Museum of the Future: Αυτό είναι το ομορφότερο μουσείο στον κόσμο που ξεχωρίζει για το design του

Museum of the Future: Αυτό είναι το ομορφότερο μουσείο στον κόσμο που ξεχωρίζει για το design του

Σχεδιάστηκε για να είναι ένα «αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό έμβλημα» και απ' ό,τι φαίνεται το έχει ήδη καταφέρει!

Με 77 μέτρα ύψος και τοποθετημένο σ' έναν καταπράσινο λόφο στην άκρη της κύριας οδού του Ντουμπάι, το Μουσείο του Μέλλοντος (MOTF) αποτελεί χαρακτηριστικό κτήριο όταν το θαυμάζει κανείς στην Sheikh Zayed Road. Εδώ και 6 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του κτηρίου σε σχήμα δακτυλίου, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να τελειποιηθεί για να το θαυμάσουν από κοντά. Το MOTF άνοιξε επιτέλους με ένα show φωτός που ξεπέρασε ακόμη και τα φώτα του Ντουμπάι.

Το κοινό υποδέχτηκε το Museum of the Future στο Ντουμπάι, ένα μουσείο αφιερωμένο στο μέλλον που έχει χαρακτηριστεί από τον τέως επικεφαλής του εμιράτου Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum ως «το πιο όμορφο μουσείο στον κόσμο». Σχεδιασμένο από το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο Killa Design και παραπέμποντας σε σκηνικό για ταινία επιστημονικής φαντασίας, το μουσείο βρίσκεται δίπλα στη βασική οδική αρτηρία του Ντουμπάι και σε μικρή απόσταση από τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον πλανήτη.

eco periptero

Το εντυπωσιακό βιώσιμο κτήριο στο Dubai είναι κατασκευασμένο από τεράστια «ενεργειακά δέντρα»

Σχεδιάστηκε για να είναι ένα «αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό έμβλημα». Έχει σχήμα πεπλατυσμένου δαχτυλιδιού με ένα κενό στο κέντρο του, πάνω σε έναν καλυμμένο με γρασίδι λόφο και πέρυσι το National Geographic το χαρακτήρισε ως ένα από τα ομορφότερα κτίσματα στον κόσμο.


https://www.instagram.com/p/CaSljQ1vepS

Αποτελείται από μια πολλαπλών χρήσεων αίθουσα με δυναμικότητα 1.000 θέσεων, μια 345 θέσεων αίθουσα διαλέξεων και πολυάριθμους χώρους για εργαστήρια. Πέντε όροφοι φιλοξενούν εκθέματα για την εξερεύνηση του διαστήματος, μια ψηφιακή αναπαράσταση του δάσους της βροχής του Αμαζόνιου και πρωτότυπα μελλοντικών προϊόντων. Εξωτερικά, καλύπτεται με ανοξείδωτο χάλυβα ενώ τα παράθυρα έχουν το σχήμα φράσεων του εκλιπόντος διαδόχου του θρόνου, αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Al Maktoum, γραμμένων με αραβική καλλιγραφία.


https://www.instagram.com/p/CaYzHO_vFkL

Οι τρεις φράσεις λένε:

- «Ενδέχεται να μη ζήσουμε εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά για πολύ καιρό αφότου έχουμε φύγει»

- «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, το σχεδιάσουν και το υλοποιήσουν. Δεν είναι κάτι που περιμένεις, μάλλον είναι κάτι που δημιουργείς»

-«Η καινοτομία δεν είναι πνευματική πολυτέλεια. Είναι το μυστικό πίσω από την εξέλιξη και την αναζωογόνηση εθνών και λαών».

Σε μια συνεχώς εξελισσόμενη οθόνη, οι επισκέπτες μπορούν να παίζουν με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και cyberdogs, και τα παιδιά ενθαρρύνονται να παίζουν με τη βαρύτητα και τη φυσική ενώ εξερευνούν ιδέες για το κλίμα, τη φύση και τη φροντίδα του πλανήτη. Σε σχήμα ανθρώπινου ματιού, το κτίριο σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία του Ντουμπάι Killa Design και έχει ονομαστεί «το πιο όμορφο κτίριο στη Γη» από τον ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ.

Το μουσείο οραματίζεται τον κόσμο του 2071 και ο Mohammed Al Gergawi, πρόεδρος του Dubai Future Foundation υπογράμμισε: «Το Museum of the Future είναι ένα “ ζωντανό μουσείο”, το οποίο συνεχώς προσαρμόζεται και μεταμορφώνεται καθώς το ίδιο του το περιβάλλον ωθεί σε συνεχή και επαναλαμβανόμενη αλλαγή τα εκθέματα και τις ατραξιόν του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πες «γεια» σε όλες τις γλώσσες! Αν δεν ξέρεις το πώς άσε αυτό το έργο τέχνης να σε βοηθήσει

Μην πέσεις στην παγίδα! Τα σκίτσα είναι από κιμωλία και ξετρελαίνουν τους περαστικούς