Μία floral designer εξηγεί γιατί τα λουλούδια είναι το αντίδοτο στην κακή ψυχολογία

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μία floral designer εξηγεί γιατί τα λουλούδια είναι το αντίδοτο στην κακή ψυχολογία

Τα λουλούδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις χρώμα και ωραία ενέργεια στο χώρο σου και η ιδιοκτήτρια του Eikō Flower Studio, Δέσποινα Ισοπούλου, το γνωρίζει πολύ καλά.

Αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα απλό το οποίο μου φτιάχνει πάντα την διάθεση αυτό είναι τα λουλούδια. Λίγα όμορφα άνθη στο αγαπημένο μου ροζ χρώμα αρκούν για να ομορφύνει όλος ο χώρος και να νιώσω μια μοναδική αίσθηση γαλήνης και ευτυχίας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις σε μια καλή φίλη/συνεργάτιδα αφού δημιουργούν άμεση ευτυχία σε αυτόν που τα λαμβάνει.

Δεν είναι τυχαίο πως «τα λουλούδια είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κακή ψυχολογία» και έχουν αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στη συναισθηματική μας υγεία. Ένα μπουκέτο λουλούδια, μια μικρή γλάστρα, ένα τριαντάφυλλο σε μια γωνιά του σπιτιού, δίνουν ενέργεια στο χώρο και στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένεις κάποια ειδική περίσταση για να ανακαλύψεις τα καινούρια flower trends που φέρνει το 2022 και να στολίσεις το σπίτι σου με εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες.

Ένα scroll στο Instagram με οδήγησε στο προφίλ του Eikō Flowers και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από την αισθητική και την αύρα αισιοδοξίας των φωτογραφιών. Θέλοντας να μάθω λίγα παραπάνω πράγματα επικοινώνησα με την Δέσποινα Ισοπούλου, floral designer και ιδιοκτήτρια του Eikō Flowers η οποία δέχθηκε να μου λύσει μερικές απορίες και την ευχαριστώ θερμά.

Δουλέψατε για χρόνια στον χώρο της μόδας. Πόσο σχετικό είναι αυτό με το ότι τώρα ασχολείστε με τα λουλούδια; Υπάρχει «η μόδα στα λουλούδια»;

Βρίσκω ότι υπάρχει μια συσχέτιση, που έχει να κάνει με το κομμάτι της σύνθεσης. Στο styling επιλέγεις διάφορα στοιχεία για να συνθέσεις το τελικό look προς φωτογράφιση, όπως και στο floral design, που αντιστοίχως επιλέγεις τα χρώματα, τις υφές και την κίνηση των λουλουδιών για να δημιουργήσεις ένα μπουκέτο ή να σχεδιάσεις ένα set. Επίσης, έχουν ως κοινό το κομμάτι της προσωπικής αισθητικής: Αν δώσεις σε 10 ανθρώπους τα ίδια ακριβώς στοιχεία θα λάβεις 10 διαφορετικούς συνδυασμούς. Η ματιά και αυτό που λέμε "χέρι" είναι καθοριστικής σημασίας. Κατά τα άλλα, παρόλο που και στην ανθοδετική υπάρχουν τάσεις -ποιος δεν θυμάται από το SATC το "άκουσα ότι τα γαρύφαλλα επιστρέφουν στην μόδα"- η επιλογή μου προέρχεται καθαρά από μια χρόνια και βαθιά αγάπη που είχα για το αντικείμενο.

Το Eikō Flowers δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη για custom made συνθέσεις. Τι σας ζητάει περισσότερο το αγοραστικό κοινό;

Οι περισσότεροι έχουν αγαπημένα λουλούδια και χρώματα ή στοιχεία που δεν τα θέλουν καθόλου. Πολλοί επιλέγουν να μοιραστούν μαζί μου την περίσταση ή χαρακτηριστικά του παραλήπτη όπως η δουλειά του, πώς είναι το σπίτι του, τι τύπος είναι και αφήνουν σε μένα την τελική επιλογή. Είναι μια διασκεδαστική πρόκληση που με κάνει διπλά χαρούμενη όταν βλέπω στο τέλος τον ενθουσιασμό τους. Νομίζω το στοιχείο της έκπληξης αρέσει πολύ στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CbUM1YNI8k0

Τι άνθη και ποιες αποχρώσεις μας προτείνετε να βάλουμε στο σπίτι μας την άνοιξη του 2022;

Όπως και με τα ρούχα, ειλικρινά πιστεύω πως είναι μια προσωπική επιλογή με ό,τι σου φτιάχνει τη διάθεση. Προσωπικά προτείνω να μιμηθείτε την φύση και να κάνετε τα βάζα σας "garden", σαν να έχετε μόλις μαζέψει τα λουλούδια από τον αγρό, ώστε να μην φαίνονται στρογγυλά και στημένα. To κλειδί είναι η φυσικότητα!

Διάβασα ότι το brand σας προσπαθεί να είναι ολοένα και πιο sustainable αποφεύγοντας για παράδειγμα τη χρήση ζελατίνας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς και αισθητικά έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα;




Το θέμα της βιωσιμότητας με απασχολεί πολύ και στην προσωπική μου ζωή, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με το brand μου. Θεωρώ ότι είναι κρίμα κάτι τόσο όμορφο και εφήμερο που προέρχεται από το χώμα και καταλήγει εκεί να αφήνει έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η μείωση πλαστικού μόνο θετικά συμβάλλει στο αισθητικό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά πέρα από αυτό πιστεύω ότι το βιώσιμο floral design είναι μονόδρομος.



https://www.instagram.com/p/Cbj7mEKlj6P







Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας μερικά tips για την διατήρηση των αγαπημένων μας λουλουδιών.

Tips να σας κρατήσουν περισσότερο τα λουλούδια:
- Kαθαρό σαπουνισμένο βάζο
- Μια σταγόνα ξύδι στο νερό
- Αλλαγή νερού κάθε δυο μέρες και αν είναι εφικτό ένα κοψιματάκι από κάτω 1-2 εκατοστά
- Μακριά από καλοριφέρ ή απευθείας ήλιο

Tα λουλούδια μπορούν να λειτουργήσουν ως mood fixer;

Φυσικά! Προσωπικά και μόνο που μπαίνω σε ένα δωμάτιο με λουλούδια χαμογελάω και δεν μπορώ να σταματήσω να τα κοιτάζω.

Kαταλαβαίνετε πράγματα για τον χαρακτήρα κάποιου από τα λουλούδια που σας ζητάει;

Για τον χαρακτήρα του όχι, για το γούστο του σίγουρα ναι.

Πού σας βρίσκουμε και ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Προς το παρόν σε facebook και instagram @eiko.flowers και πολύ σύντομα στο eikoflowers.com. Τα σχέδια είναι πολλά, αλλά προχωράμε όσο μας επιτρέπει ο χρόνος ώστε να γίνονται όλα σωστά και με τον τρόπο μας. Το ζητούμενο μου είναι να μην χάσω ποτέ την χαρά που μου δίνει η δουλειά μου.
Πηγή κεντρικής: eiko.flowers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου

7 λαχανικά για να φυτέψεις εύκολα στο μπαλκόνι σου και να δημιουργήσεις τον ωραιότερο κήπο