Με το tropicalcore trend του Tik Tok το σπίτι σου θα μοιάζει λες και βγήκε από τις διακοπές σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Με το tropicalcore trend του Tik Tok το σπίτι σου θα μοιάζει λες και βγήκε από τις διακοπές σου

Αν δεν έχεις πολλές μέρες διακοπές φέτος το καλοκαίρι μην ανησυχείς, προσθέτοντας κάποιες πινελιές στο σπίτι σου θα είναι κάθε μέρα σαν να είσαι σε τροπικό νησί.

Έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν ή έχουν ήδη κλείσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αν ωστόσο είσαι από αυτούς που οι μέρες των διακοπών τους θα είναι λίγες είτε λόγω του ότι δεν έχεις αρκετές μέρες άδειας είτε λόγω των οικονομικών σου, μην σκας! Σου έχουμε εμείς τη λύση για να μοιάζει η κάθε μέρα σου σαν να είναι βγαλμένη από τις διακοπές των ονειρων σου. Αρκεί να προσθέσεις μερικές πινελιές στο σπίτι σου σύμφωνα με το νέο trend του Tik Tok που ονομάζεται «tropicalcore».

Τι είναι το «tropicalcore» trend;

Με μια γενικότερη έννοια θα λέγαμε ότι το «tropicalcore» trend που προτείνουν οι Tik Tokers προτείνει να φέρεις τα vibe των διακοπών σου στο σπίτι σου. Αν θες λοιπόν να δημιουργήσεις την δική σου όαση στο σπίτι σου ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δεν θα χάσεις.

1. Διάλεξε τον αγαπημένο σου προορισμό

Για να κάνεις ένα πλάνο με τα πράγματα που θα χρειαστείς για να διακοσμήσεις το σπίτι σου θα πρέπει πρώτα να βρεις ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός, έτσι ώστε να βρεις το vibe που θες να μεταφέρεις. Μπορεί να είναι κάποιο νησί της Καραϊβικής και άρα το vibe που θα πρέπει να δημιουργήσεις να είναι ζωηρό και με πολλά χρώματα. Από την άλλη μπορεί να είναι η Ιταλία οπότε θα πρέπει να μεταφέρεις την αβίαστη κομψότητά της.

2. Χρησιμοποιείστε υλικά που είναι φτιαγμένα για κάποιο θέρετρο ή το θυμίζουν

Για να καταφέρεις να πετύχεις αυτή τη δροσερή, πολυτελή αίσθηση μιας παραθαλάσσιας βίλας ή ενός τροπικού θέρετρου, η χρήση των σωστών υλικών είναι το κλειδί. Στηρίξου σε αέρινα υφάσματα και φυσικές υφές στα έπιπλα και τη διακόσμησή σου για να αποκτήσεις αυτή την εμφάνιση απόδρασης. Υλικά όπως το μπαμπού και η γιούτα είναι προφανείς επιλογές που λειτουργούν σε όλες τις μορφές: καλάθια από θαλάσσιο χόρτο, καρέκλες από μπαμπού, χαλιά από φυσικές ίνες, ψάθινα έπιπλα και πολλά άλλα. Άλλα φυσικά υλικά όπως η τερακότα, το μπαμπού ή το λινό μπορούν επίσης να προσθέσουν βάθος και υφή σε ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τις διακοπές.

3. Πρόσθεσε πράσινα στοιχεία

Τα φυτά είναι το κλειδί για την πλούσια, χαλαρωτική ατμόσφαιρα που θα θες να βρίσκεις γυρνώντας σπίτι. Είτε επιλέξεις πραγματικά είτε ψεύτικα, το είδος των φυτών που θα επιλέξεις θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την επιθυμητή αισθητική σας. Για έναν χώρο με τροπική έμπνευση, επίλεξε ποικιλίες με μεγάλα, εξωτικής εμφάνισης φύλλα όπως η μονστέρα, φιλόδεντρα ή οποιοδήποτε είδος φυτού φοίνικα. Εάν η μεσογειακή εμφάνιση είναι περισσότερο το στυλ που θες να δώσεις, επίλεξε ένα φυτό όπως είναι η ελιά.

4. Πρόσθεσε διάφορα διακοσμητικά από τα ταξίδια σου

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις το σπίτι σου να θυμίζει τον αγαπημένο σου προορισμό διακοπών είναι να τον διακοσμήσεις με αντικείμενα που πραγματικά προήλθαν από αυτό το μέρος. Την επόμενη φορά που θα πας διακοπές, κάνε μερικές αγορές αναμνηστικών για να τα προσθέσεις στην διακόσμηση του σπιτιού σου. Έργα τέχνης ή αγγεία από ντόπιους κατασκευαστές, χειροποίητα χαλιά ή κουβέρτες για ριχτάρια και μικρά μπιχλιμπίδια όπως σουβέρ ή κεριά είναι εξαιρετικά αντικείμενα για να ξεκινήσεις. Ό,τι κι αν διαλέξεις, φρόντισε απλώς να αφήσεις χώρο στη βαλίτσα σου ή να έχεις έναν ασφαλή τρόπο για να το μεταφέρεις στο σπίτι.

5. Δημιούργησε μια υπαίθρια όαση

Στα περισσότερα θέρετρα, οι εξωτερικοί χώροι σχεδιάζονται με τόση φροντίδα όπως και οι εσωτερικοί χώροι, και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το σπίτι σου. Αποτύπωσε αυτή την αίσθηση του να κάθεσαι δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία με ένα ποτό στο χέρι, δημιουργώντας τη δική σου προσωπική υπαίθρια όαση. Είτε έχεις ένα μικρό μπαλκόνι είτε ένα ολόκληρο αίθριο στην πίσω αυλή για να δουλέψεις, διακόσμησε τον χώρο με έπιπλα εξωτερικού χώρου, χαλιά και άλλα αντίστοιχα διακοσμητικά για να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα λατρέψεις να περνάς τον χρόνο σου στο τέλος της μέρας.