6 deco trends που μπορούμε να κλέψουμε από τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 deco trends που μπορούμε να κλέψουμε από τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton
BRIDGERTON Episode 101 of BRIDGERTON Cr. LIAM DANIEL/NETFLIX © 2020 © 2020 Netflix, Inc.

Γιατί όσο απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix τόσο θέλουμε να μεταφερθούμε νοερά σε αυτή την εποχή. Ε, ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας.

Είτε είσαι εμμονική (όπως εκατομμύρια τηλεθεατές) με τη σειρά, είτε απλώς αγαπάς τα κινηματογραφικά έργα που σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η σειρά Bridgerton έχει κάνει όλο τον κόσμο να «χαζεύει» με την πολυτέλεια και τη διακόσμησή της.

Καθώς η αισθηματική σειρά του Netflix κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα (ειδικά τώρα που είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα και η δεύτερη σεζόν) η χαρακτηριστική του αισθητική είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα deco trends της σεζόν. Σίγουρα εκεί που έχουμε καταλήξει είναι πως αγαπάμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αποπνέουν την αισθητική του Regencycore, μια ιδιαίτερη αισθητική που αναβιώνει λόγω της σειράς και κερδίζει δυναμικά έδαφος, ήδη από τον περασμένο χρόνο. Το Regencycore είναι μια τάση διακόσμησης σπιτιών ή/και ντυσίματος, στο στυλ της Αγγλίας των αρχών του 1800. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου: πώς θα ήταν το σπίτι και τα ντουλάπια ενός κύριου χαρακτήρα σε ένα μυθιστόρημα της Jane Austen; Σκέψου τους επιχρυσωμένους καθρέφτες, τους βελούδινους καναπέδες, τις floral πορσελάνες και τα έπιπλα με layers... σε αφθονία.

Το Bridgerton δημιουργεί το απόλυτο deco trend που αναβαθμίζει το σπίτι σου (αισθητικά + οικονομικά)

Σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε πώς να ενσωματώσουμε πιο αποτελεσματικά αυτήν την τάση στα δικά μας σπίτια, τόλμησα να παραθέσω 6 στοιχεία που μπορείς να υιοθετήσεις για να βάλεις μέσα στο σπίτι σου τον αέρα και την πολυτέλεια του Bridgerton. Έξι κινήσεις και θα νιώθεις τη μεγαλοπρέπεια και τον ερωτισμό της αγαπημένης σου σειράς να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή του σπιτιού σου.

1.Ταπετσαρίες σε κάθε τοίχο

tapetsaria.jpg

Η ταπετσαρία ήταν πολύ δημοφιλής στη δεκαετία του 1800 και μπορεί συχνά να βρεθεί στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) δωμάτια εκείνης της εποχής. Για να μιμηθείς την αισθητική του Regencycore, η ταπετσαρία είναι απαραίτητη διακοσμητική πινελιά στον χώρο και φρόντισε να την τοποθετήσεις και στους τέσσερις τοίχους για το απόλυτο αποτέλεσμα.

2. Παραδοσιακά πάνελ στον τοίχο

panel_toixos.jpg

Τα πάνελ στους τοίχους είναι απαραίτητα για μια διακόσμηση σε στυλ Bridgerton. Αν και αυτό ακούγεται σαν ένα στοιχείο διακόσμησης που απαιτεί πολύ εργασία, τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να τα τοποθετήσεις και μόνη σου αν αγαπάς το DIY.

3. Το layering σε όλο του το μεγαλείο

layers.jpg

Aν ρίξεις μια ματιά στη διακόσμηση που χρησιμοποιείται για το Bridgerton, θα παρατηρήσεις ότι τα στρώματα υφασμάτων και αξεσουάρ... αφθονούν. Οι τοίχοι έχουν panels, τελειώματα, ταπετσαρίες και έργα τέχνης, οι καναπέδες και τα κρεβάτια έχουν πομπώδη υφάσματα που λες και το ένα καλύπτει το άλλο με τόσο φίνο και μεγαλοπρεπές τρόπο. Ακολούθησε την ίδια προσέγγιση στους τοίχους και στον ιματισμό σου, δοκιμάζοντας έναν κλασικό καναπέ με μπράτσα ή αντίκες γαλλικής έμπνευσης, που προσθέτουν ακόμη περισσότερη προσωπικότητα όταν καλύπτονται με χρώματα και σχέδια.

4. Εντυπωσιακά φωτιστικά εποχής, ναι αυτά της υπερβολής

fotistika_epoxis.jpg

Μιλώντας για υπερβολή, τα εντυπωσιακά φωτιστικά είναι ακόμη ένα must του Regencycore. Οι περίτεχνοι πολυέλαιοι προσθέτουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στον χώρο. Τα κρύσταλλα αναπηδούν το φως γύρω από το δωμάτιο και είναι τέλειοι εάν έχεις ένα μικρό δωμάτιο, καθώς αυτός ο τύπος φωτισμού θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου.

5. Εστίαση στα floral

floral.jpg

Για ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από το Bridgerton, θα χρειαστεί να επιλέξεις ένα περίτεχνο λουλουδάτο design. Αν και είναι ιδανικό το floral patern για ταπετσαρίες, ισχύει το ίδιο και στα υφάσματα.

6. Μεγαλοπρεπείς καθρέφτες

kathreftes.jpg

Οι μεταλλικοί καθρέφτες αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία μιας διακοσμητικής τάσης που είναι εμπνευσμένη από προηγούμενους αιώνες. Όταν λοιπόν μιλάμε για το Bridgerton, εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε πως τα μοτίβα και τα φίνα υφάσματα αναδεικνύονταν περίφημα από το καθρέφτισμά τους μέσα από αυτά τα ακριβά διακοσμητικά στοιχεία των τοίχων.