Emotional escape room: Η κορυφαία τάση που σε κάνει να νιώθεις ευτυχία μέσα στο σπίτι σου

Μαρία Ροδίτη
Emotional escape room: Η κορυφαία τάση που σε κάνει να νιώθεις ευτυχία μέσα στο σπίτι σου

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και μεγάλης ψυχικής κούρασης, ήρθε η ώρα να αποφορτιστείς μέσα στο σπίτι σου. Πώς; Διαμορφώνοντας ένα δωμάτιο στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης για εσένα!

Το 2020 και το 2021 μάς κούρασαν όλους ψυχικά! Τα δυσάρεστα νέα που ακούγαμε (και συνεχίζουμε, βέβαια, να ακούμε) καθημερινά για τον Covid-19, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι για την προστασία μας και η κοινωνική αποστασιοποίηση μάς έκαναν να μπουχτίσουμε. Να νιώσουμε μοναξιά, να έχουμε ένα μόνιμο άγχος και μια διαρκή αναταραχή για τη ζωή μας.

Το 2022, ωστόσο, φαίνεται τα πράγματα να πηγαίνουν κάπως καλύτερα και να υπάρχει φως στο τούνελ. Η ανάγκη, ωστόσο, για να αισθανθούμε πιο ανέμελες και ξεκούραστες υπάρχει και… μπορεί να ικανοποιηθεί. Πώς;

saloni 1

5 εύκολοι τρόποι για να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου σ΄έναν ζεστό χειμερινό παράδεισο

Με την υιοθέτηση της τάσης του emotional escape room. Πρόκειται για το κορυφαίο home trend του 2022 και από εσένα απαιτεί… ένα δωμάτιο του σπιτιού, διάθεση για δημιουργία και ανακαίνιση, ώστε να βιώνεις από εδώ και στο εξής τις πιο χαλαρωτικές στιγμές ever.

Τι ακριβώς είναι το emotional escape room

Το emotional escape room είναι η πιο hot τάση στα σπίτια το 2022 και αφορά κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου, το οποίο δεν χρησιμοποιείς και πολύ. Είναι ένα guest room, μια μικρή αποθήκη;

Αυτό το δωμάτιο θα το «πάρεις» και θα το μεταμορφώσεις στο ιδιωτικό καταφύγιό σου. Στον χώρο όπου θα πηγαίνεις όταν θέλεις να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς. Όταν θέλεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου.

cozy dwmatio

Emotional escape room, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει ένα δωμάτιο μουσικής, ένα pilates studio, ένα craft room, μια αίθουσα μασάζ και self-care ή μια βιβλιοθήκη! Ό,τι μπορεί να συμβάλει στο wellness σου και ό,τι είναι ικανό να σε κάνει ακόμα πιο χαρούμενη στην καθημερινότητά σου.

Πώς θα δημιουργήσεις το πιο επιτυχημένο emotional escape space

Αν δεν θέλεις να χαραμίσεις ένα ολόκληρο δωμάτιο και να το μετατρέψεις σε emotional escape space, ή αν δεν έχεις ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι σου, δεν πειράζει.

Μπορείς μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου ή στο σαλόνι σου ή όπου αλλού εσύ θέλεις να δημιουργήσεις μια γωνιά «απόδρασης». Μια γωνιά στην οποία θα «τρέχεις» να βρεθείς όταν θέλεις να χαλαρώσεις.



Δημιούργησε αυτό το escape space ακολουθώντας μερικά από τα παρακάτω tips και ζήσε την πιο ζεν χρονιά της ζωής σου!

#1 Επίλεξε μια παλέτα χρωμάτων που ξεκουράζει το μάτι

Το pale green (ανοιχτό πράσινο) μόνο του ή συνδυαστικά με το γκρι θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο περιβάλλον που θα σε ξεκουράζει με την πρώτη ματιά.

gri me prasino1

#2 Πρόσθεσε mood lighting

Μια λάμπα προβολής στο emotional escape room σου θα δημιουργήσει υπέροχη και άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

https://www.instagram.com/p/CXtIAach5aL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην gallery σε περιμένουν κι άλλα τρία tips για το απόλυτο emotional escape room!

Cover photo: @cb2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θ' αγκαλιάσεις το english cottage style εντάσσοντάς το στο σπίτι σου

Η Marie Kondo αποκαλύπτει το μυστικό για ένα τακτοποιημένο γραφείο στο σπίτι