Για το feng shui γίνονται όλα- 7 φυτά φέρνουν τύχη στον χώρο σου και εσύ ακόμα να τ΄αποκτήσεις;

Τσακιρίδου Χριστίνα
Για το feng shui γίνονται όλα- 7 φυτά φέρνουν τύχη στον χώρο σου και εσύ ακόμα να τ΄αποκτήσεις;

Κάποιοι απορρίπτουν το Feng Shui ως έναν παλιό κινεζικό μύθο, υποστηρίζοντας ότι είναι μια μόδα για νεόπλουτους, αλλά οι Feng Shui υποστηρικτές λένε ότι έχει την δύναμη να βελτιώσει τα πάντα, από την αρμονία στο σπίτι μέχρι τον πλούτο και την ευημερία

Διανύουμε αισίως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και μπαίνουμε για τα καλά σε ανοιξιάτικο mood. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την υποδεχτούμε από το να γεμίσουμε το σπίτι μας με φυτά και πολύχρωμα λουλούδια. Το σπίτι μας οφείλει να είναι ένας χώρος που μας χαλαρώνει και μας αποφορτίζει μετά από τις κουραστικές ημέρες της καθημερινότητας. Η κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να απογειώσει την αισθητική του χώρου αλλά και της διάθεσής σου.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά λουλούδια με έντονα χρώματα, ζωντάνια τα οποία μας γεμίζουν θετική ενέργεια. Η καλή ενέργεια και η τύχη που θα έχεις το 2022 μπορούν να ενισχυθούν άμεσα αν αποφασίσεις να ακολουθήσους τους κανόνες που επιτάσσει το Feng Shui.

Tι είναι το feng shui

Το Feng Shui μεταφράζεται κυριολεκτικά από την κινεζική γλώσσα ως «αέρας» (feng) και νερό («shui»). Είναι η τέχνη της τακτοποίησης των κτιρίων, των αντικειμένων, του χώρου και της ζωής για την επίτευξη της αρμονίας και της ισορροπίας. Το Feng Shui λειτουργεί με βάση την πεποίθηση ότι ο κόσμος οδηγείται από μια αόρατη δύναμη (ενέργεια). Ο σκοπός πίσω από αυτό, είναι να «ξεμπλοκάρει» το δρόμο, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να ρέει ελεύθερα και να δημιουργήσει την ισορροπία σε ένα χώρο και κατ’ επέκταση στη ζωή μας.

Ο ταοϊσμός υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανίκανη να εξηγήσει την ύπαρξή μας στον κόσμο. Η ενέργεια είναι μια δύναμη πέρα από τον φυσικό κόσμο. Την ενέργεια δεν την βλέπεις, δεν μπορείς να την αναλύσεις ακριβώς, μπορείς μόνο να την αισθανθείς. Κάποιοι απορρίπτουν το Feng Shui ως έναν παλιό κινεζικό μύθο, υποστηρίζοντας ότι είναι μια μόδα για νεόπλουτους, αλλά οι Feng Shui υποστηρικτές λένε ότι έχει την δύναμη να βελτιώσει τα πάντα, από την αρμονία στο σπίτι μέχρι τον πλούτο και την ευημερία. Ετοιμάσου λοιπόν να επενδύσεις στα σωστά φυτά για να νιώσεις άμεσα τα θετικά vibes που εκπέμπουν.

fyta1

Ένα βάζο και νερό αρκούν! 5 φυτά που μπορείς να φυτέψεις για να ομορφύνεις τον χώρο σου

7 φυτά στα οποία πρέπει να επενδύσεις για να είσαι πιο τυχερή το 2022

via GIPHY

1) Peace lily

Το σπαθίφυλλο είναι από τα πιο γνωστά καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου και προέρχεται από τα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «Peace Lily». Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τα φύλλα και τα άνθη του μοιάζουν με σπαθιά. Γι΄αυτό και ονομάστηκε σπαθίφυλλο.

2) Bonsai

Είναι γνωστό ότι τα μπονσάι χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και κατάλληλη φροντίδα για να παραμείνουν όμορφα και υγιή σε αυτή τη μικροσκοπική μορφή.

https://www.instagram.com/p/CacJMSTFePV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Bamboo

Προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και σύμφωνα με το Feng Shui συμβολίζει την καλή τύχη και την ευτυχία, καθιστώντας το ένα ιδανικό και δημοφιλές δώρο για προσωπικές και επαγγελματικές περιστάσεις.

4) Money tree

Η Pachira aquatica είναι γνωστή και ως δέντρο χρήματος (Money tree) ή Καστανιά της Γουιάνας και είναι γηγενές των τροπικών περιοχών της Κεντρικής Αμερικής. Στο φυσικό της περιβάλλον, αναπτύσσεται κοντά σε υγροτόπους και βάλτους.

5) Αλόη

Η αλόη είναι ένα φυτό ποώδες, με χυμώδη φύλλα που μοιάζει αρκετά με κάκτο. Ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και αναπτύσσεται κυρίως στη νότιο Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελείται κατά 96% από νερό.

6) Pothos

Ο πόθος ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λιγο φωτισμό και αναρριχάται χρησιμοποιώντας τις εναέριες ρίζες του. Είναι φυτό που αναπτύσσεται ακομη και μέσα σε βάζο με νερό, σε λιμνούλες και σε ενυδρεία με την προϋπόθεση ότι τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερό.

https://www.instagram.com/p/CaWN3unt6lF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

7) Monstera

Η monstera είναι αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα που φέρουν χαρακτηριστικές σχισμές και αποτελεί εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το σπίτι και το γραφείο μας, καθώς επιβιώνει ακόμα και με λίγο φως.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: