Πώς να φτιάξεις το δικό σου θερινό cinema στο σπίτι με deco πινελιές που δεν κοστίζουν ακριβά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς να φτιάξεις το δικό σου θερινό cinema στο σπίτι με deco πινελιές που δεν κοστίζουν ακριβά

Τι καλύτερο από το να μαζεύεσαι με την παρέα σου τα βράδια του καλοκαιριού και να βλέπετε μαζί την αγαπημένη σας ταινία στο δικό σου «θερινό» σινεμά;

Το καλοκαίρι μάς βρήκε για τα καλά και τι καλύτερο από το να μαζεύεσαι με την παρέα σου τα βράδια του καλοκαιριού στη βεράντα σου ή την ταράτσα σου και να λέτε τα νέα σας, να πίνετε τα κοκτέιλ σας ή να βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία.

Τώρα ως προς το τελευταίο σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς θα δείτε κάποια ταινία όλοι μαζί χωρίς να κλειστείτε σε κάποιο σαλόνι καλοκαιριάτικα. Εμείς σου έχουμε την λύση κι όχι δεν είναι να βγάλεις στην βεράντα ή την ταράτσα σου απλά το laptop σου.

Κάνε την ταράτσα σου home cinema

Η λύση που σου προτείνουμε είναι να μετατρέψεις την ταράτσα σου σε ένα σπιτικό θερινό cinema. Είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις και σίγουρα οι φίλοι σου δεν θα θέλουν να ξεκολλήσουν.

Πώς θα το καταφέρεις λοιπόν;

Ξεκίνα πρώτα βρίσκοντας την τοποθεσία

Είτε θέλεις το cinema σου να είναι στην ταράτσα σου είτε στη βεράντα ή ακόμα και τον κήπο σου θα πρέπει να βρεις εκείνο το κομμάτι επιφάνειας που αφενώς να μην επηρεάζεται από τα φώτα του δρόμου αφετέρου να μην έχει δίπλα του κάποιο φυτό το οποίο μπορεί να αντανακλάται την ώα που θα παίζει η ταινία που έχετε επιλέξει ή η σειρά. Ένας μεγάλος τοίχος ή ο φράχτης του σπιτιού είναι πολύ καλές ιδέες για να στήσεις εκεί το cinema σου.

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις ότι θα υπάρχει αρκετός χώρος στο σημείο που θα επιλέξεις, ώστε να μπορείτε όλοι να βλέπετε το ίδιο καλά ενώ φρόντισε να έχεις κάποια πρίζα κοντά.

Επένδυσε σε έναν προτζέκτορα

Όταν λέμε να επενδύσεις δεν εννοούμε όλη σου την περιουσία. Τελείωσαν οι εποχές που οι συγκεκριμένες συσκευές κόστιζαν πάρα πολλά χρήματα. Τώρα πλέον μπορείς να αγοράσεις έναν προτζέκτορα ακόμα και με 150 ευρώ. Παράλληλα, οι προτζέκτορες πλέον έχουν εξελιχθεί και μπορούν να λειτουργήσουν με εξίσου καλή απόδοση ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι σε ολοσκότεινο μέρος, κάτι που τους κάνει ιδανικούς για χρήση σε ταράτσα για παράδειγμα. Έχε σ

Δημιούργησε την οθόνη του «θερινού σινεμά»

Πολλοί προβολείς πηγαίνουν σετ με την οθόνη. Παρ' όλα αυτά ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος είναι να κολλήσεις ένα λευκό σεντόνι στο σχοινί που έχεις για την μπουγάδα σου ή να το βάλεις ανάμεσα σε δύο δέντρα. Μπορείς αν θέλεις να το βαρύνεις και στο κάτω μέρος, με κάποια βαριδάκια για τραπεζομάντηλα ώστε να μην κινείται σε κάποιο πιθανό αεράκι. Θα μπορούσες επίσης να φτιάξεις τη δική σου οθόνη ράβοντας μαζί κομμάτια επένδυσης συσκότισης, τα οποία μπορείς να αγοράσεις ανά μέτρο. Εάν τα χρήματα δεν είναι τόσο περιοριστικά για σένα, θα μπορούσες να αγοράσεις ή να νοικιάσεις μια φουσκωτή οθόνη.

Σιγουρέψου ότι οι φίλοι σου είναι άνετα

Αν προτιμάς να στήσεις στον κήπο σου το θερινό cinema σου και εκείνος έχει γρασίδι στρώσε κάποια σεντόνια ή ακόμα και κάποιες κουρελούδες, βάλε μαξιλάρια ή αναπαυκτικές καρέκλες ώστε οι καλεσμένοι σου να αισθάνονται όσο πιο άνετα γίνεται. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στην ταράτσα σου αν εκεί θέλεις να είναι το cinema σου. Παράλληλα μπορείς να «στολίσεις» τον χώρο με γιρλάντα από φωτάκια τα οποία δεν θα σε εμποδίσουν με το φως τους να παρακολουθήσεις την ταινια σου αλλά θα δώσουν κι έναν πιο cozy χαρακτήρα.

derek-sutton-aFuve_uwk3M-unsplash.jpg

Έχε έτοιμα κάποια snacks

Πέρα από το να φτιάξεις όμορφα τον χώρο που θα υποδεχτείς τους φίλους σου φρόντισε να έχεις και κάποια snacks έτοιμα. Δεν γίνεται ταινία χωρίς pop corn και δεν νοείται καλοκαιρινή βραδιά χωρίς ένα δροσερό κοκτέιλ ή μια σπιτική λεμονάδα.