8 ιδέες για να ομορφύνεις την αυλή σου και να την απολαμβάνεις όλο τον χρόνο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
8 ιδέες για να ομορφύνεις την αυλή σου και να την απολαμβάνεις όλο τον χρόνο

Βεράντα, μπαλκόνι, κήπος ή αυλή, οι ιδέες κάνουν τη διαφορά όχι ο χώρος. 

Δεν υπάρχει ωραιότερο καταφύγιο από τη δική μας αυλή, οπότε γιατί να μην το κάνουμε πιο γαλήνιο και φιλόξενο; Όσοι έχουν κήπο, ακόμα καλύτερα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον εξωτερικό τους χώρο στο έπακρο.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι δύο εποχές που ακόμη κι αν έχουν διακυμάνσεις σε θέματα καιρού (αν βρέχει ή κάνει κρύο), απολαμβάνουμε πάντα να βρισκόμαστε στη ζεστασιά του μέρους που αγαπάμε περισσότερο να καθόμαστε. Παρακαλάμε πάντα να είμαστε έξω όσο δεν βρέχει ενώ τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια (ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα) η αυλή μας αποτελεί το ησυχαστήριό μας για φως και ζεστασιά.

Απόλαυσε τη βεράντα σου στο maximum αυτό το καλοκαίρι με 7 διακοσμητικές ιδέες

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία πολλά ή να προσλάβεις έναν αρχιτέκτονα τοπίου για να κάνεις την αυλή του παραδείσου. Είτε ο χώρος σου είναι μεγάλος είτε μικρός, δασώδης ή ανοιχτός, ηλιόλουστος ή σκιερός, με έμπνευση και DIY διάθεση μπορείς να τον μεταμορφώσεις.

1.Χρωματιστές γλαστρούλες

xromatista_kaspo.jpg

Μετάτρεψε την αυλή σου από ήρεμη γωνιά σε φωτεινή! Χρωμάτισε τις γάστρες σου και βάλε ένταση και φως με λουλούδια που αγαπάς.

2. Γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά και αξεσουάρ

glastres_apo_mpotes.jpg

Εάν οι αγαπημένες σου γαλότσες έχουν χαλάσει, μην τις πετάξεις! Μετάτρεψέ τις σε χαριτωμένες ζαρντινιέρες που θα ομορφύνουν τη σκάλα ή σημεία δίπλα σε παράθυρα και πόρτες.

3. Μια ζαρντινιέρα έξω από το παράθυρο

https://www.instagram.com/p/CPnjfJ3H4lr

Η εικόνα μιλά από μόνη της και εμπνέει... Ζαρντινιέρες που κρέμονται από τα παράθυρα δημιουργούν το ωραιότερο σκηνικό!

Δες τις υπόλοιπες ιδέες στη gallery που ακολουθεί...

Image: @decoracionpatiosyjardines