Ώρα να gardening! Τα trends του 2022 που θα ομορφύνουν τον κήπο και το μπαλκόνι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ώρα να gardening! Τα trends του 2022 που θα ομορφύνουν τον κήπο και το μπαλκόνι σου

Οι τάσεις στον κήπο για το 2022 καλύπτουν τα πάντα, από το τι να φυτέψεις μέχρι το πώς να φυτέψεις αλλά και ποια υλικά να χρησιμοποιήσεις μαζί.

Μιλάμε για τάσεις στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων και τώρα, που βρισκόμαστε προ των πυλών της άνοιξης, είναι καιρός να αναφερθούμε στα trends για τους εξωτερικούς χώρους, για τον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Η στροφή για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων έχει επιταχυνθεί τελευταία, καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι τόσο για δουλειά όσο και για ξεκούραση.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι θέλουμε να μάθουμε τι είναι η τάση όσον αφορά την έμπνευση του στυλ για την «υπαίθρια ζωή» μας. Όπως σε πολλές τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού, όπου η λειτουργικότητα είναι το κλειδί, ο κήπος/αυλή/μπαλκόνι/βεράντα είναι πλέον ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, που συχνά περιλαμβάνει έναν απαραίτητο χώρο «γραφείου- κιόσκι», καθώς περισσότεροι από εμάς μεταβαίνουμε σε ένα υβριδικό στυλ εργασίας.

macrame8

Κρεμαστοί κήποι: Διακόσμησε τις γλάστρες σου με macrame που θα φτιάξεις μόνη σου

Επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι εργάζονται τώρα από το σπίτι, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο στυλ και την επίπλωση των εξωτερικών χώρων μας. Πάμε να δούμε τι θα είναι της μόδας φέτος και τι πρέπει να αποχωριστούμε μια για πάντα!

1.Φυσικά υλικά


https://www.instagram.com/p/CZ_iXTtsMYo

Οι καλόγουστες πινελιές βοηθούν στη δημιουργία μιας απρόσκοπτης αίσθησης εσωτερικού-εξωτερικού χώρου. Όσον αφορά τα μοτίβα και τα υλικά στον κήπο, σύμφωνα με την έκθεση Flower Council, το 2022 θα σημειωθεί αύξηση της δημοτικότητας για τα κεραμικά, έγχρωμο γυαλί, γλάστρες, πρακτικά πλαστικά αξεσουάρ, υφάσματα και ακριβά υλικά όπως ο γρανίτης. Είναι όλα υλικά που μπορούν να είναι φυσικά, χειροποίητα και πρακτικά ταυτόχρονα.

2. Βιωσιμότητα

deccc

Η αειφόρος διαβίωση δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική, με τη βιοποικιλότητα και τα βιολογικά υλικά να κυριαρχούν στο σπίτι και «στην καρδάς μας». Η βιωσιμότητα δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική όσο τώρα. Η δημιουργία χώρων που μπορούμε να απολαύσουμε στιγμές ηρεμίας είναι σημαντική για την ενίσχυση της επίγνωσης και της ψυχικής ευεξίας μας. Οι κήποι μας είναι ένας θύλακας γαλήνης και ησυχίας, ένα μέρος όπου μπορούμε να βρούμε καταφύγιο σε μια «φούσκα ευεξίας» και να ξεφύγουμε από τις ταραχώδεις μέρες μας. Είναι η απόλυτη μορφή ανακούφισης από το άγχος και όλοι το θέλουμε αυτή τη στιγμή.

3. Pastel τόνοι με γήινες αποχρώσεις

patel garden

Μιλώντας για διαθέσεις, φρέσκες χρωματικές πινελιές μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε ενέργεια και στον εξωτερικό μας χώρο. Παρόμοια με αυτά που έχουμε δει στις χρωματικές τάσεις γενικά για το 2022, οι τάσεις για τους εξωτερικούς χώρους αποτελούνται από παστέλ τόνους όπως το ροζ, το μπλε, το πράσινο της μέντας και το απαλό πορτοκαλί, που εναλλάσσονται με πιο έντονους τόνους. Εκτός από τα παστέλ, το 2022 έχει να κάνει με καυτά και φλογερά χρώματα.

4. Ξύλινα μονοπάτια και βιώσιμα υλικά


https://www.instagram.com/p/CafHC17rB2g

Τα συμπαγή μονοπάτια και τα πλακόστρωτα μέρη δίνουν τη θέση τους στο χαλίκι, το ροκανίδι και άλλα φυσικά υλικά. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο χαλίκι καθώς η βιωσιμότητα είναι μια τόσο βασική τάση φέτος. Μην ξεχνάμε πως το χαλίκι προτιμάται ιδιαιίτερα για τη διαπερατότητα και την ευελιξία του. Είναι επίσης πολύ καλό για αποστράγγιση και εξαιρετικό για φύτευση, καθώς και μια οικονομική επιλογή.

5. Αγαπάμε τους μικρούς κήπους

Οι κήποι στα μπαλκόνια είναι ό,τι καλύτερο για μια πράσινη όαση. Είναι βασικό να κάνουμε τους μικρούς εξωτερικούς χώρους πρακτικούς. Πειραματίσου με τις ζαρντινιέρες που έχουν ροδάκια, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολη η μεταφορά κάθε γράστρας, ανάλογα με τις διαθέσεις σου. Ένας ευέλικτος χώρος είναι πάντα χαρούμενος και πρακτικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ