Πώς να δημιουργήσεις έναν ονειρεμένο υπνοδωμάτιο και να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου

Πώς να δημιουργήσεις έναν ονειρεμένο υπνοδωμάτιο και να αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου
Unplash

Πώς να κάνεις το κρεβάτι σου μια όαση, εύκολα και απλά.

 

Αν θέλουμε το σπίτι να λειτουργεί ως το απόλυτο προσωπικό καταφύγιο, δεν αρκεί να κοιμόμαστε σε ένα απλό κρεβάτι: Ειδικά η κρεβατοκάμαρα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε. Από τα σεντόνια και τα παπλώματα μέχρι τα μαξιλάρια και το ίδιο το έπιπλο του κρεβατιού, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο όπου στην πραγματικότητα περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας.

Το σημείο – κλειδί είναι να βάλεις τα δυνατά σου, παίζοντας με τις υφές, τα μοτίβα και τα χρώματα καθώς επιλέγεις υφάσματα. Και, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν χώρο που προορίζεται να προσαρμοστεί στις προσωπικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του, απαιτείται έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια.

Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σου υφή, στοιχείο και ύφος διακόσμησης, υπάρχει τρόπος να δημιουργήσεις το κρεβάτι των ονείρων σου. Αναλυτικά:

Επίλεξε το κατάλληλο σετ σεντονιών για εσένα

mark-chaves-WQysERfYbog-unsplash.jpg

Η άνεση είναι υψίστης σημασίας όταν πρόκειται για την επιλογή σεντονιών, αλλά δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή - όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να πέσεις κατευθείαν στο κρεβάτι; Η απαλή, πολυτελής γυαλιστερή όψη του σατέν; Η ανάλαφρη και ζωντανή εμφάνιση του λινού; Η ζεστασιά του βαμβακερού; Αν δεν είσαι σίγουρη, δοκίμασε μερικά διαφορετικά στυλ προτού αποφασίσεις ποιο να αγοράσεις.

Άλλη μια μεγάλη απόφαση: Να βάλω σεντόνι ή να μην βάλω σεντόνι; Κάποιοι το παραλείπουν για να «γλιτώσουν» τον επιπλέον κόπο στο στρώσιμο του κρεβατιού. Αλλά αν προσθέσεις ένα σεντόνι -είτε μονόχρωμο είτε με κάποιο διασκεδαστικό σχέδιο- πάνω από ένα πάπλωμα, προσδίδεται αμέσως ένα επιπλέον οπτικό στοιχείο. Το στοιχείο αυτό είναι που δίνει στο κρεβάτι την όψη ενός φρεσκο-φτιαγμένου ξενοδοχειακού κρεβατιού. Επίσης, διατηρεί το πάπλωμα ή το κάλυμμά σου καθαρότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Να είσαι συνειδητοποιημένη ως προς το χρώμα

Αν σου αρέσει να αναμειγνύεις αποχρώσεις, διατήρησε την εμφάνιση συνεκτική με την υπόλοιπη διακόσμηση. «Όταν πρόκειται για κλινοσκεπάσματα, μου αρέσει να παίρνω το λιγότερο κυρίαρχο χρώμα στο δωμάτιο και να το αναδεικνύω διακριτικά», λέει η Liz Caan, ιδρύτρια της εταιρείας interior design με έδρα τη Μασαχουσέτη, Liz Caan & Co, προσθέτοντας, «Βεβαιώνομαι ότι τα σεντόνια και το πάπλωμα ή τα ριχτάρια έχουν ένα κοινό χρώμα και στη συνέχεια μου αρέσει συνήθως να τοποθετώ στη μέση ένα πάπλωμα ή μια κουβέρτα που είναι πιο ουδέτερο και κάπως απαλό».

Υπάρχει επίσης η επιλογή δημιουργίας ενός πιο μονοχρωματικού αποτελέσματος, συγκεντρώνοντας κλινοσκεπάσματα με διαφορετικές αποχρώσεις από την ίδια όμως οικογένεια χρωμάτων. Ή ακόμη και με ένα διπλής όψης πάπλωμα, που διαθέτει δύο διαφορετικές, συμπληρωματικές αποχρώσεις, επιτρέποντάς σου να αλλάξεις την ορατή πλευρά του σε μια στιγμή.

Επένδυση σε ένα κύριο κάλυμμα

anna-maiwald-2F24PevkPX8-unsplash.jpg

Οι επιλογές είναι άφθονες όταν πρόκειται για το πάπλωμά μας. Ενώ τα πούπουλα είναι τα πιο παραδοσιακά, δημιουργώντας αυτή τη χνουδωτή, «αφράτη» αίσθηση, όσοι έχουν αλλεργίες μπορεί να προτιμήσουν ένα συνθετικού πολυεστέρα ή μια πιο φυσική εναλλακτική λύση από μαλλί ή μετάξι.

Όπως και να έχει, είναι καλύτερο να επιλέξεις πάπλωμα ένα νούμερο μεγαλύτερο από το ίδιο το στρώμα για τη δημιουργία πιο «πλούσιας» αίσθησης ενός μεγάλου κρεβατιού. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων και οι σχεδιαστές συχνά επιλέγουν ένα πάπλωμα που είναι σκόπιμα πολύ μεγάλο, ώστε να φτάνει μέχρι το πάτωμα.

Μη φοβάσαι να είσαι "basic"

1662456040018-408152943-swabdesign-CcB8h6y1gtY-unsplash.jpg

Τα ολόλευκα σεντόνια έχουν κάτι το κλασικό και διαχρονικό. Μια πιο ουδέτερη βάση σημαίνει ότι υπάρχει η ελευθερία επιλογής καλύμματος παπλώματος και μαξιλαριών σε οποιαδήποτε απόχρωση ή μοτίβο.

Για λίγο περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής πιο διακριτικών σχεδίων ή διαφορετικών στοιχείων υφής.

Παίξε με τα μοτίβα

francesca-tosolini-8xAn1QJU7gk-unsplash.jpg

Αν τα μονόχρωμα σεντόνια δεν είναι το φόρτε σου, μπορείς να τα συνδυάσεις με διάφορα σχέδια, όπως γεωμετρικά μοτίβα, ριγέ, καρό και φλοράλ σχέδια.

Κάνε ...update στα μαξιλάρια

steven-ungermann-EnvAG851TQs-unsplash-(1).jpg

Ήρθε η ώρα για μιλήσουμε για τα μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια είναι ζωτικής σημασίας για την άνεση, αλλά είναι επίσης το οπτικό «κερασάκι» στην κορυφή της τούρτας. Ας ξεκινήσουμε με τα τυπικά μαξιλάρια ύπνου: Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ανά άτομο για να δημιουργηθεί ένα μαλακό σημείο υποστήριξης του κεφαλιού, αλλά και για να προστεθεί όγκος και οπτική πληρότητα στο κρεβάτι. Στη συνέχεια, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μικρά τετράγωνα μαξιλαράκια, που μπορούν αφενός να ολοκληρώσουν οπτικά το θέαμα και αφετέρου να αποτελέσουν ιδανικό στήριγμα για διάβασμα στο κρεβάτι.

Ένας άλλος λόγος για να επικεντρωθούμε στα μαξιλάρια; Οι θήκες! Οι μαξιλαροθήκες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξει άμεσα η εμφάνιση του κρεβατιού και μας αφήνουν άπλετη ελευθερία κινήσεων για να «παίξουμε». Μια μαξιλαροθήκη που ταιριάζει με την παπλωματοθήκη, διατηρεί τα πράγματα απλά και κομψά, ενώ μια πιο playful μαξιλαροθήκη προσθέτει ποικιλία. Οι μαξιλαροθήκες και τα ριχτάρια με ιδιαίτερα σχέδια και κεντήματα, περίτεχνες άκρες ή άλλες ασυνήθιστες πινελιές που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό μας στυλ, δίνουν πιο έντονο χαρακτήρα στον χώρο.

francesca-tosolini-8xAn1QJU7gk-unsplash.jpg

Προσθήκη cozy πινελιών

swabdesign-CcB8h6y1gtY-unsplash.jpg

Τα ριχτάρια είναι ένας εύκολος τρόπος για να δοθεί στιλπνότητα στον χώρο του ύπνου. «Ντύνοντας» την άκρη του κρεβατιού με μια κουβέρτα υφασμένη από αιγυπτιακό βαμβάκι ή με ένα παραδοσιακό πλεκτό, δημιουργείται μια πολύ cozy ατμόσφαιρα.

Αλλά ένα ριχτάρι δεν είναι η μόνη επιλογή για να στολίσεις τα απλά σεντόνια. «Αν χρησιμοποιείτε basic σεντόνια, τότε προσθέστε ένα χειροποίητο πάπλωμα. Δοκιμάστε μια βαμβακερή κουβέρτα το καλοκαίρι και μαλλί ή κασμίρ για το χειμώνα. Το λινό σεντόνι είναι επίσης υπέροχο και συνδυάζεται καλά με κουβέρτες από λινό ύφασμα».

Μπορείς να δώσεις έμφαση με αυτόν τον τρόπο και στην κορυφή του κρεβατιού στοιβάζοντας μαξιλάρια από δέρμα προβάτου, λινό ή βελούδο.

Αυτή η πολύ προσεγμένη εμφάνιση παρέχει το τέλειο επιπλέον κίνητρο για να στρώνεις και το κρεβάτι σου κάθε πρωί ή να βρεις χρόνο για έναν απογευματινό υπνάκο ή σιέστα.