Japandi: Το νέο deco trend που προάγει το neutral και την απλότητα μέσα στο σπίτι μας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Japandi: Το νέο deco trend που προάγει το neutral και την απλότητα μέσα στο σπίτι μας

Το Japandi είναι ο συνδυασμός της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και του ιαπωνικού rustic μινιμαλισμού που δημιουργεί μια art αισθητική, ένα design φύσης και απλότητας μαζί.

Μπορεί να μην πιστεύεις στα κοινά που έχουν η Ιαπωνία και η Σκανδιναβία, αλλά όσον αφορά τα σχεδιαστικά στοιχεία της διακόσμησης, μοιάζουν περισσότερο από όσο νομίζεις. Η αισθητική και των δύο εστιάζει στην απλότητα, τα φυσικά στοιχεία και την άνεση, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους σχεδιαστές να συνδυάζουν τα δύο στυλ και να το αποκαλούν «Japandi» (από τις δύο λέξεις Japanese και Scandi).

Αν και πρόκειται για μια σχετικά νέα τάση, είμαι σίγουρη πως το το Japandi εχει περάσει από στο Instagram σου καθώς σκρολάρεις καθημερινά αναζητώντας διακοσμητικές ιδέες. Πάμε όμως να μάθουμε περισσότερα γι΄αυτή την εκπληκτική τάση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας μέσα στο 2022.

Very Peri4

Very Peri: Το χρώμα του 2022 μόλις ανακοινώθηκε από την Pantone-Πώς θα το εντάξεις στο σπίτι σου

Τι είναι το Japandi Design;

Το Japandi είναι ο συνδυασμός της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και του ιαπωνικού rustic μινιμαλισμού που δημιουργεί μια art αισθητική, ένα design φύσης και απλότητας μαζί. Αυτή η συγχώνευση δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό λειτουργικότητας ενός χώρο, εστιάζοντας σε καθαρές γραμμές, φωτεινούς χώρους και ανοιχτά χρώματα.


https://www.instagram.com/p/CXS_TKtIE_P/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς μπορείς να διακοσμήσει το σπίτι σου με το στυλ Japandi...

Ο τέλειος συνδυασμός ιαπωνικού και σκανδιναβικού σχεδιασμού εστιάζει σε μινιμαλιστικά σχέδια που ηρεμούν την ψυχή και τα μάτια μας. Μπορείς να συνδυάσεις μια πληθώρα φυσικών υλικών, ήρεμων χρωμάτων, καθαρών γραμμών και minimal γραμμών που συνδυάζουν τα έπιπλα και τον υματισμό σε τον πιο κομψό τρόπο. Τίποτα δεν είναι επιτιδευμένο στο Japandi. Προτίμησε τα ουδέτερα χρώματα και ήσυχα αξεσουάρ. Η παλέτες που προτιμούνται είναι οι γήινες, με τους πιο φωτεινούς τόνους. Επιπλέον, τα στυλ Japandi δίνει ξεκάθαρα έμφαση στη βιωσιμότητα. Η επικράτηση των φυσικών υλικών και των απλών σχεδίων το καθιστά ένα υπέροχο eco friendly στυλ διακόσμησης.

Πώς «συνεργάζονται» τα ιαπωνικά και τα σκανδιναβικά στυλ μέσα στο σπίτι μας

Αν είσαι εξοικειωμένη με το Scandi design, σίγουρα θα έχεις συναντήσει την έννοια του «Hygge». Αυτή είναι η σκανδιναβική έννοια της άνεσης και της οικείας σχεδίασης, μια τάση που έχει βρει πρόσφορο έδαφος στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρεσβεύει το Hugge είναι ότι το σπίτι μας πρέπει να είναι το καταφύγιό μας και να μας παρέχει μια αίσθηση άνεσης κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας. Τώρα, συνδύασε αυτήν την ιδέα με την ιαπωνική έννοια του «wabi-sabi» ή την ιδέα ότι υπάρχει ομορφιά στην ατέλεια. Τα ιαπωνικά και σκανδιναβικά στυλ ταιριάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους καθώς και τα δύο έχουν τις ρίζες τους στον μινιμαλισμό και την άνεση. Η κοινή αισθητική των δύο ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα στυλ που είναι ταυτόχρονα εύκολο και εκλεπτυσμένο.



Πώς μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με το νέο trend

Αν είσαι λάτρης του μινιμαλισμού και του «Hygge», το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη αρχίσει να πειραματίζεσαι με το Japandi. Για να να επιτύχεις αυτό το look στην εμφάνιση του σπιτιού σου, εστίασε σε φυσικά υλικά όπως ημιτελή ξύλα ή κομμάτια μπαμπού που φέρνουν την αίσθηση της φύσης και της απλοϊκής ομορφιάς. Χρησιμοποίησε απαλά χρώματα με νότες ανοιχτού πράσινου ή φέρε φυτά και πολύ πράσινο στον χώρο σου για να δώσεις την αίσθηση οτι βρίσκεσαι στη φύση. Η ακαταστασία είναι απαγορευτική σε αυτό το στυλ. Το Japandi εστιάζει σε καθαρές γραμμές και ανοιχτούς χώρους γι' αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσεις φυσικά υλικά, όπως κουτιά και καλάθια, ξύλινες επιφάνειες, χαλία από σπάγκο και αφαιρετικά σχέδια σε αξεσουάρ.

Αν θέλεις να εμπνευστείς, η gallery που ακολουθεί έχει υπέροχο υλικά για να μελετήσεις...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι ένα, αλλά δύο χρώματα είναι οι νικητές της Pantone για το 2021

Το Classic Blue είναι το χρώμα το 2020 και εσύ πρέπει να το βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου