Secret combination: Οι top χρωματικοί συνδυασμοί για να βάψεις το σαλόνι σου αυτή τη σεζόν

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Secret combination: Οι top χρωματικοί συνδυασμοί για να βάψεις το σαλόνι σου αυτή τη σεζόν
ιδέες διακόσμησης

Χρησιμοποίησε αυτές τις 5 μονοχρωμίες συνδυάζοντας αποχρώσεις που αγαπάς ως έμπνευση για να δημιουργήσεις έναν χώρο που σου δίνει χαρά ...με την πρώτη ματιά αυτή την άνοιξη.

Η άνοιξη αγαπά τα χρώματα! Αγαπά όμως και τους χρωματικούς συνδυασμούς που χαρίζουν φινέτσα και στυλ σε κάθε χώρο χωρίς να τον περιορίζουν και να τον κάνουν βαρετό. Η άνοιξη εξάλλου από μόνη της πρεσβεύει την αφύπνιση της θετικότητας και την ανάγκη για να γιορτάσουμε τη ζωή.

Η εαρινή σεζόν λοιπόν έχει ανάγκη από ανανέωση, γι΄ αυτό ας βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι κάνοντας αρχικά ομορφότερο το σπίτι μας (και θα δεις που αυτό θα σταθεί ως μια υπέροχη αρχή για την εσωτερική σου αναζωογόνηση στη συνέχεια).

Ξέχνα το λευκό χρώμα- 10 αποχρώσεις που θα αγαπήσουν το 2022 οι τοίχοι σου

Οι μονοχρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να δώσουν σε ένα δωμάτιο μια μοντέρνα, δυναμική εμφάνιση. Η εστίαση σε μια ενιαία χρωματική οικογένεια -επειδή το μονόχρωμο δεν σημαίνει απαραίτητα ασπρόμαυρο-, με μια σειρά αποχρώσεων, βοηθάει τον χώρο να έχει συνοχή, ειδικά αν ο μονοχρωματικός χαρακτήρας εκτείνεται -πέρα ​​από τα χρώματα βαφής- στα έπιπλα και τη διακόσμηση.

Η επιλογή μιας μονόχρωμης παλέτας σημαίνει δέσμευση για ένα μόνο χρώμα, σίγουρα, αλλά οι αληθινοί λάτρεις των χρωμάτων δεν θα αποφύγουν αυτή την πρόκληση. Χρησιμοποίησε αυτές τις 5 μονοχρωμίες συνδυάζοντας αποχρώσεις που αγαπάς ως έμπνευση για να δημιουργήσεις έναν χώρο που σου δίνει χαρά ...με την πρώτη ματιά.

1. Moody Blues

ble

Γίνε τολμηρή και δραματική με βαθιές αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία μιας αίσθησης γαλήνης. Συνδύασε δύο πιο σκούρες αποχρώσεις για εντυπωσιακή εμφάνιση ή εξισορρόπησέ το με πιο ανοιχτόχρωμες (αλλά και πάλι δροσερές) αποχρώσεις για λίγο περισσότερο παιχνίδι. Σε μικρότερους χώρους, χρησιμοποίησε τα πιο σκούρα χρώματα με φειδώ, για να μη νιώθεις πολύ σκοτεινό το δωμάτιο.

ble_toixoi.jpg

2. Για πάντα ροζ

roz

Το ροζ είναι για όλους-και αυτή η μονόχρωμη παλέτα το αποδεικνύει-. Ένα λαμπερό ροζ, χρησιμεύει για να γίνει το επίκεντρο, ο πρωταγωνιστής, με πιο απαλές, πιο διακριτικά ροζ αποχρώσεις να γεμίζουν τον υπόλοιπο χώρο. Δοκίμασε το πιο τολμηρό χρώμα σε μικρές δόσεις σε μαξιλάρια, ριχτάρια, σ' έναν τοίχο με έμφαση ή σε κουφώματα (γιατί όχι;) και συνδύασέ το με τα σχεδόν λευκά ροζ στους τοίχους, την οροφή και τα τελειώματα.

roz_toixoi.jpg

3. Funny Yellows

kitrino

Οι αποχρώσεις του κίτρινου μπορούν να βοηθήσουν ώστε να φωτίσουν τους χώρους, ακόμη και να κάνουν τους ιδιοκτήτες... πιο ευτυχισμένους. Ισορρόπησε τις φωτεινές νότες ενός κλασικού κίτρινου με πιο λεπτές αποχρώσεις με κίτρινους υποτόνους στα τελειώματα, την οροφή ή τις περιοχές που θέλεις να υπάρχει μεγαλύτερη ένταση (ίσως στο τζάκι για παράδειγμα) για να μη φαίνεται στο μάτι σου υπερβολικό. Η μονόχρωμη εμφάνιση εδώ είναι λεπτή και αρκετή για να δώσει στον χώρο μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης.

kitrinoi_toixoi.jpg

4. Όλα μαύρα

mavra

Οι μονοχρωματικές παλέτες δε χρειάζεται να είναι ασπρόμαυρες -αλλά μπορούν και να είναι-. Αφέσου σε πλούσιους, ζωντανούς μαύρους τόνους με αυτή τη δραματική εμφάνιση (όπως βλέπεις στην τριχρωμία που έχω δημιουργήσει παραπάνω), η οποία μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με γκρι και λευκά έπιπλα. Αυτό θα χαρίσει μια πραγματικά μονόχρωμη εμφάνιση σε κάποια σημεία του τοίχου ενώ θα σε βοηθήσει παράλληλα να μπορείς να συνδυάσεις υπέροχα άλλες αποχρώσεις για μια πιο ζωντανή, μοντέρνα αίσθηση.

1649674729306-772593866-mavroi_toixoi1.jpg

5. Αποχρώσεις του γκρι

gri

Το γκρι ήταν το χρώμα της χρονιάς για τη χρονιά που πέρασες -σύμφωνα με την Pantone-. Και δε χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για μια από τις πιο κομψές αποχρώσεις που χαρίζουν κλασικότητα αλλά και φινέτσα στον χώρο μας. Ένα κομψό γκρι λειτουργεί πάντα ως μια από τις ιδανικότερες και πιο ασφαλές επιλογές για τους τοίχους κάθε δωματίου του σπιτιού μας (σαλόνια, υπνοδωμάτια , μπάνια, χωλ κλπ). Αν αναζητάς λοιπόν ένα σίγουρα αποτέλεσμα και είσαι λάτρης των πιο ψυχρών αποχρώσεων, μια παλέτα με γκρι και λευκά του πάγου θα σε αποζημιώσουν!

gri_toixoi.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια πινελιά άνοιξης στην είσοδό σου - Πώς θα τη διακοσμήσεις με 3 απλά βήματα

10 girly κουζίνες δίνουν έμπνευση και αποδεικνύουν γιατί η άνοιξη αγαπά το ροζ χρώμα