5 μυστικά για να κάνεις κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 μυστικά για να κάνεις κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Απλές κινήσεις που θα απογειώσουν την αισθητική του χώρου σου.

Το σπίτι μας είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας και αποτελεί το «καταφύγιό μας». Όλες θέλουμε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο καθαρό, περιποιημένο και καλαίσθητο. Ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και η στροφή προς τα μικρότερα σπίτια είναι πλέον αναπόφευκτη λόγω περιορισμένου budget.

Η διαρρύθμιση παίζει τεράστιο ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα αφού πολλά σπίτια διαθέτουν υπερβολικά μικρά δωμάτια και ελάχιστα μεγαλύτερο σαλόνι ή και το ανάποδο. Αυτό συχνά δημιουργεί αίσθημα περιορισμού και μας κάνει να νιώθουμε εγκλωβισμένες.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνεις ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Μερικές ειδικές τεχνικές φωτισμού, σωστές χρωματικές επιλογές και τοποθέτηση των επίπλων στην κατάλληλη θέση είναι μόνο μερικές από τις λύσεις που θα κάνουν τη διαφορά στο σπίτι σου.

Secret combination: Οι top χρωματικοί συνδυασμοί για να βάψεις το σαλόνι σου αυτή τη σεζόν

5 tips για να φαίνεται μεγαλύτερο ένα δωμάτιο

1) Επένδυσε σε πολυχρηστικά έπιπλα όπως π.χ. καναπέδες – κρεβάτια, ή κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, τραπεζάκια με συρτάρια κ.ά. Το μυστικό για να δημιουργήσεις μια αίσθηση ευρυχωρίας είναι να αφήνεις πάντα λίγο κενό ανάμεσα στα έπιπλα και τους τοίχους. Απόφυγε τα μεγάλα, βαριά έπιπλα που καταλαμβάνουν υπερβολικά πολύ χώρο. Αν επενδύσεις σε ένα μεγάλο, statement κομμάτι (ένα έργο τέχνης ή καθρέφτη), κρέμασέ το στον τοίχο.

2) Οι καθρέπτες είναι o καλύτερος τρόπος για να κάνεις το χώρο σου να φανεί μεγαλύτερος. Αντανακλούν τόσο το φυσικό όσο και το τεχνητό φως, κάνοντας έτσι το δωμάτιο να φαίνεται πολύ πιο φωτεινό και μεγαλύτερο.

https://www.instagram.com/p/CcM3kTzL3XS

3) Πες ναι στο λευκό χρώμα. Το λευκό χρώμα στον τοίχο είναι μια καλή επιλογή γιατί απλοποιεί το χώρο και δίνει έμφαση στην αρχιτεκτονική. Ως γνωστόν τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα στους τοίχους ενισχύουν το αποτέλεσμα του φυσικού φωτός και δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου.

4) Χρησιμοποίησε αέρινα υφάσματα. Εάν είναι δυνατόν, απόφυγε τα ζεστά, χοντρά υφάσματα που απορροφούν το φως και «βαραίνουν» το δωμάτιο.

kanapes.jpg

5) Πες όχι στην υπερβολή. Κράτησε το δωμάτιο τακτοποιημένο, minimal και καθαρό. Τα πολλά αντικείμενα σε ένα χώρο δημιουργούν αίσθηση ακαταστασίας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com