Το Bridgerton δημιουργεί το απόλυτο deco trend που αναβαθμίζει το σπίτι σου (αισθητικά + οικονομικά)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το Bridgerton δημιουργεί το απόλυτο deco trend που αναβαθμίζει το σπίτι σου (αισθητικά + οικονομικά)

Αντίκες, βαριές ταπετσαρίες στους τοίχους και προσεγμένοι κήποι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου και να μοιάζει με γωνιά από το σετ της σειράς του Netflix.

Αν ψάχνεις για το μυστικό για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου, μπορείς να βρεις την απάντηση στο ...Bridgerton! Ναι, καλά διάβασες, από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά του Netflix, το 2020, οι εσωτερικοί χώροι σε στιλ Regency επανήλθαν πανηγυρικά.

Η σειρά πυροδότησε το κίνημα Regencycore – μια τάση εσωτερικών χώρων εμπνευσμένη από τους βασιλείς και συνεχίζει να κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τη δεύτερη σεζόν-. Το Regencycore περιλαμβάνει περίτεχνες ταπετσαρίες, υφάσματα και περιποιημένους κήπους που μιμούνται το σετ του Bridgerton και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα deco trends του 2022.

tapetsaria paltrow1

Είδες την ταπετσαρία στο σαλόνι της Gwyneth Paltrow; Αυτό κι αν είναι big deco trend

Αυτές οι ιδέες διακόσμησης μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά κάθε σπίτι. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί η προσθήκη εκλεπτυσμένων έργων τέχνης, ακριβών επίπλων κ.α μπορεί να δώσει αξία στο σπίτι σου, ακόμη κι αν πρόκειται να το πουλήσεις. H δύναμη του Regencycore δεν τελειώνει με την αισθητική του όπως αντιλαμβάνεσαι. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί στo real estate αποκάλυψαν ότι η τάση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσεις αξία στο σπίτι σου. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα το καταφέρεις

Τοίχοι

«Ξαφνικά, οι άνθρωποι άρχισαν να ανταποκρίνονται πολύ θετικά στις βαριές (σε patterns και στυλ) ταπετσαρίες», λέει η Michaela Keszler, Premier broker, στο Douglas Elliman Southampton. Ο ειδικός εξηγεί: «Τώρα οι άνθρωποι θέλουν έναν πιο επίσημο τρόπο ζωής».

Ωστόσο, προτού προσπαθήσεις να τοποθετήσεις περίτεχνες ταπετσαρίες στους τοίχους θα πρέπει να προσέξεις καλά να ταιριάζουν στο στυλ και την προσωπικότητά σου. Κάντο με μινιμαλισμό και προσοχή. Ειδικά αν το σπίτι σου δεν είναι πολύ μεγάλο, οι βαριές ταπετσαρίες μπορεί να το πνίξουν. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλέψου έναν ειδικό για να μπορεί να εκτιμήσει τον χώρο και την υπόλοιπη διακόσμηση.


https://www.instagram.com/p/CKz8iR2sLGY

Αντίκες

Όταν πρόκειται για αξεσουάρ τύπου Regency, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι αντίκες είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν διαμορφώνουν εσωτερικούς χώρους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερα χρώματα και έπιπλα αντίκες για να δώσουν στυλ και προσωπικότητα με τον πιο όμορφο τρόπο. Αν θέλεις να εντάξεις παλιά έπιπλα, αντικείμενα αξίας στο σπίτι σου σε συμβουλεύω για αρχή να προτιμήσεις ένα μόνο κομμάτι για αρχή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα δωμάτιο γεμάτο με μοντέρνα έπιπλα. Για ένα επιμελημένο αποτέλεσμα Regencycore πρόσθεσε μια ένα παλιό έπιπλο που «μιλάει» από μόνο του και δίνει το στίγμα του στην όλη διακόσμηση του δωματίου. Μια τέτοια προσθήκη δίνει αμέσως λάμψη και αξία σε όλον τον χώρο.

Bridgerton1

Κήπος με φυτά

Ακόμη και πέρα ​​από τους τέσσερις τοίχους μας, η τάση του Regencycore συνεχίζεται. Όπως μπορείς να δεις κι εσύ στη σειρά, πρωταγωνιστικό ρόλο στην αισθητική της σειράς παίζουν οι μεγάλοι και προσεγμένοι κήποι. Οι κήποι εμπνευσμένοι από την Regency είναι επίσης περιζήτητοι μεταξύ των αγοραστών, κάτι που όπως παρατήσουν ακόμη και οι πωλητές ακινήτων «τον περασμένο χρόνο τα ακίνητα με όμορφους κήπους επέστρεψαν στην αγορά και έχουν ζήτηση». Και το σημαντικότερο είναι πως οι αγοραστές αναζητούν κήπους με κάτι περισσότερο από την απλότητα ενός γκαζόν. Αντ 'αυτού, αναζητούν τεράστιους κήπους με λουλούδια που είναι γεμάτοι με επιμελημένες ποικιλίες και καλοσχηματισμένους θάμνους. Ακόμη λοιπόν κι αν δεν έχεις ένα τεράστιο σπίτι στην Αγγλική ύπαιθρο, μπορείς να επιμεληθείς τον κήπο σου, σχεδιάζοντας ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια με φυτά και δέντρα. Ειδικά τώρα που έρχεται η άνοιξη, σου δίνεται ακόμη ένας λόγος για να το κάνεις.

Bridgerton8

Πάμε να πάρουμε ιδέες λοιπόν για το πώς θα εντάξουμε όλα όσα σου προανέφερα, μέσα από φωτογραφίες που σίγουρα θα σου δώσουν έμπνευση για το δικό σου Regencycore style.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ