Τώρα θα θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις την πολύχρωμη συλλογή πλακιδίων της Μαίρης Κατράντζου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τώρα θα θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις την πολύχρωμη συλλογή πλακιδίων της Μαίρης Κατράντζου

Με τίτλο «Victorian», η συλλογή περιλαμβάνει 8 διαφορετικά θεματικά σετ πλακιδίων

Η Μαίρη Κατράντζου πάλι πρωτοπορεί! Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας αυτή τη φορά έβαλε όλο το δημιουργικό της ταλέντο για να πάει ένα βήμα «παραπάνω» την υψηλή αισθητική της. Η Κατράντζου συνεργάστηκε με την εταιρία Villeroy & Boch για να δημιουργήσει μια σειρά από εκλεπτυσμένα πλακάκια με την υπογραφή της.

Μόδα και διακόσμηση είναι αλληλένδετα όσον αφορά το στυλ και την προσωπικότητά μας. Αυτό πιστεύει και η Ελληνίδα σχεδιάστρια η οποία μέσα από ένα video παρουσίασε στο ευρύ κοινό τη νέα αυτή συνεργασία. Με τίτλο «Victorian», η συλλογή περιλαμβάνει 8 διαφορετικά θεματικά σετ πλακιδίων. Η σειρά χρησιμοποιεί μια τολμηρή χρωματική παλέτα από χρυσό, λευκό και μαύρο και πολλά από τα πλακάκια είναι διακοσμημένα με πολύχρωμες πεταλούδες.


https://www.instagram.com/p/CZtyrRcLh4b

Για τη δημιουργία κάθε πλακιδίου χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός τεχνικών ψηφιακής εκτύπωσης και παραδοσιακών μεθόδων μεταξοτυπίας. Ένα 3D εφέ προστέθηκε για να δώσει μια χειροποίητη εμφάνιση σε κάθε κομμάτι. Η σειρά βασίζεται στις προηγούμενες συλλογές μόδας της Katrantzou, στις οποίες οι πεταλούδες εμφανίζονται ως πρωταρχικό μοτίβο. Η σχεδιάστρια σημειώνει μέσα στο video ότι χρησιμοποίησε τις πεταλούδες «ως σύμβολο για να επικοινωνήσει την αισιοδοξία και να εξερευνήσει το θέμα της μεταμόρφωσης».

BANIO FYTA

9 φυτά που πρέπει asap να βγάλεις από το μπάνιο σου

Οι σπουδές και η εκπαίδευση της Μαίρης Κατράντζου στην Αρχιτεκτονική έγιναν η βάση για να σχεδιάσει με επαγγελματισμό και σαφήνεια αυτή τη διακοσμητική συλλογή για το μπάνιο. Όπως δήλωσε η σχεδιάστρια «και οι δύο κλάδοι απαιτούν κατανόηση της ισορροπίας, της συμμετρίας και της αναλογίας».



«Το να έχεις μια αρμονική ισορροπία μεταξύ χρώματος, σχεδίου και μορφής είναι εξίσου σημαντικό στους εσωτερικούς χώρους όσο και στη μόδα», πρόσθεσε. «Από την άλλη πλευρά, το να γίνεσαι μέρος του σπιτιού κάποιου, δημιουργεί μια αίσθηση μονιμότητας που είναι πολύ διαφορετική από την ίδια τη φύση της μόδας».

Η Μαίρη Κατράντζου δημιούργησε τα πλακάκια για να λειτουργήσουν ως συλλεκτικά έργα τέχνης καθώς και κομμάτια εσωτερικής διακόσμησης.

Να σημειώσουμε εδώ πως τα σχέδιά της Ελληνίδας σχεδιάστριας έχουν παρουσιαστεί σε ιδρύματα όπως το Metropolitan Museum of Art και το Victoria & Albert Museum. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Adidas, Moncler και το NYC Ballet ενώ το 2019 ανακηρύχθηκε «Διεθνής σχεδιάστρια της δεκαετίας» από τη Vogue. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το show για τη συλλογή της S/S 2020 που παρουσιάστηκε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μια επίδειξη μόδας που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Στη gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις τα υπέροχα συλλεκτικά σχέδια της Μαίρης Κατράντζου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτι τρέχει με τη Μαίρη (Κατράντζου)…

H Mary Katrantzou κάνει παγκόσμια έκκληση για βοήθεια