Φωτιές στην Ελλάδα: H Mary Katrantzou κάνει παγκόσμια έκκληση για βοήθεια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Φωτιές στην Ελλάδα: H Mary Katrantzou κάνει παγκόσμια έκκληση για βοήθεια

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάνει έκκληση για βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μένονται στην Ελλάδα.

Ενώ η καταστροφή στην Ελλάδα είναι ανείπωτη, με τον πύρινο εφιάλτη να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του εδώ και 4 ολόκληρες ημέρες, τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης μεταφέρουν την είδηση κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπου υπάρχει ελληνισμός, το μυαλό και η ψυχή των συμπατριωτών μας βρίσκεται στην Ελλάδα. Επώνυμοι και μη, χρησιμοποιούν τη δύναμη των social λογαριασμών τους προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς.

Μια από αυτούς είναι και η Ελληνίδα σχεδιάστρια, Mary Katrantzou η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν τόσο τις πληγείσες οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα όσο και τους πυροσβέστες μας που δίνουν τα πάντα για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Η παγκοσμίους φήμης σχεδιάστρια μόδας πριν από λίγες ώρες ανέβασε 3 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, γράφοντας συγκεκριμένα:


https://www.instagram.com/p/CSO0-BVsJ0E

«Η Ελλάδα καίγεται ... μόλις χθες σημειώθηκαν πάνω από 145 πυρκαγιές και πάνω από 150 σπίτια έχουν καταστραφεί. Είναι καταστροφικό να βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους, τις οικογένειες και τα ζώα τους να εκκενώνονται για να επιβιώσουν και να νιώθουν αβοήθητοι... Νιώθουμε μεγάλο σεβασμό στους πυροσβέστες μας και σε όλους τους εθελοντές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να περιορίσουν τις πυρκαγιές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι δίπλα σε όλες τις πληγείσες οικογένειες και τους πυροσβέστες μας που δίνουν ό, τι έχουν. Προσευχηθείτε για την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο....».


https://www.instagram.com/p/CSO0fKMskCw

Η αγάπη της διάσημης σχεδιάστριας για την Ελλάδα είναι μεγάλη

Αθηνά Οικονομάκου: Έκκληση της ηθοποιού για βοήθεια στη Μάνη που καίγεται (vid)

Σε πρόσφατη συνέντευξη της Mary Katrantzou στο Queen.gr και στη Διονυσία Καλαποθαράκου, η Ελληνίδα σχεδιάστρια μίλησε για την μεγάλη αγάπη που τρέφει για την πατρίδα μας, την πατρίδα της. «Η Ελλάδα θα είναι πάντα το σπίτι μου. Φυσικά ήταν δύσκολο το να μένω μακριά από αυτή αλλά την ίδια στιγμή αυτή η απόσταση με έκανε να εκτιμώ ακόμη περισσότερο την κληρονομιά μου. Τώρα παρατηρώ όταν σχεδιάζω πως υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία ανάμεσα στο έργο μου και στην πολιτιστική μας κληρονομιά και νιώθω ότι είμαι πιο συνδεδεμένη με τον τόπο μου και ότι εμπνέομαι συνεχώς από τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας και την πλούσια ιστορία της», είχε δηλώσει.

Διάβασε εδώ όλη τη συνέντευξη

H φωτιά σε ολόκληρη τη χώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη

Οι εικόνες από όλα τα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικές. Η φονική πυρκαγιά τυλίγει την Αττική .Το βορειοανατολικό τμήμα είναι παραδομένο στις φλόγες την ώρα που οι άνεμοι ενισχύονται και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το πύρινο μέτωπο σε Σταμάτα, Άγιο Στέφανο, Πευκόφυτο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι, Εύβοια αλλά και σε Δυτική Μακεδονία, Φωκίδα, Ηλεία και Μεσσηνία.



Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...