Άσε και το δέντρο και στόλισε το τζάκι! +4 ακόμη σημεία που μπορείς να διακοσμήσεις

Άσε και το δέντρο και στόλισε το τζάκι! +4 ακόμη σημεία που μπορείς να διακοσμήσεις

Οι ωραιότερες προτάσεις για να γίνεις master του εορταστικού στολισμού.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πρώτο πράγμα που τοποθετούμε στον χώρο μας την περίοδο των εορτών ωστόσο δεν έχουν όλοι χώρο για ένα. Αν μένεις σε διαμέρισμα λίγων τετραγωνικών γνωρίζεις καλά πως ένα μεγάλο δέντρο θα «κλείσει» όλο τον χώρο. Από την άλλη πλευρά, ένα mini δέντρο δείχνει αρκετά παιδικό και δεν συνίσταται αν θες να μπεις για τα καλά στο πνεύμα των ημερών.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αμέτρητοι εύκολοι (και εντυπωσιακοί) τρόποι για να διακοσμήσεις το σπίτι σου και να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φαντασία, όρεξη για πειραματισμούς και μερικά απλά, οικονομικά υλικά που θα βρεις στην αγορά.

5 σημεία του σπιτιού που αξίζει να στολίσεις

1) Η είσοδος

Στην αγορά θα βρεις πολλά οικονομικά στεφάνια που αποτελούν ιδανική επιλογή για την πόρτα της εισόδου ή την εξώπορτα. Μια άλλη λύση είναι να επενδύσεις σε φωτάκια ή fancy γιρλάντες.

stolismos8.jpg

2) Tο τζάκι

Το τζάκι είναι ένα από τα πιο cozy σημεία στο σπίτι, το οποίο συγκεντρώνει κοντά του όλα τα μέλη της οικογένειας. Στόλισέ το με περίτεχνες γιρλάντες, Χριστουγεννιάτικες κάλτσες, φωτάκια και μπάλες για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και να μπεις σε Xmas mood.

stolismos1.jpg

3) Η τραπεζαρία

Επένδυσε σε αρωματικά κεριά, φαναράκια, γιρλάντες από πέρλες και luxury κηροπήγια που θα δώσουν αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο σου.

trapezi.jpg

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει την πιο «Happy Day» χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

4) Tα παράθυρα

Κρέμασε στεφάνια, στολίδια, γιρλάντες ή ακόμη και λουλούδια που σου θυμίζουν τα Χριστούγεννα. Μια άλλη ιδέα είναι να ζωγραφίσεις τα τζάμια με λευκό σπρέι που παραπέμπει σε χιόνι ή να κολλήσεις αυτοκόλλητα-νιφάδες.

https://www.instagram.com/p/CmJhXW0rjsP

5) Η σκάλα

Μια διαχρονική πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας είναι με χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφους. ΕπίλεξΈ τα στα γιορτινά χρώματα που ταιριάζουν και με τον υπόλοιπο στολισμό και κρέμασε τις κάλτσες και τους σκούφους από τη κουπαστή της σκάλας.

stolismos7.jpg

Μην ξεχάσεις να στολίσεις το εξωτερικό του σπιτιού αφού είναι το πρώτο πράγμα ππου αντικρίζουν οι καλεσμένοι σου. Πες ναι σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια, γιρλάντες, ένα όμορφο λευκό χαλί ή αγόρασε led φώτα και στολίδια που θα κρεμάσεις στις γλάστρες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com