Βάφεις το δωμάτιό σου; Κάντο πανεύκολα με το hack που κάνει θραύση στο TikTok

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Βάφεις το δωμάτιό σου; Κάντο πανεύκολα με το hack που κάνει θραύση στο TikTok

 Η ιδέα της μεθόδου του κοχυλιού είναι ότι, με απαλές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών στο πινέλο, η υφή της μπογιάς μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο σχέδιο.  

Φαίνεται ότι η κάθε μέρα φέρνει νέες τάσεις, ιδέες και DIY trends που αναβαθμίζουν το σπίτι μας. Από tips καθαρισμού έως τις τάσεις που αλλάζουν κυριολεκτικά το παιχνίδι της διακόσμησης, το να ψάχνεις μέσα σε τόσα πράγματα για να βρεις νέες ιδέες (αλλά και νέες πρακτικές) για να υιοθετήσεις είναι κάτι που όλες κάνουμε με μανία.

Αλλά μερικές φορές συναντάτε κάτι νέο που πραγματικά λειτουργεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λεγόμενο hack βαψίματος με τη μέθοδο seashell από τον TikToker και επαγγελματία στο βάψιμο @kdcares1, είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή. Τι πρέπει να ξέρεις για αυτό το hack, πώς και γιατί να το κάνεις στον τοίχο σου, όλα σήμερα θα στα πω.

vapsimo1

Περίσσεψε χρώμα μετά το βάψιμο του τοίχου σου; Δες πώς θα το διατηρήσεις

Τι είναι αυτή η μέθοδος βαψίματος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το κόλπο βαψίματος με την τεχνική του κοχυλιού έχει να κάνει με την τοποθέτηση του πινέλου και το σχήμα των τριχών. Όταν γίνονται σωστά, οι τρίχες δημιουργούν ένα σχήμα που μοιάζει με κελύφους και επιτρέπει στην ουσία να κατανέμεται πιο ομοιόμορφα και χαλαρά το χρώμα στην επιφάνεια. Η ιδέα της μεθόδου του κοχυλιού είναι ότι με απαλές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών στο πινέλο, η υφή της μπογιάς μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο σχέδιο. Αντί για τις παραδοσιακές πινελιές πάνω και κάτω - οι οποίες συχνά δημιουργούν λεπτές ραβδώσεις- αυτή η μέθοδος επιτρέπει να καλύψουμε προσεκτικά ολόκληρη την επιφάνεια καθώς και να δημιουργήσουμε μια πιο ενοποιημένη, συχνά πιο τολμηρή τεχνοτροπία.

Γιατί είναι δημοφιλές το κόλπο με κοχύλια;

Αυτή η μέθοδος δεν είναι μόνο οπτικά αποτελεσματική, αλλά είναι και αισθητικά ευχάριστη. Στην πραγματικότητα, οι DIYers επαινούν αυτήν την τάση για το πόσο εύκολο και όμορφο κάνει το βάψιμο των τοίχων ή των επιφανειών μας. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Η μέθοδος του κοχυλιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψουμε επίσης τα μικρά κενά που μπορεί να αφήσει πίσω του ένα πινέλο. Για να μπορέσεις κι εσύ να υιοθετήσεις αυτή την μέθοδο βαψίματος, πίεσε το πινέλο σου στην επιφάνεια για να την κάνεις όσο το δυνατόν πιο στρογγυλή και επίπεδη, δημιουργώντας ένα σχήμα κοχυλιού. Στη συνέχεια, πέρνα το πινέλο μέσα από τις μικρές σχισμές. Αυτό σου δίνει μια ομοιόμορφη στρώση χρώματος ακόμα και σε μικρές επιφάνειες.

Τι λάθη ν' αποφύγεις

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις και αυτό συμβαίνει κυρίως όταν δεν είσαι προσεκτική ή χρησιμοποιείτε λάθος πινέλα. Δεν συνιστώ να εφαρμόζεις την τεχνική του «κοχυλού» με ένα ακριβό πινέλο, καθώς θα καταστρέψει το πινέλο με την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό και φτηνό πινέλο για αυτήν τη μέθοδο. Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η μέθοδος είναι ότι απλώνει το χρώμα εξίσου στον τοίχο και επιτρέπει μόνο σε μερικές τρίχες της βούρτσας να μπουν μέσα στα κενά των επιφανειών. Ωστόσο, εάν το χρώμα είναι πολύ παχύ τότε πρέπει να αραιώσεις το χρώμα ή να χρησιμοποιήσεις ένα μικρότερο πινέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλε, πράσινο, ροζ: Τα 3 χρώματα που εξασφαλίζουν έναν ήρεμο χώρο

Painting walls: Τα 5 iconic χρώματα που μένουν για πάντα διαχρονικά