Έντονα χρώματα και καθρέφτες: 2 μυστικά που διπλασιάζουν και χαρίζουν φινέτσα στην κουζίνα σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Έντονα χρώματα και καθρέφτες: 2 μυστικά που διπλασιάζουν και χαρίζουν φινέτσα στην κουζίνα σου

Μάθε πώς θα τα χρησιμοποιήσεις για ν΄ αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις  (και απολαμβάνεις) μέχρι τώρα την κουζίνα σου.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα tricks μπορούν να κάνουν «μαγικά» στον χώρο σου και κυρίως στην κουζίνα σου. Καθημερινά αναζητάμε λύσεις για extra αποθήκευση και κυρίως extra χώρο. Οι μικρές κουζίνες μοιάζουν να μας πνίγουν καθώς δεν αφήνουν και πολλές επιλογές για αλλαγές. Πώς να κάνεις άλλωστε χωροταξικές ανακατατάξεις σε πολύ συγκεκριμένα τετραγωνικά;

Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας (όπως αντίστοιχα και του μπάνιου) είναι ένα project που απαιτεί μελέτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πώς ν' αλλάξεις εξάλλου την θέση της εστίας, των πάγκων, των ντουλαπιών και του νεροχύτη; Η σχεδιάστρια Kelsey Leigh McGregor της Kelsey Leigh Design Co., εμπνέει με το τελευταίο της έργο, ένα σπίτι εμπνευσμένο από την Αγγλία που βρίσκεται στη δασώδη γειτονιά του Cottage Grove στο Edmond της Οκλαχόμα. Χτισμένο από τον σύζυγό της, Scott McGregor, το σπίτι βρίσκεται σε μια επικλινή έκταση δίπλα σε μια πυκνά δασώδη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ο πρώτος όροφος βρίσκεται πάνω από τη γραμμή των δέντρων.

kouzina1 n87

4 μυστικά για να αναβαθμίσεις ανέξοδα την κουζίνα σου (+ 4 αξεσουάρ που θα σου λύσουν τα χέρια)

Για αυτόν τον λόγο το ζευγάρι αποφάσισε να τοποθετήσει την κουζίνα στο πίσω μέρος του σπιτιού. «Απλώς σκέφτηκα ότι θα έφερνε τόση γαλήνη και ηρεμία να μπορείς να κοιτάς τα δέντρα ενώ στέκεσαι στον νεροχύτη σου», λέει η Kelsey. «Θα ήταν η ωραιότερη στιγμή στην ημέρα σου».

Τα tricks που μεγαλώνουν την κουζίνα

Για να μεγιστοποιήσει τον σχετικά μικρό χώρο, η Kelsey σχεδίασε την κουζίνα έξυπνα: δημιούργησε ψηλά ντουλάπια, έκρυψε όλες τις συσκευές για να κρατά την ακαταστασία μακριά (ακόμα και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ενσωματωμένος στην νησίδα στο κέντρο) ενώ πρόσθεσε καθρέφτες για να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Άλλο ένα μυστικό ήταν η επιλογή σκούρου μπλε χρώματος στα ντουλάπια, ένα τρικ που προσδίδει κομψότητα χωρίς να κουράζει οπτικά.


https://www.instagram.com/p/CXmtybQsU4V

Η σχεδιάστρια δεν επέλεξε τυχαίο το σκούρο χρώμα. Σκοπός της ήταν να εξισορροπήσει το ωραίο φυσικό φως που εισρέει μέσα από τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού, χωρίς να τυφλώνει και να εμποδίζει τα μάτια τις πρωινές ώρες.

Πάρε κι εσύ ιδέες από το σπίτι της Kelsey και υιοθέτησε τα μυστικά της για να μεγαλώσεις τη δική σου κουζίνα. Οι φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί θα σου δώσουν την καλύτερη έμπνευση.

Images: housebeautiful.com/ EMILY HART

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 μυστικά για να αναβαθμίσεις ανέξοδα την κουζίνα σου (+ 4 αξεσουάρ που θα σου λύσουν τα χέρια)

4 tips αποδεικνύουν πως οι μικρές κουζίνες μπορούν να είναι λειτουργικές και υπέροχα διακοσμημένες