μπλε ουρανό και τη σαγήνη. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται αναζωογονημένοι και να απολαμβάνουν τις ελευθερίες που τους επιστρέφουν, να προσέχουν και να φέρνουν νέες ιδέες. Τι καλύτερη έμπνευση μπορούμε να πάρουμε από τους ατελείωτους ουρανούς γύρω μας; Ενώ προηγουμένως, οι ουδέτεροι τόνοι ήταν οι πιο δημοφιλείς για τα σαλόνια, οι απαλές και ευέλικτες αποχρώσεις, όπως το ροζ και το μπλε του ουρανού, έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα για την επόμενη σεζόν.

4. Χρωματιστά βελούδα

veloudo

Το βελούδο συνεχίζει να αποδεικνύεται δημοφιλές γι' ακόμα μια χρονιά. Όσο κι αν οι τάσεις τώρα κινούνται προς τον πλούσιο φωτισμό και τα περιστασιακά έπιπλα, το βελούδο παραμένει μια βασική επιλογή υφασμάτων. Αποχρώσεις του γκρι και του ρουζ εξακολουθούν να είναι δημοφιλή μαζί με τα πλούσια ναυτικά μπλε και τα σμαραγδί χρώματα. Η επένδυση σε έναν βελούδινο καναπέ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσεις την τέλεια εμφάνιση στο σπίτι σου. Ωστόσο, εάν δεν είσαι έτοιμη να κάνεις αυτό το βήμα, η επιλογή μιας βελούδινης καρέκλας κοκτέιλ ή ενός λαμπερού φωτιστικού θα προσφέρει μια οικονομική αλλά stylish παρέμβαση στο σαλόνι σου.

5. Statement χαλιά (και όχι μόνο ένα)

xalia

Το σκληρό δάπεδο συνεχίζει να παραμένει δημοφιλές σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα χαλιά θα συνεχίσουν να αποτελούν τον πρωταγωνιστή της διακόσμησης. Η νέα τάση (για ζεστασιά αλλά και contouring) δύο ή και περισσότερων υλικών προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης κάτω από τα πόδια σου, ενώ παράλληλα παρέχει έναν τρόπο εισαγωγής χρώματος στο δωμάτιο και οριοθέτησης των χώρων. Σκέψου και τόλμησε μοτίβα μεγάλης κλίμακας και φωτεινά χρώματα για να δημιουργήσεις ένα σημείο εστίασης στο δωμάτιο.

6. Vinyl δάπεδα

vinil

Πιθανότατα έχεις σκεφτεί τo vinyl φινίρισμα για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σου, αλλά ίσως όχι για το δάπεδο του σαλονιού σου; Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς λοιπόν καθώς αυτό το εύκολο στη συντήρηση υλικό αποτελεί το μεγαλύτερο trend. Συνδυάστε το με ένα ουδέτερο σχέδιο για να δημιουργήσεις μια τόσο ακατέργαστη εμφάνιση.

Πηγή φωτογραφιών: idealhome.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Το Classic Blue είναι το χρώμα το 2020 και εσύ πρέπει να το βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου