Δεν είναι μόνο για το κρασί- 7 ιδέες για να γίνει ο φελλός πρωταγωνιστής της διακόσμησής σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δεν είναι μόνο για το κρασί- 7 ιδέες για να γίνει ο φελλός πρωταγωνιστής της διακόσμησής σου

Πώς θ΄ αλλάξουμε κάποια σημεία του σπιτιού μας, μεταμορφώνοντάς τα στις πιο οικολογικές γωνιές.

Ο φελλός είναι ένα αγαπημένο υλικό καθώς όχι μόνο έχει οικολογικό χαρακτήρα αλλά είναι και αρκετά ελαφρύ για να το χρησιμοποποιήσει κανείς σε διακοσμήσεις. Ποιος είπε πως τον συναντάμε μόνο στα κρασιά; Ο φελλός αποτελεί μια φιλική προς το περιβάλλον λύση, χαρίζει μια super μοντέρνα αισθητική, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιστρέφει στην καθημερινότητά μας με τον πιο όμορφο τρόπο.

Αυτό το κομψό υλικό είναι ανανεώσιμο και ανακυκλώσιμο, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της έξυπνης διακόσμησης που θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη. Επιπλέον, αν σου αρέσει η ουδέτερη διακόσμηση, ο φελλός είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα που προσφέρει λίγη rustic ελκυστικότητα, αλλά δεν υπερισχύει του χώρου. Πάμε να δούμε πώς θ΄ αλλάξουμε κάποια σημεία του σπιτιού μας, μεταμορφώνοντάς τα στις πιο οικολογικές γωνιές.

7 ξεπερασμένοι κανόνες που μπορείς να αγνοήσεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους

1. Δοκίμασε να διακοσμήσεις την οροφή από φελλό

orofi fellos

Διώξτε τις βαρετές λευκές οροφές από γυψοσανίδες και δοκιμάστε τον φελλό. Εάν δεν υπάρχουν εκτεθειμένα δοκάρια στο σπίτι σου, αλλά θέλεις έναν μοναδικό τρόπο για να κάνετε ένα deco statement, οι οροφές από φελλό είναι ο καλύτερος τρόπος.

2. Φτιάξε ένα πατάκι

pataki fellos

Ποιος είπε πως πρέπει να πετάς τους φελλούς μαζί με το μπουκάλι κρασί όταν αυτό τελειώσει; Η τέλεια ιδέα για ανακύκωση είναι να φτιάξεις ένα πατάκι για το μπάνιο σου, άκρως οικολογικό και πρωτότυπο. Βγάλε τον DIYer που κρύβεται μέσα σου και σχεδίασε το τέλειο έργο τέχνης που θα ζηλεύουν όλοι όσοι επισκέπτονται το μπάνιο σου. Μπορείς να βρεις στο εμπόριο ένα αντίστοιχο χαλάκι αλλά είναι πολύ ωραίο αν το φτιάξεις μόνη σου!



3. Κάλυψε έναν τοίχο


https://www.instagram.com/p/CVI8Bd5K36j

Μερικές φορές ένα τολμηρό νέο χρώμα βαφής είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αναζωογονήσεις τον χώρο σου. Αλλά αν ψάχνεις για έναν ακόμη πιο μοναδικό και ενδιαφέροντα τρόπο για να στολίσεις έναν τοίχο, ο φελλός είναι μια υπέροχη επιλογή. 'Ενας τοίχος από φελλό είναι ένας ονειρικός, φυσικός τρόπος για να προσθέσεις υφή σε ένα δωμάτιο που μερικές φορές παραβλέπεται. Αυτό το look λειτουργεί αρμονικά σχεδόν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου και λειτουργεί ως μέρος για να κρεμάσεις προσωρινά έργα τέχνης ή σημειώσεις.

4. Δημιούργησε γλαστράκια μινιατούρες για το ψυγείο σου

mini fyta fellos

Εδώ είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να επιδοθείς σε DIY κατασκευές. Δεν είναι το μέγεθος αλλά η ιδέα που κάνει τη διαφορά. Χρησιμοποίησε όλους αυτούς τους φελλούς από κρασί που έχεις φυλάξει στο συρτάρι της κοιυζίνας σου και βάλε όλο το δημιουργικό σου ταλέντο για να φτιάξεις μινιατούρες μαγνητάκια.



5. Ένας πίνακας από φελλό πάντα χρειάζεται σ΄ ένα γραφείο

Pinakas fellos copy

Μάλλον όλοι είχαμε ένα βαρετό πίνακα από φελλό στα δωμάτιά μας όταν ήμασταν μικρά, αλλά όσο μεγαλώνουμε αντιλαμβανόμαστε πως ένας πίνακας για το γραφείο μας είναι η ιδανική λύση για να είμαστε οργανωμένοι σε όλα. Βάλε χρώμα και θα δεις πόσο πολύ ωραία θα διακοσμήσει το γραφείο σου.

6. Δημιούργησε το πιο πρωτότυπο προσκέφαλο


https://www.instagram.com/p/Bi1buHuj9q1

Λατρεύουμε αυτό το κομψό εκλεκτικό υπνοδωμάτιο και ενώ μας αρέσουν τα ήσυχα κεφαλάρια, αυτή η ιδέα από φελλό είναι μια απίστευτα μοναδική και διασκεδαστική ιδέα για κάθε υπνοδωμάτιο. Οι ηχομονωτικές ιδιότητες του φελλού το κάνουν επίσης μια εξαιρετική ιδέα εάν τυχαίνει να ζεις σε θορυβώδη χώρο και πρέπει να προσθέσεις λίγο ζεν στην κρεβατοκάμαρά σου.

7. Φτιάξε τον ωραιότερο χάρτη για τον τοίχο

fellos xartis

Τα ταξίδια κάνουν καλό στην ψυχή μας και είναι ωραία η ιδέα να φέρουμε στο σπίτι μας τις περιπέτειές μας. Χαρτογράφησε την επόμενη απόδρασή σου με αυτόν τον διασκεδαστικό χάρτη από φελλό που λειτουργεί ως ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. Καρφίτσωσε τα αγαπημένα σου Polaroid, γιατί κάθε περιπέτειά σου έχει έναν όμορφο τρόπο για νατην θυμάσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε τους φελλούς κρασιού που δεν είχατε σκεφτεί έως τώρα

Πώς θα βγάλεις τον φελλό από ένα μπουκάλι μόνο με έναν αναπτήρα