7 ξεπερασμένοι κανόνες που μπορείς να αγνοήσεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
7 ξεπερασμένοι κανόνες που μπορείς να αγνοήσεις όταν διακοσμείς μικρούς χώρους

6 σπίτια παραβιάζουν κάθε οδηγία που αποτελεί κανόνα της το «less is more». 

Όταν συμβουλεύουμε κάποιον να διακοσμήσει το μικρό σπίτι του, τα tips που πάντα δίνουμε είναι ίδια, όλα αυτά τα χρόνια. «Βάψε λευκούς τους τοίχους», «Τοποθέτησε μικρά και εκλεπτυσμένα έπιπλα», «Βάλε όσο πιο πολύ φως μπορείς στον χώρο», «Μην τοποθετείς μεγάλες βιβλιοθήκες μέσα στον χώρο γιατί τον πνίγεις» κλπ.

Μετά από τις απανωτές καραντίνες, όπου μπορέσαμε να δούμε με άλλο μάτι το σπίτι μας, να το αγαπήσουμε και να το φροντίσουμε, τα standards έχουν αλλάξει. Το 2022 δεν υπόκειται σε κανόνες. Αντιθέτως, αποτελεί έμπνευση κάθε γωνιά, κάθε trend, κάθε μορφή δημιουργίας... Ναι, ακόμη και στον πιο μικρό χώρο. Ξέχνα λοιπόν όλα όσα ήξερες (ή σου έλεγαν) αν έχεις μικρό σπίτι και αφέσου σε όλα όσα κάνουν τη δική σου διάθεση και αισθητική να είναι πάντα ανεβασμένη.

Η άνοιξη μπαίνει από το παράθυρο! 10 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως και να την υποδεχτείς

Τα ακόλουθα 6 σπίτια παραβιάζουν κάθε οδηγία που αποτελεί κανόνα το less is more. Κάθε μικρος χώρος αποδεικνύει πως όταν κάτι γίνεται σωστά, δε χρειάζεστε πολλά τετραγωνικά μέτρα για να δημιουργήσουν ένα σπίτι γεμάτο στυλ.

Μύθος 1: Μείωσε τα έπιπλα

mirkos xoros

Μερικές φορές ένα μεμονωμένο κομμάτι μεγάλου επίπλου προσθέτει πολλή ελκυστικότητα σε έναν μικρό χώρο. Η μικροσκοπική γωνιά που εμφανίζεται εδώ με τον μεγάλο καναπέ και τα πολλά πιο μικρά έπιπλα δημιουργεί τον πιο cozy χώρο.

Μύθος 2: Το πολύ είναι το κλειδί

mirkos xoros2

Η Γαλλίδα blogger Éléonore Bridge μετέτρεψε το μικρό της σπίτι της σε ένα κομψό παράδεισο υιοθετώντας ένα θέμα more-is-more décor. Πώς το πέτυχε; Τοίχοι και έπιπλα σε απαλές αποχρώσεις θέτουν το σκηνικό για την πολύχρωμη αισθητική των τοίχων και τα περίεργα αξεσουάρ.


https://www.instagram.com/p/Bn9nZdJAG0d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μύθος 3: Βάψε το ταβάνι με φωτεινά χρώματα

mirkos xoros3

Οι σκούρες οροφές μπορούν να προσθέσουν βάθος σε ένα μικρό φωτεινό χώρο με λευκούς τοίχους. Το κόλπο για να το κάνεις σωστά είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σατέν ή ημι-γυαλιστερό χρώμα που αντανακλά το φως. Σε αντίθεση με ένα επίπεδο σκούρο χρώμα, ένα με γυαλάδα θα κρατήσει τον χώρο σου φωτεινό.

Μύθος 4: Δεν μπορείς να χωρίσεις εύκολα έναν μικρό χώρο

mirkos xoros4

Όταν γίνονται σωστά, τα χαλιά μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές ζώνες σε ένα μικρό δωμάτιο. Αυτός ο μικρός χώρος των 15 τετραγωνικών χρησιμοποιεί ένα μεγάλο χαλί για να οριοθετήσεις το σαλόνι και ένα μικρότερο για να χωρίσει το γραφείο.

Μύθος 5: Βάψε τους τοίχους λευκούς

mirkos xoros5

Οι σκούροι τοίχοι μπορούν να προσθέσουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον σε έναν μικρό χώρο όταν συνδυάζονται με χαρακτηριστικά σε αντίθεση ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Αυτή η κομψή κουζίνα αντισταθμίζει τους εντυπωσιακούς μαύρους τοίχους με λευκή οροφή και ντουλάπια. Το λευκό χρώμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση του καλουπώματος γύρω από τις άκρες της πόρτας και την κορυφή των τοίχων.

Μύθος 6: Τα έπιπλα της τραπεζαρίας πρέπει να είναι ίδια

mirkos xoros6

Μια ασορτί τραπεζαρία φαίνεται δεμένη με τον χώρο . Αλλά αν θέλεις να κάνεις μια τολμηρή, κομψή δήλωση, ένα αταίριαστο σετ όπως αυτό που παρουσιάζεται εδώ έχει έναν μεγάλο παράγοντα wow. Για να αποκτήσεις αυτήν την εμφάνιση, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι καρέκλες που θα επιλέξεις έχουν το σωστό ύψος καθίσματος για το τραπέζι που διαθέτεις. Για να δημιουργήσεις μια μποέμ ατμόσφαιρα, χρησιμοποίησε έναν προσεγμένο συνδυασμό καθισμάτων όπως φαίνεται εδώ.

Images: thespruce.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ