Τα πολυτελή δεντρόσπιτα που κόβουν την ανάσα με τη θέα και το design τους

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα πολυτελή δεντρόσπιτα που κόβουν την ανάσα με τη θέα και το design τους

Αυτά τα προκατασκευασμένα δεντρόσπιτα αποτελούν μέρος της ευεξίας του Hotel Björnson και βρίσκονται σε ένα δάσος της Σλοβακίας.

Τα νέα δεντρόσπιτα στο Hotel Björnson προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία στη φύση για όσους επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο Jasná της Σλοβακίας και συγκεκριμένα την περιοχή Low Tatras. Σχεδιασμένα από την Ark-Shelter, πρόκειται για 15 προκατασκευασμένες καμπίνες που συνδέουν τους επισκέπτες με το δάσος. Κάθε καμπίνα είναι υπερυψωμένη από το δάπεδο του δάσους και αντικαθιστά το τοπίο που καλύπτει με μια πράσινη στέγη. Καταπληκτικό;

xenodoxeia ginaikes1

Τα 7 καλύτερα ξενοδοχεία με εντυπωσιακό design που ανήκουν σε γυναίκες

Έντεκα από τις νέες κατασκευές λειτουργούν ως καταλύματα για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ενώ οι υπόλοιπες 4 αποτελούν μονάδες ευεξίας με αίθουσες χαλάρωσης και σάουνες. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μια ολόκληρη καμπίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήστο μισό κτήριο, οι επισκέπτες θα απολαύσουν σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, χωλ εισόδου και μπάνιο, ή και πιο μικρά.


https://www.instagram.com/p/CNeagr_JVi-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η εμπειρία που προσφέρουν αυτά τα δεντρόσπιτα είναι εκπληκτική! Εξασφαλίζουν στους επισκέπτες ηρεμία και προ πάντων ησυχία, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν καλύτερα το φυσικό τοπίο γύρω τους. Για να γίνει αυτό, κάθε καμπίνα τοποθετείται προσεκτικά ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα δέντρα της περιοχής με σκοπό να παρέχει ιδιωτικότητα και φυσικά προσεκτικά συγκροτημένη θέα στο δάσος.

Η θέα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με τα τζάμια που υπάρχουν μέσα στα καταλύματα, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα οποία επιτρέπουν στους επισκέπτες μια ανεμπόδιστη προοπτική από την άνεση του εσωτερικού χώρου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο ήταν εμπνευσμένα από το γύρω δάσος. Η Ark-Shelter χρησιμοποίησε μαυρισμένο έλατο για το εξωτερικό των μονάδων που ταιριάζουν με το σκούρο ξύλο των τριγύρω δέντρων. Μέσα στις καμπίνες, χρησιμοποιείται μια ελαφρύτερη παλέτα από πάνελ ερυθρελάτης και δρύινα δάπεδα που κάνουν πιο φωτεινό το εσωτερικό, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, δίνοντας οικολογικό χαρακτήρα στην κατασκευή.

Δες στη gallery που ακολουθεί τα δεντρόσπιτα μέσα στο χιόνι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ